Wat zijn de beste fitness- & krachttrainingsboeken? Raden we in onze literatuurlijst de klassiekers aan, zoals ‘Anatomie Van Fitness En Krachttraining’ en ‘My Shredded Lifestyle’, of toch hele andere fitness-boeken? Je vindt hier de beste aanraders vol fitness-oefeningen, -schema’s, voedingstips, workouts en informatie over spiergroei en bijvoorbeeld droog trainen. Lees verder…

Ontdek de beste fitnessboeken en krachttrainingsboeken

Voor iedereen die zich wil verdiepen in een actievere leefstijl, is deze lijst van de beste fitnessboeken en krachttrainingsboeken een goede plek om te beginnen.

Krachttraining – Frédéric Delavier

Het is altijd verstandig om voordat je echt aan de slag gaat met krachttraining, een idee te krijgen van hoe de achterliggende anatomie nu eigenlijk werkt. Frédéric Delavier helpt je daarbij door in overzichtelijke illustraties weer te geven welke spieren gebruikt worden bij specifieke oefeningen. Het is dan ook zeker een boek dat thuis hoort op de lijst van beste fitnessboeken en krachttrainingboeken.

De kracht van slim trainen – Joeri Zwart

Om echt resultaat te boeken, moet je slim trainen. In zijn boek De kracht van slim trainen vertelt personal trainer Joeri Zwart hoe je maximale resultaten behaalt met minimale moeite.

Krachttraining met je eigen lichaamsgewicht – Daniel Gartner

Het complete bodyweight trainingshandboek: de meest doeltreffende krachtoefeningen zonder toestellen.

Get stronger – Claudia van Avermaet

Een fit en strak lichaam in 30 dagen.

Killerbody – Fajah Lourens

Dit boek bevat alles wat je nodig hebt om binnen 12 weken een killerbody te krijgen. Van voedingsplannen tot trainingsschema’s, Fajah Lourens heeft het allemaal voor je uitgewerkt. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de handen uit de mouwen steken.

Eigen kracht – Hans Wassink

Het meest complete handboek voor effectief en gezond fitnessen op eigen kracht.

Anatomie van fitness- en krachttraining

Dit boek is vergelijkbaar met het eerder besproken Krachttraining vanFrédéric Delavier. Ook hierin wordt een duidelijk overzicht gegeven van de verschillende fitness- en krachtoefeningen en de verschillende spiergroepen die je hiervoor gebruikt. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Fitness als medicijn – Y. Devos

In dit boek gaat Y. Devos in op verschillende oefeningen die je uit kunt voeren zonder naar de sportschool te gaan. Maak wat ruimte in je woonkamer, slaapkamer of op kantoor en ga aan de slag.

Non-stop fitness – Peta Bee

Heb jij geen zin of tijd om uren door te brengen in de sportschool? Dan is dit boek iets voor jou. Peta Bee leert je meer over non-stop fitness. Deze methode is gericht op het verbranden van zoveel mogelijk calorieën met alledaagse werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stofzuigen van je woonkamer, ramen lappen of de hond uitlaten. Zo werk je je to-do lijst af en verbrand je tegelijkertijd vet. Ideaal, toch?

Fitnessbijbel voor vrouwen – Marije de Vries

Compleet lifestyle-programma voor voeding, beweging en ontspanning.

Tot slot: aangeraden premium e-boeken over fitness

Onderstaande premium e-boeken zijn aanraders omdat ze een goede lezerscommunity en mooie bonussen bevatten, waaronder trainingsschema’s en calculators voor je voedingsplan.

Op jouw succes!