Kom alles te weten over de volgorde van de Costa Banana boeken

Auteur Jozua Douglas heeft met de Costa Banana boeken diverse prijzen gewonnen. De boeken zijn grappig en uitdagend om te lezen voor kinderen vanaf 12 jaar.

De top 6 met de leukste Costa Banana boeken op volgorde

De gruwelijke generaal

Het eerste boek in deze lijst met Costa Banana boeken op volgorde is ‘De gruwelijke generaal’. Je leest over Costa Banana – een klein landje met een president – en Rosa en Fico zijn de kinderen van deze president. De president houdt zich liever bezig met Fico dan met Rosa en dat terwijl zij er juist achter komt dat generaal Sjasliek snode plannen heeft. Kan ze samen met Fico de generaal tegenhouden?

De ongelooflijke Ravi Ravioli

Rosa en Fico zijn op hun hoede als hypnotiseur Ravi Ravioli hun vader in zijn macht lijkt te hebben. Kunnen ze erachter komen wat Ravi Ravioli van plan is? Of zijn ze te laat en raken ze hun vader beetje bij beetje kwijt aan de hypnotiseur?

Operatie Pisang

In boek drie in de reeks Costa Banana boeken op volgorde verdwijnt de meester van Rosa en Fico en er is geen duidelijke reden. Ze zouden gewoon les in het paleis moeten krijgen. Rosa en Fico laten het hier natuurlijk niet bij zitten en hun nieuwsgierigheid overwint alles. Vinden ze meester Gabriel weer en gaan hun lessen dan gewoon weer door?

Ufo-alarm

Zou jij het geloven als ufo’s je thuis zouden bezoeken? Het gebeurt in deel vijf als de vader van Fico en Rosa een boodschap vanuit de ruimte krijgt. Waarom wil een planeet die ver van de aarde ligt president Pablo Fernando als leider? Fico en Rosa vertrouwen het zaakje niet en gaan weer op onderzoek uit.

De eilandenruzie

Kinderen sluiten sneller en makkelijker vriendschap dan volwassenen. Dat blijkt wel als de vader van Fico en Rosa ruzie heeft met de vader van Angelino. De ruzie gaat om een paar onbewoonde eilandjes. Kan de vriendschap van de kinderen ervoor zorgen dat de vaders weer samen door een deur kunnen?

Het piranhacomplot

Het laatste boek in deze lijst met Costa Banana boeken op volgorde is ‘Het piranhacomplot’. Angelino – de nieuwe vriend van Fico en Rosa uit het vorige boek – is president geworden van Costa Kanaria. Hij kan het eiland echter niet in zijn eentje runnen en schakelt daarom Fico en Rosa in om hem te helpen. Als Rosa over een complot tegen Angelino leert, doet ze er alles aan om haar nieuwe vriend te redden. Slaagt ze hierin?

Tot slot

Niet alleen de teksten, maar ook de illustraties in de Costa Banana boeken zijn de moeite waard. De verhalen zullen je kind hardop laten lachen, want alleen de namen van de hoofdrolspelers in elk boek spreken al tot de verbeelding.