Leer meer over de Mees Kees boeken op volgorde

De Mees Kees boeken zijn geschreven door Mirjam Oldenhave en ze heeft met haar boeken al meerdere prijzen gewonnen (of is genomineerd voor een prijs). Mees Kees kun je echter niet alleen van haar boeken kennen, want er zijn er ook enkelen als film uitgebracht.

De top 10 met de grappigste Mees Kees boeken op volgorde

Bloedjelink

‘Bloedjelink’ gaat over ziek zijn en ongelukken krijgen. Daarom is ambulancebroeder Frans op bezoek in de klas. Hij legt allemaal moeilijke dingen uit, maar wel op een leuke manier, zodat de klas het ook snapt en dat kan meester Mees Kees alleen maar waarderen.

In de gloria

Het volgende boek in deze lijst met Mees Kees boeken op volgorde draait om de verjaardag van de meester en om ouderavonden. Niet alle ouders zijn even blij als ze voor de ouderavond van hun kind naar school moeten komen.

De sponsorloop

De vaste klas van stagiaire Mees Kees krijgt tijdelijk een andere juf en daarna ook nog een andere meester. Deze twee leraren pakken het echter heel anders aan dan Mees Kees en de klas wil hem snel weer terug hebben voor de leukste en leerzaamste lessen.

Mees Kees gaat verhuizen

Het vierde boek in dit artikel met de Mees Kees boeken op volgorde is ‘Mees Kees gaat verhuizen’. Gelukkig gaat de meester niet heel ver weg wonen, want dan zou de klas hem moeten missen. Mees Kees gaat het ouderlijk huis verlaten en voor het eerst helemaal alleen wonen.

Op kamp

De klas mag op kamp en denkt daar de tijd van hun leven te krijgen, maar dan blijkt dat er aan veel serieuze leeropdrachten tijdens het kamp gewerkt moet worden. Mees Kees weet gelukkig heel goed hoe hij opdrachten leuk moet maken en zo wordt het toch nog een leuk kamp voor de hele klas.

De rekenrap

De kracht van een goede leraar zit in het bedenken van manieren om de klas of leerling iets te leren als het te moeilijk blijkt te zijn. Mees Kees is hier een kei in. Aan het eind van het schooljaar is er een musical en de klas van Mees Kees is aan de beurt. Ze gaan rappen.

Hoppa!

In ‘Hoppa!’ – de zevende titel van de Mees Kees boeken op volgorde in deze lijst – wordt Circus Hoppa in het leven geroepen om geld in te zamelen en iedereen in de klas heeft zijn eigen rol in het circus. Er doet zelfs een huisdier mee. Dat wordt dolle pret.

Een pittig klasje

De titel verwijst naar de eerste dagen van stagiaire Mees Kees en hoe de klas hem probeert te beïnvloeden om zo min mogelijk werk voor school te hoeven doen en zo vaak (en lang) mogelijk pauze te houden. Dat is immers waar school voor is: heel veel plezier hebben.

Buiten de lijntjes

In dit stripboek over Mees kees – en bijna het laatste item in deze review met Mees Kees boeken op volgorde – wordt het verhaal over het einde van het bestaan van de school verteld. Natuurlijk is de klas van Mees Kees hier niet blij mee en steken ze er een stokje voor.

Op de kast

De laatste in deze lijst met Mees Kees boeken op volgorde is ‘Op de kast’. Mees Kees is nog een stagiaire en dat betekent dat hij zijn diploma om les te mogen geven nog niet heeft. Dat maakt voor de klas niet uit, want ze kunnen hem wel vertellen wat een goede leraar wel en niet doet.

Tot slot

Ondanks de top 10 in dit artikel hoef je de boeken over Mees Kees niet in een bepaalde volgorde te lezen. Het begin van het ene boek is niet afhankelijk van het einde van het vorige boek. De boeken over Mees Kees worden graag gelezen door kinderen vanaf een jaar of acht.