Alle Droompaarden boeken op volgorde en in één overzicht

Gertrud Jetten is de auteur achter de Droompaarden-serie en je kunt aan alle verhalen wel merken dat Gertrud geen onbekende in de paardenwereld is. Het maakt haar boeken interessant en compleet en de verhalen houden de aandacht tot de laatste bladzijde vast.

De top 8 met de meest avontuurlijke Droompaarden boeken op volgorde

Mijn eigen droompaard

Je start dit artikel met Droompaarden boeken op volgorde met het boek ‘Mijn eigen droompaard’. Emma ontdekt dat haar favoriete paard op de manege verkocht gaat worden door de eigenaar, omdat ze niet geschikt is als rijpaard voor kinderen. Wat kan Emma doen om het paard te redden van de verkoop?

Het allerliefste veulen

Emma heeft een verzameling paardenbeeldjes, maar ook een bijzondere gave. Ze hoeft namelijk alleen maar te focussen op een beeldje en ze bevindt zich in de wereld van dat paard. Deze keer speelt een veulen de hoofdrol.

De spetterende show

In het derde boek in deze lijst met Droompaarden boeken op volgorde krijgt Emma de kans op om een showpaard te rijden. Ze moet alleen eerste de strenge selectie doorstaan en ze is natuurlijk niet de enige die de show met Amoroso – het Spaanse paard – wil stelen.

Een vriend voor het leven

IJslanders zijn niet Emma’s favoriet als het om paarden gaat. Op een saaie dag bestudeert ze het beeldje dan toch maar en dan blijkt dat IJslanders helemaal niet zo saai zijn als ze veronderstelde. Als Vinur – de IJslandse pony in kwestie – zoek raakt, doet Emma er alles aan om hem te vinden.  

Vertrouwen in je paard

Het volgende boek in deze review met Droompaarden boeken op volgorde is ‘Vertrouwen in je paard’. Emma staat op het punt mee te werken aan een film als ze al haar aandacht op een beeldje van een appaloosapaard richt. De stunts die ze moet uitvoeren zijn echter niet helemaal aan haar besteed, totdat ze het paard dat ze voor de stunts berijdt eindelijk leert vertrouwen.

Het verdwenen paard

In dit boek is Emma helemaal gek van tinkers. Samen met Teuntje is ze op avontuur in Engeland. Daar blijkt dat Emma niet alleen van haar kant in de andere wereld terecht kan komen, maar dat die andere kant soms ook gericht naar haar op zoek is.  

Echte paardenliefde

Het volgende boek in deze serie Droompaarden boeken op volgorde is een beetje verdrietig, want Emma wordt geconfronteerd met een paard dat dood ligt te gaan. Kan ze voorkomen dat het paard sterft? En wat is er eigenlijk met het paard gebeurd dat het zo ver gekomen is?

Een schat van een pony

Emma is al vaker alleen naar de andere wereld gereisd, maar dit keer wil ze kijken of haar beste vriendin mee kan. Ze kopen daarom allebei hetzelfde beeldje en na een beetje overtuigingskracht, is Teuntje van de partij. Ze reizen terug in de tijd en lossen een diefstal op. Een groot paardenavontuur dus.  

Kortom

Kinderen rond de 10 jaar die paarden leuk vinden, zullen de boeken over Droompaarden erg leuk vinden om te lezen. Daarnaast is het stukje fantasie dat in elk boek een rol speelt ook een stimulans voor de eigen fantasie van het kind.