Ga door de lijst met de Gorgels boeken van Jochem Myer – op volgorde

Jochem Myer is niet alleen een van de beste cabaretiers van Nederland en een groot liefhebber van Texel, maar ook schrijver van kinderboeken. Hieronder zie je de acht leukste boeken over de Gorgels.

De top 8 met de grappigste Gorgels boeken op volgorde

De Gorgeltjes trakteren de dieren

Je start deze top 8 met alle Gorgels boeken op volgorde met een boek voor kleinere kinderen. Het is bedoeld voor twee- tot vierjarigen en het is het nieuwste boek van Jochem Myer. De Gorgeltjes Belia en Bobba gaan er met mama’s mandje met gorgelbessen vandoor en voeren de dieren die ze onderweg tegenkomen.

De Gorgels Doeboek

Dit doeboek zit vol leuke (en grappige) opdrachten. Je kind gaat knutselen, tekenen, lezen, kleuren en puzzelen.

De Gorgels – En toen?

Het derde boek in deze lijst met Gorgels boeken op volgorde is ‘En toen?’ en het is niet alleen een leesboek, maar ook een boek dat je actief gebruikt om jouw eigen historie vast te leggen. Vraag je familie om input en ontdek waar je vandaan komt.

De Gorgels spelen met taal

Dit boek is bedoeld voor kinderen tussen de zeven en tien jaar en het stimuleert deze doelgroep om op een leuke manier thuis met taal aan de slag te gaan. Een kind dat al fan is van de leesboeken over de Gorgels, zal dit ook een leuk (en leerzaam) doeboek vinden.

De Gorgels en de grote operatie

‘De Gorgels en de grote operatie’ is boek vijf in deze review met Gorgels boeken op volgorde. De Rilbibberbrutelaartjes kunnen griep naar mensenkinderen brengen. Daar willen Bobba en Belia een stokje voor steken. Als de nood aan de man komt, moeten ook de Doorsluisgorgels en andere Gorgels nog ten strijde trekken om te voorkomen dat er meer mensenkinderen ziek worden.

De Gorgels

Dit is het eerste boek dat de oorsprong van de Gorgels uitlegt. Het verhaal gaat over Melle die ’s nachts een Gorgel ontmoet, al weet hij dan nog niet dat dat is wat hij heeft gezien. Blijft Melle in de Gorgels geloven als niemand die hij erover vertelt denkt dat zijn verhaal waar is?

De wereld van de Gorgels

Maak kennis met de wereld van de Gorgel Bobba en wat hem in de toekomst staat te wachten. Bobba woont namelijk onder de grond op een eiland en als hij groot is en al zijn magische krachten ontdekt heeft, mag hij een mensenkind gaan beschermen.  

De Gorgels en het geheim van de gletsjer

In het volgende boek op de lijst met Gorgels boeken op volgorde heeft Melle een zusje, Limoni. Het gezin is op vakantie en komt door omstandigheden bij een gletsjer terecht. Wat hebben de Gorgels en andere figuren deze keer in petto?

Kortom

Zodra je een boek over de Gorgels hebt gelezen, ben je verkocht. Het verhaal en de illustraties zijn zo mooi, dat je elk boek aan je kinderboekencollectie wil toevoegen.