Wat zijn nou echt de beste persoonlijke ontwikkeling-boeken die je gelezen moet hebben? Met andere woorden: boeken waar je jezelf mee kunt helpen, zonder dat je per se een duur coachingstraject hoeft in te gaan? Niet alleen vrouwen lezen deze boeken, maar zeker ook mannen. Lees verder voor de beste zelfontwikkeling- en zelfhulpboeken in onze lijst met aanraders…

De top 10 mooiste en beste zelfontwikkeling-boeken

Misschien wil je iets doen aan je angst, onzekerheid, relatie, emoties, zelfvertrouwen, eigenwaarde, gedrag of communicatie. Al die onderwerpen maken je in ieder geval succesvol. Hier vind je een overzicht van de beste, Nederlandstalige zelfontwikkeling-boeken.

Langzamer leven in een snelle wereld – Yvonne Mol

Yvonne Mol is de #1 als het neerkomt op zelfontwikkeling. Haar boeken zitten vol tips voor een rustiger en gelukkiger leven – en ze zijn zelfs vertaald voor het buitenland. Wij waren erg onder de indruk van haar boek: Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in – Langzamer leven in een snelle wereld. We waren verrast door de vele doe-stappen. Een echte aanrader dankzij de simpele schrijfstijl, praktische stappen en leuke illustraties.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin sunim

Deze Koreaanse bestseller leert je rust te vinden in deze veel te drukke wereld. Aan de hand van boeddhistische leerstukken ontdek jij jouw innerlijke rust. Zelfs de prachtige illustraties in het boek dragen hier aan bij.

Focus aan/uit – Mark Tigchelaar

Dicht de vier concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding.

You are a badass – Jen Sincero

Vrijwel iedereen heeft lifegoals: dingen die je heel graag wilt bereiken in het leven. Maar hoe maak je die nu eigenlijk waar? Jen Sincero streeft ernaar al haar lezen het zelfvertrouwen te geven om dromen werkelijkheid te maken. Profiteer van haar tips en adviezen en alles zal op zijn pootjes terechtkomen.

Happy lifehacks 365 – Kelly Weekers

100 no-nonsense tips en tricks voor een leuker leven.

Mindgym – Wouter de Jong

Hoewel fysieke gezondheid enorm belangrijk is, ben je nergens zonder een goede mentale gesteldheid. Wouter de Jong legt uit hoe je jouw geestelijke conditie in slechts 12 weken naar een hoger niveau kunt tillen. Dankzij de herkenbare anekdotes, praktische tips en haalbare oefeningen is dit boek geschikt voor iedereen.

Small talk survival – Liz Luyben en Iris Posthouwer

Deze praktische gids voor small talk is ideaal als jij jezelf verder wilt ontwikkelen op het sociale vlak. Leer hoe je die saaie gesprekken omtovert tot interessante dialogen en er uiteindelijk een beleefd einde aan kan breien. Dit boek leest enorm makkelijk weg en verdient dan ook zeker een plekje op de lijst van beste zelfontwikkeling-boeken.

De NLP-boeken van Anneke Durlinger

NLP is de meest praktische manier om ook daadwerkelijk iets te gaan doen met zelfontwikkeling. Hierdoor ga je verder dan enkel het lezen van een grappig zelfontwikkeling-boek met vage kreten als ‘sta in je kracht en geloof in jezelf’. Met NLP leer je het daadwerkelijk toe te passen in je communicatie en in je trainingen – mocht je graag voor groepen staan.

Auteur Anneke Durlinger structureert de materie op ongelooflijk nauwkeurige wijze en voegt eigen persoonlijke verhalen toe aan de NLP-materie. Ze brengt het daardoor op een eenvoudige manier over. Daarom verkozen we haar boeken boven andere NLP-boeken in deze lijst.

Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Wil jij niets liever dan je carrière naar een hoger niveau tillen? Dan is dit boek zeker iets voor jou. Lois P. Frankel heeft op duidelijke wijze opgeschreven welke fouten vrouwen op de werkvloer het meest maken en hoe die ervoor zorgen dat die promotie telkens weer naar een ander gaat. Een echte aanrader dus.

Bonus-tip uit het buitenland: de kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Kwetsbaarheid wordt in deze harde wereld maar al te vaak gezien als een zwakte. Brené Brown vertelt in dit boek hoe je jouw kwetsbaarheid omarmt en omzet in een positieve eigenschap die je verder zal helpen in alle aspecten van je leven.