Wat zijn de mooiste decoratieve boeken die we aanbevelen? Wij zochten de beste aanraders voor je uit en beoordeelden ze. Lees verder voor de top 10…

Top 10 decoratieve boeken

Op zoek naar een decoratief boek voor op de bijzettafel of gewoon in uw kast? Zoek vooral niet verder want we hebben speciaal voor jou de top 10 decoratieve boeken op een rijtje gezet. Deze boeken mogen vooral niet ontbreken op jouw bijzettafel. Bezoek zal verbluft zijn door deze prachtige bundels. Maar ook voor jezelf is het fijn om wat moois in de kast te hebben staan. Het oog wilt ook wat, nietwaar?

Snel overzicht: Deze decoratieve boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor art nouveau liefhebbersVictor Horta – Architect van de Art Nouveau: Dit boek belicht het fenomenale werk van Victor Horta, één van de pioniers van de art-nouveau-architectuur. We waarderen hoe de bundel de lezer meeneemt op een visuele reis met prachtige schetsen, ontwerpen en foto’s van deze kenmerkende stijl. >> Check laagste prijs
Beste voor liefhebbers van MuchaPietro Alligo – Tarot Mucha: Als je fan bent van Alphonse Mucha, dan is dit boek zeker een aanrader voor jou. De uitvoering is prachtig en presenteert de werken van Mucha in levendige details. We vinden dit boek uitstekend om in een woonkamer te laten schitteren. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor een kijkje in jugendstilTomoko Sato – Mucha basismonografie: Met een focus op het opmerkelijke werk van Alfons Maria Mucha, laat dit boek de lezer kennis maken met de pracht van jugendstil. Mucha’s reis naar Parijs en zijn topstukken komen tot leven in dit boek. We zijn van mening dat het een onmisbaar item is voor elke kunstliefhebber. >> Check laagste prijs

10. Ernst Gombrich – Eeuwige schoonheid

Er bestaat geen betere introductie in de kunstgeschiedenis dan Eeuwige Schoonheid. Vele huishoudens zijn je voor geweest met de aanschaf van deze klassieker. In vogelvlucht wordt de lezer meegenomen van de prehistorie tot aan de kunst van nu. Het is een prachtig boekwerk gemaakt van linnen.

9. Alastair Duncan – Art deco

Ook het overzicht van de kunstgeschiedenis van Alastair Duncan mag niet ontbreken in jouw boekenkast. Dit prachtig uitgevoerde boek staat bomvol essays, afbeeldingen en uiteenzettingen over zeer diverse kunstrichtingen. Een must buy voor elke kunstliefhebber. Wanneer dit boek willekeurig wordt geopend, valt het oog op de meest bijzondere afbeeldingen.

8. A.C.H. Hofstede – Het Nederlandse meubelboek

Wat beter op jouw bijzettafel te plaatsen dan Het Nederlandse meubelboek van A.C.H. Hofstede? Dit prachtige boek biedt een overzicht van Nederlandse meubels door de tijd heen. Voorzien van honderden afbeeldingen en zeer luxe uitgevoerd. Deze dikke pil misstaat in geen enkele boekenkast.

7. Jeannette Ten Kate – Het Nederlands antiek boek

Ook het Nederlands antiek boek mag niet in jouw boekenkast ontbreken. Jouw bezoek is gegarandeerd onder de indruk als ze dit werk in jouw kast zien staan. Hun ogen zullen groot van verbazing zijn als ze dit kunststukje bewonderen, want het boek staat vol met de mooiste (en duurste) antieke spullen.

6. Titus M. Eliens – Het art nouveau art deco boek

In dit boek staat Nederlandse kunst uit de periode 1880 – 1940 centraal. Een hoogtepunt in de Nederlandse kunstgeschiedenis dat niet in jouw boekenkast mag ontbreken. Het boek is prachtig uitgevoerd en zal nog mooier staan in uw kast of op uw bijzettafeltje.

5. Klaus-Jürgen Sembach – Jugendstil

De titel van dit werk spreekt voor zich. Sembach zet uiteen wat de invloed is van de art nouveau en de jugendstil op de architectuur in de Europese en Noord-Amerikaanse cultuur. Men probeerde de prachtige vormen van de natuur na te bootsen in gebouwen. Ook dit boek is een echte eye catcher die menig bezoeker omver zal waaien van verbazing.

4. Tomoko Sato – Mucha basismonografie

Ook dit boek van Tomoko Sato is verbonden met de jugendstil. Centraal staat het werk van Alfons Maria Mucha, wiens werken zijn ontstaan aan het begin van de twintigste eeuw. Hij vertrok naar Parijs om daar het ene na het andere topstuk te maken. Dit boek mag absoluut niet ontbreken op jouw bijzettafel.

3. Pietro Alligo – Tarot Mucha

Houd je van het werk van Alphonse Mucha? Je hoeft niet te twijfelen over de aanschaf van deze prachtig uitgevoerde bundel. In duizend geuren en kleuren worden de werken van Mucha aan de kijker tentoongesteld en daarmee is het boek bij uitstek geschikt om in de huiskamer te pronken.

2. Victor Horta – Architect van de Art Nouveau

Victor Horta is een van de grondleggers van de art-nouveau-architectuur. Hij heeft talloze gebouwen ontworpen in deze kenmerkende stijl. In deze prachtig uitgevoerde bundel zijn een hoop schetsen, ontwerpen en foto’s gebundeld om de lezer (en kijker) kennis te laten maken met deze prachtige werken.

1. Bob Dylan & Lisa Nemrow – Complete Annotated Lyrics: Bob Dylan

Op nummer 1 staat deze prachtige bundel met de complete liedteksten van Bob Dylan. Van het eerste album tot en met Tempest. Dit boek is reusachtig, zwaar en een genot voor het oog. Met inleiding van Christopher Ricks (erg de moeite waard) en natuurlijk de teksten van de meester zelf, de songwriter die prachtige liedjes op zijn naam heeft staan zoals Beyond the Horizon, Most Of The Time en Blowing In The Wind. Deze bundel kan met een gerust hart worden aangeschaft door elke muziekliefhebber, want de teksten van Dylan zijn óók heel leesbaar; ook op papier zijn de woorden ontroerend, verrassend, humoristisch en mysterieus. De multidimensionale liedjes van Dylan zijn het luisteren en lezen waard.