Top 10 agenda’s en planners

Het op orde hebben van ons dagelijks leven en afspraken kent alleen maar voordelen. Waar steeds meer mensen op zoek gaan naar online agenda’s, blijken papieren versies het meest effectief. Om jou op weg te helpen naar meer structuur in jouw leven, hebben wij de tien beste agenda’s en planners bij elkaar gezocht.

Mascha Planner

De Mascha Planner is inmiddels een bekend begrip bij fanatiek planners. De planner geven jou de mogelijkheid om te beginnen wanneer je wilt. Maak jij consequent gebruik van de planner? Dan gaat de Mascha Planner iets meer dan een jaar mee. Vergeet je in de tussentijd te plannen? Geen enkel probleem. Doordat je zelf de data invult, kun je jouw plannen hervatten op ieder gewenst moment.

Kenmerkend voor iedere Mascha Planner, komt ook deze versie met gratis stickers. De stickers maken dat jij jouw planner helemaal kunt aanpassen naar eigen wens.

A-journal: My Journal

Deze duurzame agenda van A-journal bevat alle functies die jij nodig hebt. Noteer nieuwe afspraken in een week- en maandoverzicht. Met één blik in de agenda, weet jij wat er morgen, overmorgen en de rest van de week gepland staat.

‘A-journal: My journal’ is meer dan een agenda. Met tal van lijstjes om in te vullen, ter inspiratie en ruimte om eigen lijstjes te creëren wordt jouw leven georganiseerder dan ooit tevoren. Naast to do’s komt A-journal ook met not to do’s om jou prioriteiten te laten stellen en jouw productiviteit te verhogen.

Structuurjunkie planner

Zit jouw hoofd simpelweg vol en heb jij behoefte aan rust en structuur? Schud chaos van je af met de Structuurjunkie planner. De planner met jaar-, maand- en weekoverzichten zonder data maakt dat jij aan de slag kunt met het organiseren van je leven wanneer je maar wilt. Kijk vooruit om doelen te bereiken, maar blik ook teug op momenten van progressie en dankbaarheid.

Uniek: bij aankoop van de Structuurjunkie planner krijg je een gratis digitale structuurtraining ter waarde van 50 euro. Cynthia Schultz helpt jou in het afrekenen met chaos in je hoofd en het bereiken van doelen. Ook kun je hier alvast kennismaken voor maar 5 euro (tip!).

Purpuz Planner

Wil jij het komende jaar daadwerkelijk je doelen bereiken? Deze planner wordt al jarenlang gebruikt door onder andere professionals, succesvolle studenten, influencers en ondernemers – dat is niet zonder reden.

Met de ‘Purpuz Planner’ leer je prioriteiten stellen, vind jij een betere lichamelijke en mentale balans en kom je helemaal tot jezelf. Jij weet straks waar jouw grenzen liggen en je kunt deze aangeven ook. Deze aspecten maken je tot een krachtiger persoon, levend onder een positieve mindset.

Eenvoudig Leven Agenda

Dit is een briljante planner omdat hij praktische tips bevat zoals: schrijf gewoon wat op, houd het klein en maak het concreet. Ook is het een twee-in-een-planner omdat het ook meteen als dankbaarheidsdagboek dient. Een echte aanrader!

Essentialiving Planner

De ‘Essentialiving Planner’ brengt middels tal van unieke eigenschappen meer rust in jouw leven. Met één blik op het weekoverzicht weet jij wat je gepland hebt staan, mede dankzij de hoeveelheid schrijfruimte. Iedere maand start met een volledig maandoverzicht, waarin jij de noodzakelijke afspraken en taken kunt verwerken.

Met de Balance Creator zorg jij dat je het jaar begint met een goede balans. Binnen zeven stappen breng jij je leven op orde. Iedere week eindigt met een Balance Check, waardoor jij gemakkelijk kunt zien of jouw week aansluit op wat de balans die je hebt gecreëerd.

Plan your work

De ‘Plan your work’ datumloze planner dient als perfect alternatief op losse takenlijstjes. De agenda is een must have voor iedereen die staat voor het behalen van doelen. Overzicht en structuur zijn daarin sleutelelementen. In deze planner heb je in één oogopslag blik op afspraken, taken en zaken die je niet mag vergeten.

Met A5-formaat is de planner één van de compactere agenda’s in deze top ‘Plan your work’ biedt 165 pagina’s aan stressvermindering, quotes, planning en nog veel meer features. Maak iedere twee weken gebruik van prioriteitenlijstjes om de focus weer op scherp te zetten.

Balans Planner

Deze planner brengt je niet alleen meer overzicht en productiviteit, maar leert je ook dichter tot jezelf te komen. Laat nooit meer afspraken aan je voorbij gaan, leer te reflecteren en kies prioriteiten. Je zult merken dat deze vaardigheden je bewuster in het leven laten staan.

Met de ‘Balans Planner’ haal jij 300 pagina’s aan fysieke balans in huis. Breng focus, rust en regelmaat aan in jouw leven middels de week- en maandplanningen. Geniet van heel veel extra mogelijkheden om balans aan te brengen, waaronder iedere week een inspirerend citaat.

Essencio Business Agenda

De overzichtelijke ‘Business Agenda’ van Essencio is er speciaal voor de ondernemers onder ons. Hecht jij veel waarde aan het hebben en houden van overzicht? De visueel prettige zakenagenda is precies wat jij nodig hebt. Zo komt ieder weekoverzicht met ruimte voor eigen aantekeningen, het hoofd van een ondernemer zit immers geregeld vol nieuwe ideeën.

De agenda bezit – naast de functies die je verwacht – tal van citaten. Met deze business agenda ga jij op reis naar structuur, overzicht en persoonlijke groei. Vind de optimale focus door prioriteiten te stellen en vul de kostbare tijd naar wat voor jou van meerwaarde is.

SuccesPlanner

Het creëren van innerlijke rust begint bij het hebben van zicht op wat je te doen hebt. Zie de ‘SuccesPlanner’ als tweede brein; vertaal je gedachten naar afspraken op papier. De planner bevat geen data, dit vul jij zelf in.

De planner helpt je in de het bewust worden van jouw prioriteiten. Wees eerlijk naar jezelf in de inbegrepen doelenlijst, maar ook bij het plannen. Bij afsluiting van iedere maand, vind je dotted pages. Deze pagina’s kun je geheel naar eigen wens invullen: creatief, notitieruimte, schema’s maken, et cetera.

Bonustip voor families: Maan Amsterdam – familie weekplanner

We sluiten deze top 10 af met een weekplanner voor het hele gezin – tot 4 personen. Net als de Mascha Planner, de nummer 1 in deze lijst, bevat de planner geen data. Naast het wekelijkse overzicht kun je notities kwijt. Hier kunnen bijvoorbeeld boodschappen, taken of reminders worden opgeschreven.

Voor ieder gezinslid is er een eigen kolom. Naast de individuele kolommen is er een kolom waarin activiteiten voor het hele gezin kunnen worden ingepland. Geef vakanties en uitstapjes aan met stickers en kom met de familieplanner nooit meer in de knel met elkaar plannen.