Alle Foeksia de miniheks boeken op volgorde – de leukste kinderboeken

Paul van Loon is bekend van meerdere kinderboeken, zoals Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus en vele losse titels. Daarnaast is er het leuke miniheksje Foeksia. Lees hieronder de top 10 met Foeksia boeken.

De top 10 met de grappigste Foeksia de miniheks boeken op volgorde

Foeksia en de Wensdag

Het eerste boek in de lijst met Foeksia de miniheks boeken op volgorde gaat over wensen en dat niemand anders voor jou kan bepalen wat je mag wensen. Foeksia wenst dat ze een grote heks wil zijn en als de wens uitkomt, lees je vanzelf wat ze daarvan vindt.

Foeksia tovert met tijd

Dat een leerzaam boek (klok leren lezen) ook leuk kan zijn, bewijst Paul van Loon met ‘Foeksia tovert met tijd’. Foeksia merkt wat het sneller laten gaan van de tijd voor effect heeft op haar omgeving.

Foeksia en het spookhuis

Het derde boek in deze review met Foeksia de miniheks boeken op volgorde is ideaal voor de gezinnen waar Halloween gevierd wordt. Lees het boek in de laatste week van oktober en ontdek wat Foeksia in het spookhuis meemaakt.

Foeksia redt de natuur

In dit boek leert je kind iets over de natuur en dat je er goed voor moet zorgen. Foeksia ontdekt kinderen in het bos en die zijn niet zo lief voor de natuur. Kan ze er een stokje voor steken voor het te laat is?

Foeksia en de bezembus

Denk aan een schoolreisje, maar dan met alleen maar heksen en naar een heksenpretpark. Er komt geen einde aan de avonturen van Foeksia en deze keer is ze niet alleen op pad.

Foeksia klaar voor de start!

‘Foeksia, klaar voor de start!’ – het zesde exemplaar in deze lijst met Foeksia de miniheks boeken op volgorde – draait om een heksenwedstrijd. Alle onderdelen van de wedstrijd gaan goed bij Foeksia, totdat ze ontdekt dat haar bezem niet zoals normaal functioneert. Wat is er aan de hand? Kan ze nu nog wel winnen?

Foeksia’s allergrootste vriend

Heb jij een favoriete vriend of vriendin? Of zijn al jouw vriendjes even belangrijk voor je? Foeksia heeft veel vriendjes in het bos en ze vindt het dan ook moeilijk om te zeggen dat er eentje favoriet is.

Foeksia en de toverschaatsen

Foeksia en haar vriendje Tommie gaan schaatsen op de vijver, maar dan blijkt Tommie helemaal niet zo goed te kunnen schaatsen en wordt hij uitgelachen. Natuurlijk laat Foeksia het hier niet bij zitten. Dit boek hoort terecht thuis in deze top 10 met Foeksia de miniheks boeken op volgorde.

Foeksia’s toverwinter

Je las al over het boek voor Halloween, maar deze is geschikt voor de koude winterdagen. Foeksia gaat sneeuwpoppen maken als er een dik pak sneeuw in het bos is gevallen. Wat niemand echter verwachtte, is dat de sneeuwpoppen ineens lijken te bewegen. Maar wacht even, ze bewegen echt. Hoe kan dat nou?

Foeksia en het heksenfeest

De afsluiter in deze reeks met Foeksia de miniheks boeken op volgorde is ‘Foeksia en het heksenfeest’. Tijdens het heksenfeest gaat alles ineens de verkeerde kant op. Foeksia denkt dat er een onheilspellende spreuk is uitgesproken om het feest te stoppen. Kan ze het heksenfeest nog redden?

Tot slot

Dat het leven van een miniheksje niet altijd over rozen gaat, kun je lezen in alle bovenstaande titels. Je zou toch denken dat een heks altijd alles in haar voordeel kan laten uitpakken? De situaties waar Foeksia in terecht komt, zullen je laten lachen.