Lees hier welke Bolleboos boeken – op volgorde – er allemaal zijn

Met de Bolleboos boeken heb je extra hulpmiddelen in huis om je kind te helpen bij het oefenen van allerlei praktische vaardigheden, zoals rekenen en schrijven. Sommige boeken zijn speciaal bedoeld voor het kind dat alles al snapt en op een andere manier geprikkeld kan worden.

De top 10 waarin je de beste Bolleboos boeken op volgorde vindt

Woordzoekers en doolhoven (7+)

Het eerste boek in deze lijst met Bolleboos boeken op volgorde is speciaal voor zevenjarigen die graag wat extra willen oefenen met woorden. Door het spelenderwijs te doen, blijft de oefeningen veel beter hangen.

Schrijf- en telspelletjes (5+)

Het tweede boek in deze review met Bolleboos boeken op volgorde is voor vijfjarigen. Deze keer gaat het om schrijven en tellen en dat kan door de plaatjes te verbinden met een getal of door woorden te schrijven.

Speel, kleur en leer (3+)

Het volgende boek is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Je kind leert kleuren kennen en lijnen trekken bij de oefeningen die gegeven zijn.  

Leerrijke oefenspelletjes (4+)

In ‘Leerrijke oefenspelletjes’ – het vierde boek in deze lijst met de Bolleboos boeken op volgorde – zijn er verschillende opdrachten, maar allemaal dragen ze bij aan de ontwikkeling van basisvaardigheden van een vierjarige.

Schrijf- en rekenspelletjes (6+)

Of je kind dit boek nou in de auto op weg naar het vakantieadres gebruikt, of thuis erbij pakt als het een weekend slecht weer is; het leert beter schrijven en tellen.

Breuken

Breuken kunnen lastig zijn, maar met dit boek leert je kind meer dan alleen de basis. Het boek ‘Breuken’ is eigenlijk meer bedoeld voor de slimme kinderen in de groep en er staan oefeningen in die zelfstandig of als groep gedaan kunnen worden.

Doordenkertjes

‘Doordenkertjes’ is geen boek waar ieder kind doorheen komt. Het is voor diegenen die meer uitdaging zoeken dan alleen de basis biedt. De opdrachten zijn zeer divers en om alleen of samen met anderen te doen.

De reis om de wereld in 80 dagen

Het achtste boek in deze lijst Bolleboos boeken op volgorde is ook weer voor wat extra uitdaging voor je kind. De reis van Jules Vergne wordt gebruikt om allerlei verschillende soorten opdrachten aan te verbinden.

Getallen in de maak

Vraagt jouw kind zich wel eens af waarom er eigenlijk getallen zijn en waarom ze zo nuttig zijn in het nu? Dit boek geeft antwoorden en leuke opdrachten om mee aan de slag te gaan.

Groot problemenboek

Het laatste boek in deze review met de Bolleboos boeken op volgorde is ook weer een boek voor de slimmere kinderen in de klas die meer uitdaging nodig hebben. De soorten opdrachten (vanaf groep 6) kunnen alleen of samen uitgevoerd worden.

Kortom

Gebruik de boeken thuis om je kind bij te spijkeren of juist wat extra uitdaging te bieden als dat wat op school geleerd wordt te gemakkelijk blijkt te zijn.