Wat zijn de beste kijk- en zoekboeken voor jonge kinderen? Dit soort boeken zijn essentieel voor de ontwikkeling van ieder kind, omdat de interactie ervoor zorgt dat het kind betrokken is, nadenkt, dingen begrijpt en leert. Lees verder voor onze aanraders…

Snel overzicht: Deze kijk- en zoekboeken voor kinderen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor dierenliefhebbersMijn groot dieren kijk- en zoekboek: Dit boek neemt je kind mee op een ontdekkingsreis langs dieren van over de hele wereld. Of het nu olifanten zijn die een bad nemen, ijsberen in het hoge noorden of de bonte gaai die zich tussen alle dieren heeft verstopt. Het is een uitdaging en een plezier voor elk kind om de dieren in dit boek te vinden. Hiermee is het een echte aanrader voor kleine dierenliefhebbers. >> Check laagste prijs
Beste educatieve keuzeDe grote kinderatlas – Andrea Schwendemann: Dit boek neemt je kind mee op reis van de Noordpool tot de Zuidpool, door hete woestijnen in Australië en besneeuwde bossen in Alaska. Het geeft een inkijk in verschillende culturen, van nomadenstammen in Niger tot de inwoners van Japan. Met boeiende teksten, prachtige illustraties en een schat aan foto’s is het de ideale manier om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de wonderen van de aarde. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor fantasie en detailHet muizenhuis. Groot kijk- en zoekboek – meerdere auteurs: Dit boek biedt uren zoekplezier in het gezelschap van Sam en Julia, de kleine muisjes. Ze verkennen winkels, keukens, buitenruimtes en slaapkamers in het muizenhuis, en er zijn eindeloze details te ontdekken in de prachtige foto’s. we vinden het een sprookjesachtige ervaring die de fantasie van je kind zal prikkelen. >> Check laagste prijs

Mijn groot dieren kijk- en zoekboek

Met dit boek treed je binnen in de vrolijke wereld van de dieren. Of het nu in het bos vlakbij huis is. Of in het hoge noorden of het verre Afrika. Met dit boek ga je mee op ontdekkingsreis. Je kind leert zo dieren van over de hele wereld kennen.

Kun je de ijsberen vinden, of de olifanten die net een bad nemen? Of de bonte gaai die zich te midden van alle dieren heeft verstopt? Het is voor ieder kind een uitdaging om de dieren te vinden.

Kinderen zullen wegdromen in dit mooie boek. Het zal ze verbazen. Er is veel te ontdekken, overal waar ze kijken zijn weer nieuwe dieren. Hiermee is dit boek een enorme aanrader.

Waar ben je?

Kijk op de officiële website.

Hoe leuk is het als kind om een gepersonaliseerd boek te ontvangen. Met dit boek kan dat. Op de voorkaft komt de naam te staan. Heet je kind bijvoorbeeld Luuk, dan heet het boek: Waar ben je Luuk?

Het zoekboek is duizelingwekkend gedetailleerd. Kinderen gaan in dit boek op zoek naar zich zelf in wel zes parallelle werelden. Omdat er enorm veel te zien is, kunnen kinderen urenlang opgaan in de illustraties.

De grote kinderatlas – Andrea Schwendemann

Met dit boek kun je reizen over de Noordpool en ijsberen tegenkomen. Je kan afdalen naar de Zuidpool voor de pinguïns. Je ziet bloedhete woestijnvlaktes in Australië en besneeuwde bossen in Alaska.

Je komt veel verschillende mensen tegen. Van nomadenstammen in Niger naar de inwoners van Japan. Of de indianen in de tropische regenwouden van de amazone.

Boeiende teksten geven ondersteuning aan de prachtige illustraties en de enorme hoeveelheid aan foto’s die dit boek herbergt. Het brengt je kind in verbinding met mens, natuur én stad. De ideale ingrediënten om je kind spelenderwijs bewustwording bij te brengen over hoe bijzonder de aarde is.

Het muizenhuis. Groot kijk- en zoekboek – meerdere auteurs

Dit is een bijzonder grappig boek. En het is goed voor uren en uren zoekplezier. Samen met Sam en Julia, de kleine muisjes, ga je in dit boek op zoek naar de wonderlijke en kleine details van het muizenhuis.

Tijdens de zoektocht kom je langs winkels, keukens, buitenruimtes, slaapkamers. Er is echt van alles te ontdekken in dit bijzondere huis. De foto’s zijn fantastisch. Het laat je kind helemaal wegdromen in de sprookjesachtige wereld van dit muizenhuis.

