Leer alles over de Alex Rider boeken en de aan te bevelen volgorde

De boeken over Alex Rider – geschreven door auteur Anthony Horowitz – zijn geschikt voor de leeftijd van 10 tot 15 jaar. De verhalen zijn spannend, omdat ze de hoofdfiguur in elk boek volgen tijdens zijn strijd tegen het kwaad.

De top 9 met alle gepubliceerde Alex Rider boeken op volgorde

Stormbreaker

Het eerste boek in deze lijst met Alex Rider boeken op volgorde start met de situatie dat Alex de taak van zijn oom moet afmaken. Hiervoor moet hij op training voor de MI6. Hij onderzoekt of er een addertje onder het gras zit wanneer een rijke man computers aan scholen in het land wil weggeven.

Point Blanc

Alex heeft het in boek 1 goed gedaan en daarom wil MI6 hem weer aan het werk zetten. Voor deze nieuwe klus moet Alex undercover gaan in Point Blanc, een dure kostschool waar alleen maar jongens zitten.  

Skeleton Key

In het derde boek in dit artikel met alle Alex Rider boeken op volgorde komt Alex op een klein eilandje terecht, Skeleton Key. Hier ontmoet hij de Rus Sarov, die bestempeld wordt als een hele gevaarlijke generaal. Redt hij zich weer uit deze situatie?

Eagly Strike

Als Alex op vakantie is, wordt er iemand vermoord en hij weet zeker dat hij weet wie het is. De MI6 gelooft Alex echter niet en dat betekent dat hij in zijn eentje moet uitzoeken welke duistere zaakjes er zich afspelen. Kan hij bewijzen dat hij gelijk heeft over de dader?

Scorpia

De vijfde titel in deze review met Alex Rider boeken op volgorde is ‘Scorpia’. Alex is deze keer in Italië en natuurlijk maakt hij kennis met de Italiaanse maffia. De vraag is of hij het er levend vanaf brengt en de maffia onderuit kan halen.

Ark Angel

Alex werkt niet meer voor de Britse MI6, maar dat betekent niet dat er geen ellende meer op zijn pad komt. Wanneer hij de zoon van een rijke man redt, mag Alex aanwezig zijn bij het lanceren van een raket. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot en hij komt weer dezelfde mensen tegen die – goed- of kwaadschiks – het milieu willen redden.

Snakehead

‘Snakehead’ – het volgende boek op deze lijst met Alex Rider boeken op volgorde – gaat over Alex in Australië. Hier krijgt hij te maken met mensensmokkelpraktijken en hij wordt daarom door de Australische regering ingehuurd om er een stokje voor te steken.

Crocodile tears

 Alex moet ervoor gaan zorgen dat de snode plannen van Desmond McCain niet tot uitvoer gebracht kunnen worden. Als het hem lukt, is hij de enige die Afrika gered heeft van zijn ondergang. Er is namelijk een plan om een virus in het land los te laten, zodat Desmond geld kan vangen van alle mensen die vervolgens graag geld geven bij rampen.

Scorpia Rising

Het laatste boek in deze lijst met Alex Rider boeken op volgorde gaat over Alex die in diverse landen is om uit te zoeken waar Scorpia aan het werk is. Hij moet de organisatie namelijk stoppen, voordat ze hem te grazen nemen.

Kortom

Voor tieners die hun Engels willen verbeteren, kan het ook leuk en handig zijn om de Engelstalige boeken in huis te halen. Op deze manier combineert je kind iets plezierigs met iets leerzaams.