Lees de Grijze jager boeken in de juiste volgorde

John Flanagan heeft een hele reeks met Grijze jager boeken geschreven. Daarnaast is hij ook de auteur van de serie Broederband boeken.

De top 10 met fantasierijke de Grijze jager boeken op volgorde

De vlucht uit Falaise

Maddie en Will zijn door dezelfde man ontvoerd als wie de prins te pakken heeft. Aangezien het hun doel was om de prins juist vrij te krijgen, moeten ze nu eerst zelf uit een benarde situatie zien te komen. Gaat het ze lukken om zelf vrij te komen en dan ook nog de prins te bevrijden?

De brandende brug

Het tweede boek op deze lijst met Grijze jager boeken op volgorde is ‘De brandende brug’. Als Evanlyn de enige persoon is die ze tegenkomen in Celtica, willen Gilan, Arnaut en Will uitzoeken wat hier de reden van is. Het kan alleen maar slecht nieuws beteken.

De dragers van het Eikenblad

Will kan geen weerstand bieden tegen de ruiters die Evanlyn meenemen. De grote vraag is echter, waarom de Temujai in eerste instantie in het gebied aanwezig zijn.

De magiër van Macindaw

‘De magiër van Macindaw’ – het vierde boek in dit artikel met de Grijze jager boeken op volgorde – draait om Will die helemaal tot rust is gekomen op zijn eigen eiland. Die rust wordt helaas al weer verstoord door krachten die niet veel goeds van plan zijn. Kunnen Will en Alyss een verklaring vinden voor de vreemde gebeurtenissen?

De vermiste prins

Will en Maddie worden in ‘De vermiste prins’ ingezet om de koning van een ander rijk te helpen. Tijdens hun tocht worden ze gevolgd door iemand die ze niet kunnen plaatsen. Werkt deze persoon voor de koning van Gallica of voor koning Duncan? Ze moeten het erachter zien te komen om zeker te weten dat er geen gevaar is.

De Koninklijke leerling

In het volgende boek op deze lijst met de Grijze jager boeken op volgorde leer je dat Wills leven niet meer is wat het vroeger is geweest, maar is wraak nemen de oplossing?

De slag op de Heckingse Heide

Er zijn meerdere Grijze jagers, maar in dit boek maak je kennis met het verleden van Halt en Crowley.  

Het ijzige land

‘Het ijzige land’ – titel acht op deze lijst met de Grijze jager boeken op volgorde – gaat over Arnaut en Will die een bijzondere taak hebben. Will en Evanlyn zijn namelijk vastgezet door Erak en daar gaan ze een stokje voor steken.

Het duel bij Araluen

Maddie is nog maar een leerling-jager, dus is het wel zo verstandig dat zij in haar eentje op pad gaat om De Reigers te vinden? Zij zit dit namelijk als enige middel om haar vader vrij te krijgen.

Het beleg van Macindaw

Het laatste boek in deze review met de Grijze jager boeken op volgorde is ‘Het beleg van Macindaw’. Will is in dit boek geen leerling-jager meer en dat betekent dat hij zelfstandig klussen mag uitvoeren. De eerste confronteert hem met een mogelijke invasie van de Scoti.

Tot slot

Als je de boeken van John Flanagan leest, zou je niet vermoeden dat hij ooit met het schrijven van verhaaltjes begonnen is om zijn zoon aan het lezen te krijgen. Inmiddels heeft hij de hele wereld blij gemaakt met zijn Broederband en De Grijze jager boeken.

Kom alles te weten over De grijze jager boeken op volgorde

John Flanagan is een van de beste auteurs als het om fantasieverhalen gaat. Zijn boeken over De grijze jager – met leerling- en meesterjagers – zijn populair over de hele wereld. Vooral jongvolwassenen lezen de Grijze jager boeken graag.

Nog een keer alle boeken beschreven, door een van onze andere redacteuren

De vlucht uit Falaise

De eerste titel in deze lijst met De grijze jager boeken op volgorde gaat over Maddie en Will. Ze zijn gevangen genomen, net als de prins. Hun doel is vrij te komen uit de gevangenschap van baron Lassigny en de prins alsnog te redden, net als oorspronkelijk hun plan was.

De dragers van het Eikenblad

Will en Evanlyn ontsnappen, maar daarna wordt Evanlyn weer gevangen genomen. De Grijze jager schiet te hulp om Evanlyn weer vrij te krijgen en per toeval komen ze erachter dat er een grote aanval gaat plaatsvinden. Die moeten ze natuurlijk zien te voorkomen.

De magiër van Macindaw

Het volgende boek in dit artikel met De grijze jager boeken op volgorde is ‘De magiër van Macindaw’. Will heeft een stukje Skandia waar hij verantwoordelijk voor is. Als er op andere plekken onrust uitbreekt, wil hij samen met Alyss uitzoeken wat er aan de hand is.

De brandende brug

Als Will, Arnaut en Gilan onderweg zijn naar Celtica, komen ze alleen Evanlyn tegen en niet de vele andere bewoners die ze verwacht hadden. De reden waarom moet direct bekend gemaakt worden bij de koning om een aanval te kunnen pareren.

De vermiste prins

De vijfde titel in deze lijst met De grijze jager boeken op volgorde draait om de vermiste zoon van de koning. Will en Maddie gaan naar hem op zoek.

De Koninklijke leerling

In ‘De Koninklijke leerling’ is het leven van Will zoals het vroeger was voorbij. Hij kan het verleden niet loslaten en staat voor een belangrijke keuze.

De ruïnes van Gorlan

Will en Halt proberen te voorkomen dat de koning vermoord wordt. Will merkt dat het eigenlijk niet helemaal niet zo verkeerd is om een Grijze jager te zijn.  

De slag op Heckingse heide

De achtste titel in dit artikel met De grijze jager boeken op volgorde gaat over Halt die verraderlijke bergen moet trotseren om zijn spionageopdracht te kunnen voltooien.

Het ijzige land

Will is de leerling van Halt en wanneer hij wordt ontvoerd, kan Halt het hier niet bij laten zitten. Samen met Arnaut doet Halt zijn best om Will en Evanlyn te bevrijden.

Het duel bij Araluen

De laatste titel in deze lijst met De grijze jager boeken op volgorde draait om Maddie. Ze wil samen met De Reigers ervoor zorgen dat haar vader en Gilan het oude fort kunnen verlaten waar ze nu gevangen zitten.

Tot slot

Als je eenmaal gecharmeerd bent van De Grijze jager boeken, laten ze je niet meer snel los. Gelukkig zijn er veel titels geschreven door John Flanagan.