Kasteel zoekboek- David Long

Als je van geschiedenis houdt, of als je je kind hierover graag iets mee wilt geven, dan is dit het ideale boek. Het boek is voor jouw kind namelijk een historisch zoekavontuur.

Wanneer je met je vergrootglas door het boek trekt, komt je van alles tegen. Je kind leert veel over het leven in middeleeuwse kastelen. Zo kun je voelen hoe koningen, kasteelheren, boeren en rechters leefden in de middeleeuwen.

Je leert hoe je een ridder wordt, je ontrafelt het geheim van de magie en van de geneeskunde. Ook kun je aan de hand van gedetailleerde kasteeltekeningen aan je kind uitleggen hoe een kasteel er vroeger uitzag.

Dikkie Dik zoekboek – auteur onbekend

De humoristische kat Dikkie Dik tovert bij iedereen een lach. En dus ook op het snoetje van jouw kindje of kleinkindje. Het leuke aan dit boek is dat de naam van de kleine Dikkie Dik fan op de voorkant komt. Ook de foto komt er op. Zo krijgt je kindje een geheel eigen boek.

Ook in het verhaal zelf komen de naam en foto van het kleintje terug. In de zoekplaatjes ziet hij of zij zo de eigen foto terug. Een enorme verrassing. Lezen wordt zo echt een feestje.

Naast leuk, is dit boek ook enorm educatief. De kleine lezer kan namelijk zelf de juiste plaatjes zoeken op de pagina’s.

Kijk- en zoekboek in het veld – Deltas

Dit boek is speciaal ontworpen voor groot en klein zodat zij kunnen gaan ontdekken. Het biedt zoveel details, dat je niet weet waar te beginnen met kijken als je het boek open slaat. Zoveel is er te zien in het veld.

Je kind leert onder meer te ontdekken welke bloemen er groeien in het veld. Welke vogels er rondvliegen. Ook onder het veld, in de grond, bevindt zich een leefwereld. Je kind of kleinkind ziet wie er de tunnels graven, van mollen tot regenwormen. Ook dag en nacht worden in beeld gebracht. Zo worden de everzwijnen ’s nachts wakker en de kalfjes overdag.  

Het bijzondere beestjes boek – Yuval Zommer en Jesse Goossens

In dit boek leert je kind of kleinkind van alles over de vele soorten beestjes die we kennen. Waarom gaat een slak bijvoorbeeld zo langzaam? Zijn beestjes ook bang in het donker? En die vreemde mieren lopen altijd in een polonaise, waarom doen ze dat?

In dit boek kun je het allemaal lezen. Het is goed voor de ontwikkeling van je kind. Hij of zij leert op een speelse wijze kennis te maken met de interessante wereld van de kleine beestjes. Kunnen beestjes over water lopen? Kunnen beestjes zich in dit boek verstoppen? Op deze en veel andere vragen krijgt je kind antwoord aan de hand van de mooie zoekafbeeldingen in dit boek.

Mijn leukste voetbal zoekboek – Znu

Dit is een enorm leuk zoekboek voor de mini voetbal liefhebber. Of voor de fanatieke papa of mama natuurlijk. Want hiermee maakt je je kind op spelende wijze helemaal voetbalgek.

Dit boek biedt urenlang zoekplezier op en rond het voetbalveld. Je kan zelf de tekst voorlezen. Je kind zoekt hierop naar alle kleine details die de illustraties rijk zijn. Je kind leert zo meer over de scheidsrechter, de staf, maar ook over de ballenjongen. En natuurlijk over de fans, die luidkeels het volkslied meezingen in volle glorie.

De verhuisdieren – Pieter van den Heuvel

Verhuizen. Het is van alle tijden. En voor alle leeftijden. Vroeg of laat zal je kind er ook aan moeten geloven. Veranderen, spullen omarmen of afscheid nemen. Het zijn dingen die je moet leren in het leven. Dit boek helpt je kind een end op weg.

Dit boek is eigenlijk een uitvouwbare verhuis stoet van maar liefst vier meter lang. Een enorme variatie aan dieren komt voorbij. Al hun lievelingsspullen nemen ze mee. De walvis is bijvoorbeeld televisie verslaafd en neemt zijn tv mee. Maar de kameel is een echte studiebol en neemt zijn boeken mee. De eland is verknocht aan zijn piano omdat zij heel muzikaal is.

Pieter van den Heuvel heeft het boek prachtig geïllustreerd. De details zijn heel mooi en zo staat dit boek garant voor urenlang kijkplezier.