Zie hier een overzicht van alle Samenleesboeken op volgorde

De samenleesboeken zijn speciaal bedoeld voor kinderen die al willen beginnen met lezen. Je kunt dan denken aan de leeftijd van vier tot zes jaar. De boekjes zijn zo ingedeeld dat je aan de linkerkant de tekst voor de ervaren lezer hebt, terwijl op de rechterkant van plaatjes en bijbehorende woorden staan voor je kind om met beeld en tekst te oefenen met woorden lezen.

De top 10 met bijzondere Samenleesboeken op volgorde

Een beer in de tuin

Het eerste samenleesboek draait om een beer die een nieuwe plek zoekt om te wonen. Hij gaat bij allerlei dieren in de tuin langs om te kijken of hij daar kan blijven.

De bal van mo

In het tweede boek in deze lijst met Samenleesboeken op volgorde gaat Mo naar de zoo. Mo denkt echter dat het leuk is om zijn bal ook mee te nemen, maar hij komt er al snel achter dat dat in een zoo niet zo handig is.

Een boek vol taart

Kip kan goed taarten bakken en daarom wil de vos voor zijn verjaardag een taart van kip. De brief die hij schrijft, wordt door de haas naar de kip gebracht. Komt de brief op tijd aan?

Het boek van kip

In het volgende boek in de reeks Samenleesboeken op volgorde is het de beurt aan kip om jarig te zijn. Kip weet in ieder geval zeker dat de vos er zal zijn, maar wie komt er nog meer?

Hup, aan het werk

In ‘Hup, aan het werk’ maakt je kind kennis met allerlei beroepen. Er staan plaatjes van bijvoorbeeld een bakker met allerlei elementen die een bakker in de bakkerij gebruikt.  

Hoe ga ik op reis?

Boek zes in de lijst met Samenleesboeken op volgorde is ‘Hoe ga ik op reis?’ en hierin staan allerlei manieren om je van de ene naar de andere plek te laten brengen. Ook onderdelen van vervoersmogelijkheden worden in plaatjes uitgelegd.

Het boek van fee

Fee is de favoriet in het bos en de heks is jaloers. Kan ze iets bedenken om zelf geliefd te worden en de fee op de tweede plek te zetten?

Het boek van poes

In ‘Het boek van poes’ – boek nummer acht in deze review met Samenleesboeken op volgorde – is poes haar kleine kitten aan het zoeken. Omdat haar stem niet hard genoeg is, lukt het maar niet om de kitten te vinden.

Het boek van aap

Aap heeft geluk, want hij woont in een ton in een boom. Dat is niet het enige dat aap gelukkig maakt, want hij woont naast een kok en eten is toevallig zijn favoriete bezigheid.

Het boek van teun

Het laatste boekje in dit artikel met Samenleesboeken boeken op volgorde gaat om Teun en Teun is geen gewoon dier, maar een draak. Teun is – ondanks dat hij een draak is en iedereen bij hem wegjaagt – op zoek naar een vriendje. Gaat het hem lukken?

Tot slot

De ouder (of oppas) die graag veel tijd met het jonge kind doorbrengt, heeft net zo veel plezier aan deze samenleesboeken als het kind zelf. Het is de unieke combinatie van woorden met een bijpassende illustratie en ieder een eigen bladzijde hebben die het samen lezen zo leuk maakt.