Verken de Nijntje boeken op volgorde

Dick Bruna is de bedenker van Nijntje en inmiddels is Nijntje – ook met andere namen – over de hele wereld bekend. Je krijgt niet alleen boekjes van Nijntje, maar ook knuffels, kleding, mokken, supergave lampen en andere hebbedingen.

De top 10 met de leukste Nijntje boeken op volgorde

Nijntje gaat op reis en neemt mee…

De flappen in dit boekje zijn gemakkelijk vast te pakken en om te slaan voor kleine vingertjes. Draait je kind de flap eenmaal om? Dan zie je daaronder iets dat Nijntje meeneemt als hij op reis gaat.

Nijntje en de tenniswedstrijd

Het tweede boek in deze lijst met Nijntje boeken op volgorde gaat over buiten tennissen als het lekker weer is en allerlei andere leuke activiteiten die bij goed weer te doen zijn.

De tuin van Nijntje

Voor alle ouders die aan hun kind willen uitleggen wat ze in de moestuin aan het doen zijn, is er ‘De tuin van Nijntje’. Het boekje legt op een leuke manier uit wat je allemaal moet doen om groente en fruit uit de tuin te krijgen.

Nijntje voelboek – woordjes leren

Het volgende boekje in deze review met Nijntje boeken op volgorde is anders dan de vorigen, omdat er stofjes in de tekeningen verwerkt zijn. Je kind kan elke stof voelen en daarbij vertellen wat het voelt en ziet.

Nijntje voelboek – dieren

Het tweede voelboek maakt ook nog geluid én het heeft een grappig stofje. Bij elke bladzijde die je kind omslaat, is er een nieuw plaatje bij de zachte gele stof.

Nijntjes geluidenboek – wat hoor je Nijntje?

Deze keer geen derde voelboek in dit artikel met de Nijntje boeken op volgorde, maar een geluidenboek. Het handige van dit boekje vinden wij dat je het batterijtje kunt vervangen (of eruit halen als je de geluiden beu bent).

Wat gaat er in de emmer, Nijntje?

Als je stevig met het boekje beweegt, kun je horen wat er in het emmertje van Nijntje zit. Er kunnen zoveel verschillende dingen in de emmer bewaard en vervoerd worden. Het is een van Nijntje’s favoriete speeltjes.

Nijntje op de kinderboerderij

Het achtste boekje in de lijst met Nijntje boeken op volgorde gaat over de kinderboerderij en jonge dieren die er in het voorjaar geboren worden.

Welk seizoen is het, Nijntje?

Het seizoen bepaalt wat je aan doet en wat je buiten allemaal kunt doen. Nijntje laat je in dit boekje zien wat zij elk seizoen het liefste doet.

Nijntje aan zee

Het laatste boek in deze serie Nijntje boeken op volgorde is ‘Nijntje aan zee’. Je kind kan alle activiteiten herkennen aan Nijntje als ze naar het strand gaat. Ze gaat het water in en heeft natuurlijk ook weer haar emmertje meegenomen.

Kortom

Als we één ding met zekerheid kunnen zeggen, dan is het dat Nijntje nooit uit de mode zal raken. Of je nu graag over het meest beroemde konijn in Nederland leest, graag met Nijntje-pennen schrijft of er een mobile van boven het babybedje hebt hangen; er blijven nieuwe spullen van Nijntje op de markt komen. Maar het begint natuurlijk allemaal met de boekjes als kinderen nog klein zijn…