Zie hier De bende van de korenwolf boeken op volgorde

De bende van de Korenwolf bestaat uit vier kinderen: Eefie, Joost, Nina en Pepijn. De vier groeien op in een familiehotel, waar ze samen met hun ouders en oma wonen. Omdat de ouders het nogal druk hebben, is er alle tijd en ruimte voor de bende om op avontuur te gaan.

De top 10 met de leukste De bende van de korenwolf boeken op volgorde

De verdwijning van de mislukte Barbie

Hotel De Korenwolf blijkt niet voor iedereen een fijne plek te zijn om te verblijven. De ‘Barbie’ – in het echt heet ze Eefie – is geen leuk meisje, maar als ze na een huilpartij (waar de bende niks om geeft) ineens kwijt blijkt te zijn, doen ze toch hun best om de hotelgast terug te vinden.

Het geheim van de verliefde hulpkok

In het tweede deel van De bende van de korenwolf boeken op volgorde gaat een deel van de bende op onderzoek uit om te kunnen ontdekken wat Pepijn en zijn liefje op zijn kamer allemaal doen. Hotel De Korenwolf is daarnaast de locatie voor een trouwerij en als de kok op de spannende dag ziek is, moet iedereen die kan uithelpen.

De reis met de vliegende leunstoel

Als oma graag naar Tanzania zou gaan voor de verjaardag van de liefde uit haar jeugd, blijkt dat ze niet in het vliegtuig durft te stappen om de reis te maken. Natuurlijk probeert de bende van de Korenwolf een oplossing te bedenken, maar lukt het ze ook om oma op tijd in Tanzania te krijgen?

De redding van de zwevende oma

In het volgende boek in deze review met De bende van de korenwolf boeken op volgorde wordt oma ouder en dat betekent dat ze zich steeds moeilijker in het hotel kan bewegen. De bende gaat kijken wat ze kunnen doen, zodat oma niet meer telkens te trappen op en af hoeft.

De jacht op de afgepakte sterren

Als het hotel tijdens een keuring niet voldoet aan de eisen om de twee sterren te behouden, zijn de ouders van de bende van de Korenwolf in zak en as. Nina, Joost, Eefie en Pepijn zijn er van overtuigd dat ze de sterren terug kunnen krijgen en ze hebben een plan.

De ontsnapping van de brullende muis

In ‘De ontsnapping van de brullende muis’- het zesde boek in dit artikel met  De bende van de korenwolf boeken op volgorde – krijgt Nina een muis cadeau. Als de muis er vandoor gaat, ontstaat er paniek in het hotel en vooral de vader van de bende is het even helemaal beu. Van oma en de kinderen mogen de ouders een weekendje weg, maar is dat wel zo’n goed idee?

De ontmaskering van de zingende hotelrat

Als het beeld dat oma probeert te verkopen gestolen wordt, gaat de bende van de Korenwolf natuurlijk naar de op zoek. Is de antiekhandelaar die interesse in het beeld had betrokken bij de diefstal? Of is er een andere mogelijke dader die de bende over het hoofd ziet?

De vlucht van de knorrige kelner

Het volgende succesverhaal in deze review met De bende van de korenwolf boeken op volgorde is ‘De vlucht van de knorrige kelner’. De kelner is knorrig, omdat hij geen feestje wil omdat hij al veertig jaar in het hotel werkt. Stiekem wordt er in het hotel toch een feestje voor hem op touw gezet.

De vondst van het stiekeme circus

Net als in de andere verhalen over de Bende van de Korenwolf is vader Jan weer niet blij met de plannen die zijn vier kinderen aan het maken zijn. Deze keer is het om oma voor haar 75e verjaardag in het zonnetje te zetten.  

De ontvoering van de zwarte prinses

In de laatste titel in deze lijst met De bende van de korenwolf boeken op volgorde heeft Nina een hersenschudding en willen de andere kinderen haar blij maken door een voorstelling op te voeren. Ze zijn echter niet alleen in het hotel, want een gezin dat uit Afrika gevlucht is, verblijft er ook, al lijkt het maar tijdelijk te zijn.

Afsluiting

Elk verhaal is even spannend om te lezen en dat maakt alle boeken over de Bende van de Korenwolf een ideaal cadeau voor een kind dat graag leest.