Wat zijn de beste christelijke kinderboeken en jeugdboeken? In deze pagina vind je onze beste aanraders via onderstaande boekenlijst. Lees verder…

Vind hier de beste christelijke kinderboeken en jeugdboeken

Als je op zoek bent naar de beste christelijke kinderboeken en jeugdboeken, ben je hier aan het juiste adres.

1. Kleur de psalmen – Antonia Jackson

Wil jij jouw kinderen graag op speelse wijze meer leren over de christelijke psalmen? Dan is dit boek zeker een goede keuze. Kleur de psalmen is een bijzonder kleurboek vol kleurplaten met dieren, landschappen en Bijbelse verhalen. Dit boek hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste christelijke kinderboeken en jeugdboeken.

2. Babybijbel knisperboekje – Corien Oranje en Marieke ten Berge

Een perfect boekje om jonge kinderen te introduceren aan de christelijke leer.

3. Ik ben een Bijbelontdekker – Corine Zonnenberg

Theoloog Corine Zonneberg neemt kinderen met dit boek aan de hand van experimenten en oefeningen mee op een ontdekkingstocht van de Bijbel. Het boek is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar en is een uitstekende aanvulling op de geloofsopvoeding.

4. Tienerbijbel – Willem de Vink

Dit boek bevat maar liefst 250 spannende verhalen, waardoor tieners op een leuke manier meer leren over het christelijke geloof.

5. Jezus Messias – Willem de Vink

Ook heeft dezelfde auteur een stripboek over Jezus gemaakt – Jezus Messias – dat inmiddels in meer dan 150 talen is uitgebracht en dat ook de Nederland bijna elk jaar wordt herdrukt.

6. Bijbel infographics voor kids – Diverse auteurs

Dit is het ideale boek voor alle kinderen die liever niet lange stukken tekst lezen, maar toch meer willen weten over de Bijbelse verhalen. De infographics zijn grappig, slim en zeer informatief. De perfecte combinatie dus!

7. Mijn peuterbijbel – Melanie van de Peut

Mijn Peuterbijbel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en staat vol met mooie Bijbelse verhalen. De verhalen zijn kort maar krachtig, waardoor je de aandacht van de kinderen niet kwijtraakt.

8. De Ark van Noach – Ron Schroder en Marianna Busser

Het beroemde Bijbelverhaal voor jonge kinderen op rijm.

9. God houdt van jou – Sarah Vince

Als je op zoek bent naar een leuk, christelijk boek voor peuters, is dit zeker een goede optie. God houdt van jou staat vol vrolijke verhaaltjes, inclusief luikjes die geopend kunnen worden.

10. Je bent gedoopt, enjoy! – Edith Post

Edith Post heeft een verzameling gemaakt van prachtige gedichten en gebeden die geschikt zijn voor een doop. Het boek is dan ook een leuk en origineel cadeau om op deze bijzondere dag aan de ouders van het gedoopte kind te geven.

11. Plan B – Leanne van Spronsen

Plan B vertelt het spannende verhaal van Emilia, die tijdens een vakantie in Spanje opeens iedereen kwijtraakt. Ze blijft alleen achter en weet zich geen raad, maar dan komt er hulp. Dit boek is geschikt voor tieners vanaf 12 jaar.