Neem het korte overzicht met Cupcakeclub boeken en hun volgorde door

De boeken in de Cupcakeclub-serie zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het gaat niet alleen om het verhaal in de boeken, want er staan ook kinderrecepten voor cupcakes in en je kind leert meer over bakken in het algemeen.

De top 3 met Cupcakeclub boeken op volgorde – verhalen en recepten

Het geheime recept

Het eerste boek in de lijst met Cupcakeclub boeken op volgorde is ‘Het geheime recept’ en het verklaart het ontstaan van de Cupcakeclub. Wat is het handig als je vader een bakkerij heeft, want voor Zilver geldt dat ze hier haar verjaardagsfeestje kan vieren. Als de cupcakes die tijdens het feestje gebakken worden goed verkopen, wil Zilvers vader wel eens weten hoe ze die gemaakt hebben. Dat blijkt lastig te zijn, want niemand kan zich het recept herinneren.

Een toetje om te zoenen

De Cupcakeclub ziet elkaar elke woensdag en dan worden de lekkerste cupcakes gebakken. De club loopt gevaar als een van de meiden verliefd wordt. De rest van de Cupcakeclub overlegt met elkaar en ze zien eigenlijk maar een oplossing voor het probleem: de jongen moet ook bij de club komen. Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat hij ook een zinnige bijdrage aan de woensdagmiddagen gaat leveren? Ze bedenken een test. Zal David deze test goed doorstaan?

Gevaarlijk lekker

In het laatste boek in deze review met Cupcakeclub boeken op volgorde doet de club mee aan een wedstrijd. Nou ja, eigenlijk doet de vader van Zilver mee, maar hij heeft niet zo’n zin om te bakken. De club neemt het over en vader hoeft alleen maar de cupcakes van de club te tonen tijdens de wedstrijddag. Kan de Cupcakeclub de grootste cupcake aller tijden bakken en winnen ze op deze manier de competitie?

Kortom

Bereid je voor op zaterdagochtend samen met je kind boodschappen doen en daarna de middag in de keuken doorbrengen. De boeken met recepten werken zo aanstekelijk, dat het als logisch gevolg heeft dat je kind wil leren bakken. Dat levert niet alleen lekkere gebakjes op, maar je kind leert zo ook meer vaardigheden dan alleen wat het op school uit boeken geleerd wordt.