Verken de lijst met alle Tijgerlezen boeken op volgorde

Mocht je de term ‘tijgerlezen’ nog niet kennen: bij tijgerlezen-boeken draait het er vooral om dat het verhaal spannend en grappig is. Dit is namelijk dé manier om kinderen te laten lezen. Door de spannende en/of grappige inhoud zal een kind namelijk veel sneller zelf een boek pakken en rustig gaan zitten lezen, in plaats van dat het verplichte kost wordt en er tegenzin ontstaat. De tijgerlezen-boeken zijn overigens door verschillende auteurs geschreven.

De top 10 met de leukste Tijgerlezen boeken op volgorde

Hoe beroof je een bank?

Het eerste boek in de serie Tijgerlezen boeken op volgorde draait om Joris en het feit dat hij zou weten hoe je een bank zou moeten beroven. Lotte, Mo en Max hebben hier wel oren naar, want dan kunnen ze een dier dat bijna van de aardbodem verdwenen is redden.

Pim en het pinda-kanon

De stiefoom van Pim heeft een pinda-kanon waarmee hij naar hem schiet. Pim is het beu om de hele dag pinda’s voor het pinda-kanon te moeten pellen en bedenkt iets om zijn stiefoom te stoppen.

Zondag, maandag, sterrendag

Het derde boek in de lijst met Tijgerlezen boeken op volgorde is ‘Zondag, maandag, sterrendag’. In dit boek krijgt Nora nieuwe buren en er komt ook een nieuwe jongen naast haar wonen. Deze jongen is anders dan alle andere jongens die ze kent.

Miss Eenhoorn

Er is een Miss Eenhoornverkiezing en een hele groep dieren wil meedoen, maar een groot deel ervan voldoet niet aan de voorwaarden van de organisatie. Ze komen op een idee om toch allemaal aan de verkiezing mee te kunnen doen.

Wie is er bang voor de voetbalzombies?

Voor het kind dat niet snel bang wordt is er ‘Wie is er bang voor de voetbalzombies?’. Het boek gaat over het inschakelen van onverwachte hulp bij een voetbalwedstrijd.  

Er was eens een koe

Boek nummer zes in deze review met Tijgerlezen boeken op volgorde is een bijzondere, omdat het bestaande sprookjes laat samenvloeien in een nieuw verhaal waarin een koe de hoofdrol krijgt.

Heel heel heel vies boek

In dit boek van Edward van de Vendel lees je over allerlei vieze dingen die echt bestaan of echt zijn gebeurd. Het zijn wat kortere verhaaltjes of het gaat om een strip die het ‘vieze’ wel erg visueel maakt. (misschien van te voren checken of de inhoud jouw kind niet op slechte ideeën brengt)

Bob Popcorn – De popcorn spion

Bob Popcorn is de volgende hoofdfiguur in deze lijst met Tijgerlezen boeken op volgorde en hij heeft als taak om kinderen van popcorn te laten genieten. De eigenaar van de popcornfabriek is het hier niet mee eens.

Luister naar mijn trompet!

Wie het geluid van een trompet kent, weet dat het ook heel vals kan klinken. Maar wat doe je als iemand wil laten horen wat hij met zijn muziekinstrument kan, terwijl het nog niet zo goed is? Olaf staat in dit boek dan ook voor een flink dilemma.

Die kleine is Don, de lange is Sjon

Het laatste boek in dit artikel met Tijgerlezen boeken op volgorde heeft iets weg van ‘Laurel en Hardy’, die samen allerlei grappige situaties meemaken terwijl ze heel erg van elkaar verschillen.

Kortom

Wil je je kind stimuleren om wat meer vanuit zichzelf te gaan lezen en zoek je hiervoor nog een of meerdere geschikte boeken? Dan heb je aan bovenstaande top 10 genoeg.