Deze pagina is rijk gevuld met informatie over de beste boeken in de Narnia-reeks. We beginnen daarbij met het geven van de complete bibliografie van deze serie. De boeken rond Narnia staan daarbij op chronologische volgorde, met daarbij dus ook de nieuwste boeken. Verderop lees je tevens een korte biografie over de schrijver van Narnia, C.S. Lewis. We eindigen dit overzicht met een lijst van de beste Narnia boeken.

Bibliografie Narnia boeken

  • Het betoverde land achter de kleerkast (1950)
  • Prins Caspian (1951)
  • De reis van het drakenschip (1952)
  • De zilveren stoel (1953)
  • Het paard en de jongen (1954)
  • Het neefje van de tovenaar (1955)
  • Het laatste gevecht (1956)

Biografie C.S. Lewis

De Ierse schrijver C.S. Lewis was een auteur met duidelijk Christelijke inslag. Dit komt goed naar voren in zijn bekendste werk, de 7-delige Narnia-serie. Hierin staan diverse duidelijke verwijzingen naar het Christendom. Deze kinderboekenserie vindt nog altijd gretig aftrek, en er zijn al diverse verfilmingen uitgebracht.

De beste boeken van Narnia

Het betoverde land achter de kleerkast

Dit was het eerste Narnia-deel dat Lewis schreef. Vier kinderen spelen verstoppertje in het mysterieuze huis van een oude professor, en komen erachter dat de kledingkast een deur is naar de magische wereld van Narnia. Ze raken bevriend met de vriendelijke maar krachtige leeuw Aslan. Een schitterende introductie in de serie, vol magie en avontuur.

Bol.com: Het betoverde land achter de kleerkast

Het neefje van de tovenaar

Een later geschreven prelude op Het betoverde land achter de kleerkast. In dit deel beleven twee andere kinderen de avonturen van hun leven in het magische Narnia. Door de wisseling van hoofdrolspelers is dit deel even wennen, maar de wereld die Lewis weet te creëren blijft inspirerend en fascinerend. Een interessant deel, dat zowel aan het eind, het begin als in het midden van de reeks kan worden gelezen.

Bol.com: Het neefje van de tovenaar

Prins Caspian

De vier kinderen uit het eerste deel (Pieter, Suze, Edmund en Lucy) beleven weer nieuwe avonturen in het magische Narnia. Door een burgeroorlog ligt het land in puin, en het is aan de kinderen om samen te werken met Prins Caspian om de vrede te herstellen. De volwassen lezer zal de duidelijke allegorieën wel herkennen, terwijl de jongere lezers zullen smullen van de avontuurlijke wereld die Lewis weet op te wekken.

Bol.com: Prins Caspian

Het paard en de jongen

Een nieuw avontuur in de belevingswereld van Lewis, nu rond Shasta en zijn sprekende paard Brie. Samen gaan ze op een avontuurlijke reis in de richting van het veilige Narnia, waarbij ze over bergen en door woestijnen moeten reizen om het koninkrijk te bereiken. Een zeer avontuurlijk deel met andere karakters die echter niet minder tot de verbeelding spreken.

Bol.com: Het paard en de jongen

De reis van het drakenschip

Een ander avontuur van Edmund en Lucy in Narnia. De kinderen ontmoeten er hun oude vriend koning Caspian, die op zoek moet naar zeven verloren vrienden van zijn vader. Samen gaan de hoofdpersonages op reis om de vrienden weer bijeen te brengen en het koninkrijk te redden. Wie de eerdere delen van de Narnia-reeks met plezier heeft gelezen, zal hetzelfde doen met De reis van het drakenschip.

Bol.com: De reis van het drakenschip

De zilveren stoel

In dit deel van de reeks draagt de leeuw Aslan de kinderen Eustaas en Jill op om een verdwenen prins te zoeken. Elk boek van de Narnia reeks is een schitterend verhaal op zichzelf, en De zilveren stoel is geen uitzondering. Met name voor kinderen is de magische wereld van Narnia, en alle spannende avonturen die de kinderen in en rondom het koninkrijk beleven, om heerlijk bij weg te dromen.

Bol.com: De zilveren stoel

Het laatste gevecht

Een nieuw avontuur in Narnia. Hier is een valse namaak-Aslan een gevaar voor de vrede, en de kinderen moeten de koning helpen de orde te herstellen. Een boek met veel Christelijke parabels rond valse profeten, maar opgeschreven op een manier die ook jonge lezers zeker zal bevallen.

Bol.com: Het laatste gevecht