Top 10 Sesamstraat boekjes

Sesamstraat, wie is er niet mee opgegroeid? Meerdere generaties hebben herinneringen aan het kijken van Sesamstraat. Er wordt zelfs beweerd dat de jeugd niet compleet is als je er nooit naar hebt gekeken.

De immens populaire franchise breidt zich al jaren uit, ook in de vorm van boekjes. De meest gewilde en populaire exemplaren hebben wij samengebracht in een top 10 Sesamstraat boekjes.

Het Grote Gouden Sesamstraatboek – Constance Allen

Er gebeurt een heleboel in het leerzame Sesamstraat. Zo raakt Elmo verliefd, zijn Bert en Ernie het niet met elkaar eens en eet Koekiemonster nog meer koekjes. Ondertussen past Grover op een baby en tel je met Graaf Tel tot tien.

Voor iedere liefhebber is dit boek van absolute meerwaarde. ‘Het Grote Gouden Sesamstraatboek’ is samengesteld uit diverse avonturen uit Sesamstraat. Geniet, lach en fantaseer erop los met dit bijna 150 pagina’s rijke boek vol grappen en Sesamstraat-verhalen.

Het mooiste van Sesamstraat – Sjoerd Kuyper

Wanneer de bewoners van Sesamstraat gezamenlijk ontbijten, lijkt er niets aan de hand. Plots wordt het ontbijt onderbroken door een meisje: Doedoe. De vrienden komen te weten dat ze uit Boekoeroe komt, op wereld reis is en morgen weer teruggaat.

Tommie, Pino, Elmo, Bert en Ernie vinden dat zó jammer, dat proberen Doedoe te laten blijven. Samen gaan ze op zoek naar het allermooiste van Sesamstraat, zullen ze iets vinden? Misschien kunnen ze dat mooiste geven aan Doedoe, dan wilt ze vast voor altijd blijven.

‘Het mooiste van Sesamstraat’ door Sjoerd Kuyper is een vervolg op de theatershow. De kenmerkende, kleurrijke illustraties van Annemarie Visser maken het een perfect voorleesboek.

De wereld van Sesamstraat – Sesamstraat

Dit boek is geen doorsnee voorleesboek, alles behalve. In ‘De wereld van Sesamstraat’ worden meerdere zintuigen geactiveerd. Je verwerkt het verhaal middels kijken, voelen, ruiken en luisteren.

‘De wereld van Sesamstraat’ is een geweldig initiatief. Tevens is dit boek het derde deel in de bijzondere doe-, voel-, en luisterboeken van Rubinstein. De uitgeverij werkt samen met verenigingen die zich inzetten voor leesgehandicapten.

Als kers op de taart heeft H.K.H. Prinses Laurentien een actieve bijdrage geleverd aan dit initiatief. Als beschermvrouwe van meerdere taalinstanties, waaronder Vereniging Onbeperkt Lezen, heeft zij het verhaal ingesproken.

Sesamstraat: klassieke kinderliedjes – Sesamstraat

In dit boek komt Sesamstraat met een combinatie waarvan je nog nooit hebt durven dromen. De bewoners van Sesamstraat zingen veertig klassieke kinderliedjes, denk aan ‘Toen onze mop een mopje was’.

Op de inbegrepen kleurrijke video’s op dvd zingen onder andere Pino en Tommie liedjes als ‘Kortjakje’ en ‘In de maneschijn’. Ook Ieniemienie en Purk swingen en zingen op de klassiekers. Ter ere van het 40-jarig bestaan van Sesamstraat, hebben verschillende videomakers nieuwe beelden bij de muziek gemaakt. De muziek zelf  is verzorgd door Doe Maar-legende Henny Vrienten.

Sesamstraat en Melkweg – Chris Winsemius

Het is al laat en donker in Sesamstraat. Tommie wacht met Pino en Ieniemienie tot meneer Aart een verhaaltje voor het slapen komt vertellen. Ze wachten even, maar dan heeft het lang genoeg geduurd. De vrienden komen erachter dat meneer Aart zijn auto aan het repareren is.

