Verdiep je hier in de Julius Zebra boeken op volgorde

De serie Julius Zebra boeken is geschreven door Gary Northfield, een Britse auteur die helemaal gek van dieren is. Vaak combineert hij een grappig dierenverhaal met geschiedkundige feiten, waardoor je kind er meer van opsteekt dan je misschien denkt.

De top 7 met Nederlandstalige Julius Zebra boeken op volgorde

Rollebollen met de Romeinen

In het eerste boek op deze lijst wordt Julius de zebra in het Colosseum losgelaten om daar te vechten, nadat ze hem en zijn beste vriend hebben gepakt. Julius denkt dat het gevecht hem populair zal maken, maar is dat ook zo?

Bonje met de Britten

‘Bonje met de Britten’ is het tweede boek in dit artikel met Julius Zebra boeken op volgorde en Julius zit aan het begin van het boek nog steeds gevangen in Rome. Daar kan verandering in komen, maar dan moet hij naar Groot-Brittannië voor de keizer.

Ellende met de Egyptenaren

Julius is weer vrij na het avontuur in Rome en Groot-Brittannië en dat betekent dat hij naar Egypte kan gaan. Het lijkt allemaal heel voorspoedig te gaan als ze denken dat Julius een paardengod is, maar het kan natuurlijk niet lang goed gaan. Wie maakt er een potje van?

Gedonder met de Grieken

Het vierde boek in deze review met Julius Zebra boeken op volgorde – ‘Gedonder met de Grieken’ – brengt je naar Griekenland waar je de avonturen van Julius en zijn vrienden weer op de voet kunt volgen. Weten ze de goden te overtuigen van hun kwaliteiten?

Hoe word ik een gladiator – doeboek

‘Hoe word ik een gladiator’ is niet alleen een leuk doeboek voor je kind, maar ook een leerzame les over de oude Romeinen. Gary Northfield weet elk Julius Zebra boek weer iets unieks mee te geven en door feiten met speelvormen te combineren, haalt je kind meer uit dit doeboek dan alleen vermaak.

Gigagrappig quizboek

Het quizboek is een leuk middel om de kennis van je kind over de eerdere boeken van Gary Northfield te testen. Stiekem leert het misschien meer van Julius Zebra dan van de boeken die op school gebruikt worden. Of maakt Julius het onthouden gewoon iets makkelijker?

Gigagrappig moppenboek

Het laatste boek in deze lijst met Julius Zebra boeken op volgorde is ook geen leesboek – net als de nummers vijf en zes uit deze top 7 – maar een moppenboek. Julius Zebra mixt geschiedenis met humor zoals geen ander.

Afsluiting

Voor het kind dat nog wat extra uitdaging kan gebruiken, zijn de boeken ook in het Engels verkrijgbaar. Soms lijkt je kind ongeïnteresseerd, maar mist het gewoon de juiste prikkel. Het lijkt ons het proberen in ieder geval de moeite waard, ook als het Engels een leuke taal vindt.