Wat zijn de beste religieuze boeken? Het kan erg zinvol zijn om je te verdiepen in religie en spiritualiteit. Lees dus verder voor onze lijst met aanraders van religieuze boeken…

Snel overzicht: Deze religieuze boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste meeslepende romanDe heer uit het zuiden – Kristen Heitzmann: Dit unieke boek neemt ons mee op een intrigerende reis met Desi Brennan en Remy Montgomery. Nadat ze zich verloven, worden ze geconfronteerd met mysterieuze tegenslagen. Hoewel dit boek een vervolg is op “Het land van de gouden rivier”, vinden we het ook als stand-alone leesbaar en indrukwekkend. We raden echter wel aan om allebei te boeken te lezen. >> Check laagste prijs
Beste informatieve overzichtDe vijf religies van de wereld – Henk Schouten: In dit boek geeft Henk Schouten ons een beknopt maar diepgaand inzicht in de vijf grootste religies: jodendom, christendom, islam, boeddhisme en hindoeïsme. We waarderen de helderheid en de eenvoud waarmee de complexe onderwerpen zijn besproken. >> Check laagste prijs
Beste inleiding in godsdienstpsychologieReligie is zo gek nog niet – Nicolette Hijweege en Joke van Saane: Dit boek biedt ons een verhelderende introductie in de godsdienstpsychologie. We zijn onder de indruk van de toegankelijkheid van het onderwerp en hoe het de brug slaat tussen religie en psychologie. >> Check laagste prijs

Ontdek de top 10 van religieuze boeken

Als je op zoek bent naar een religieuze roman of juist een informatief boek over een bepaalde religie, is deze top 10 van religieuze boeken ideaal voor jou.

De heer uit het zuiden – Kristen Heitzmann

Dit bijzondere boek vertelt het verhaal van Desi Brennan en Remy Montgomery, die te maken krijgen met mysterieuze tegenslagen nadat ze zich eindelijk verloven. Deze meeslepende roman is het vervolg op het boek Het land van de gouden rivier, maar kan ook op zichzelf worden gelezen. Het hoort dan ook zeker thuis in de top 10 van religieuze boeken.

De vijf religies van de wereld – Henk Schouten

Henk Schouten bespreekt kort maar krachtig de belangrijkste informatie van de vijf grootste religies van de wereld: jodendom, christendom, islam, boeddhisme en hindoeïsme.

Religie is zo gek nog niet – Nicolette Hijweege en Joke van Saane

Een introductie in de godsdienstpsychologie.

De beelden van openbaring – Peter Scheele

In dit boek gaat Peter Scheele in op de beeldtaal die wordt gebruikt in het Oude Testament. Hij koppelt dit aan de geschiedenis van het christendom: van Israël tot de Holocaust.

Het leven van de Profeet Mohammed – Jamal Ahajjaj

Alles wat je moet weten over de Profeet Mohammed en zijn indrukwekkende levensverhaal.

Bij ons in Auschwitz – Arnon Grunberg

Arnon Grunberg heeft verhalen verzameld van zogenaamde ‘morele getuigen’. Dit zijn alle mensen die in enige vorm slachtoffer waren van de vreselijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit indrukwekkende werk is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in deze roerige periode uit onze geschiedenis.

Kracht door bewustwording – Sanaya Roman

Een handleiding voor gevoelige mensen.

Boeddhisme in alle eenvoud – Steve Hagen

Zenpriester Steve Hagen heeft zichzelf met dit boek tot doel gesteld om zijn lezers op een luchtige doch diepgaande wijze te introduceren aan het boeddhisme. Aan de hand van inspirerende teksten vertelt hij over de kern van deze religie en waarom het een verrijking van ieders leven kan zijn.

Het hart van Boeddha’s leer – Thich Nhat Hanh

Van pijn en verdriet naar vreugde, inzicht en zelfkennis.

De Koran, uitleg voor kinderen – Abdulwahid van Bommel

Hoewel veel van de bovenstaande boeken zijn gericht op volwassenen, is dit boek van Abdulwahid van Bommel een echte favoriet onder kinderen. Religie kan soms een lastig concept zijn en met dit boek krijgen kinderen de kans om zelf meer te ontdekken over de islam. Het is dan ook een absolute aanrader.