Wanneer de auto het eindelijk doet, klopt er iets niet. Deze auto gaat recht omhoog! Steeds verder en verder, helemaal tot in het heelal. Hoe vinden onze vrienden de weg nu weer terug?

‘Sesamstraat en Melkweg’ is samengesteld aan de hand van de voorstelling in Artis Planetarium. Het boek dient dus niet alleen als amuserend, maar bevat ook educatieve elementen.

Elmo is jarig – Tingue Dongelmans

In dit verhaal is het groot feest in Sesamstraat. Dat het een groot feest is, hoeft niemand je te vertellen. De slingers, ballonnen, taart en cadeautjes spreken voor zich. Elmo is jarig en viert dit met zijn vriendjes, ook met jou. Feest je gezellig mee?

Het legpuzzelboek bevat naast een aantal grappige versjes ook vijf leuke puzzels. In ‘Elmo is jarig’ vind je puzzels die variëren in niveau: van 4 tot 12 stukjes.

Dierendingen – Sesamstraat

Iedere bewoner van het tijdloze Sesamstraat heeft iets met dieren. Zo kan Bert een duif nadoen als geen ander, baddert Ernie graag met een rubberen eendje en heeft Tommie een vis. In ‘Dierendingen’ gebeurt er van alles. Zo is Tommie is zijn hond kwijt en leert een octopus tot 8 tellen.

‘Dierendingen’ bevat naast prachtige illustraties ook de teksten van twintig swingende Sesamstraatliedjes over dieren. Zo kan er thuis lekker mee worden gezongen met de bijbehorende CD. Zing bijna drie kwartier lang mee met liedjes door, voor en over dieren.

Bert en Ernie en de dino-baby – Billy Aronson

Bert en Ernie zijn twee tegenpolen die elkaar altijd weer lijken te vinden. In ‘Bert en Ernie en de dino-baby’ belanden de twee weer in Dromenland. De als kleipoppetjes afgebeelde Bert en Ernie bevinden zich deze keer als holbewoners in de oertijd.

Tussen de gigantische dinosaurussen moeten Bert en Ernie aan eten zien te komen. Dat valt nog niet mee, in de oertijd bestonden er nog helemaal geen supermarkten. Ook waren er geen restaurants of snackbars waar je even iets kon eten.

Hoe komen ze nu aan eten? Je leest het in de 30 pagina’s dikke ‘Bert en Ernie en de dino-baby’.

Elmo’s 12 Days of Christmas – Sarah Albee

Een perfect cadeau voor tijdens de kerstdagen: ‘Elmo’s 12 Days of Christmas’. Dé kans om een kerst met Elmo te ervaren en daar ook nog iets bij op te steken. Sesamstraat heeft altijd al een onderliggende educatieve lading gehad. Nu perfect bij het leren van de eerste Engelstalige woordjes.

Elmo en zijn vrienden vieren kerstmis op hun eigen manier, nét even anders dan wij gewend zijn. In het 26-pagina’s dikke boekje wordt continu interactie gezocht met de lezer. Tel in het Engels tot 12 en terug en zing over kerst en koekjes.

Elmo’s Bedtime Countdown – Lori C. Froeb

We sluiten de lijst af met een Engelstalig boekje over Sesamstraat. In ‘Elmo’s Bedtime Countdown’ leer je jouw kind zijn of haar eerste Engelse woordjes aan.

Tel samen met Elmo en zijn vriendjes af naar bedtijd! In dit boek tellen de pagina’s van 10 naar 1, waar je op iedere pagina een nieuwe verrassing kunt vinden.

Ontdek de schuiftabs op iedere pagina, ze helpen je op weg naar bed. Eerst trek je samen met Elmo een pyjama aan met tien stippen. Er valt steeds minder te tellen, tot Elmo lekker gaat slapen.