Wat zijn de meest inspirerende spirituele/esoterische romans die wij aanraden? Lees verder voor de lijst met inspirerende spirituele verhalenboeken.

Snel overzicht: Deze spirituele romans raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest leerzaam en inspirerendHart van kristal – Frédéric Lenoir: Dit is een sprookje dat geschikt is voor lezers van alle leeftijden. We zijn betoverd door de lessen die we kunnen leren over liefde, verlies en verdriet. Het vertelt het verhaal van een prins met een hart van kristal, die op zoek gaat naar een vrouw die zijn hart kan doen smelten. >> Check laagste prijs
Best emotionele rollercoasterOmdat ik je mis – Kate Eberlen: Tess beleeft een levensveranderende ervaring in Florence, een die niemand had kunnen voorzien. We vinden dit een roman die diepe emoties oproept en je absoluut niet onberoerd laat. >> Check laagste prijs
Beste voor liefhebbers van diepgaande verhalenDuizend kleuren blauw – Nina George: Deze meeslepende roman gaat over Henri Skinner die in coma ligt. Het boek voert je mee naar een wereld die het alledaagse overstijgt. Wij geloven dat liefhebbers van Jojo Moyes hier absoluut van zullen genieten. >> Check laagste prijs

Beste spirituele romans

Bekijk onze top 10 van de beste spirituele romans voor een verhaal met een diepere betekenis.

1 Hart van kristal – Frédéric Lenoir

Hart van kristal is een sprookje voor alle leeftijden waar veel lessen uit te leren zijn. Het verhaal gaat over een prins met een hart van kristal. Om liefde te kunnen voelen zoekt hij een vrouw die zijn hart kan smelten. Een verhaal over liefde, maar ook over verlies en verdriet.

2 Omdat ik je mis – Kate Eberlen

Wanneer Tess in Florence is verandert haar leven voorgoed op een wijze die zij nooit had kunnen voorzien. Een roman die je niet onbewogen laat.

3 Duizend kleuren blauw – Nina George

Duizend kleuren blauw draait om Henri Skinner die in coma ligt. De meeslepende roman neemt je mee in een wereld die het normale overstijgt. Een aanrader voor de liefhebbers van Jojo Moyes.

4 100 dagen gelukkig – Fausto Brizzi

Lucio heeft nog 100 dagen te leven en besluit alles uit het leven te halen wat hem nog rest. Totdat hij tot de conclusie komt dat het in het leven enkel om ware liefde draait.

5 Ki, het verhaal – Hans Peter Roel

Subtitel: Kracht van binnenuit. Een boek dat je aanzet ook op zoek te gaan naar je innerlijke kracht.

6 Go East! – Stine Jensen

Autobiografisch boek van filosoof Stine Jensen. Een persoonlijke crisis is de start van een uitgebreide zoektocht naar spiritualiteit die haar doet besluiten het roer volledig om te gooien.

7 Joy – Jules Hoenderop

Zelden hebben we zo’n goed boek gelezen dat direct de aandacht weet te pakken en ons zo vloeiend het verhaal in trekt. En niet onbelangrijk bij een spirituele roman: de personages zijn sympathiek en interessant. Duidelijk geschreven, spannend en met een prachtige boodschap. Dikke spirituele aanrader!

8 De geluksprofessor – Patrick van Hees

Nadat de professor Cuno Groen alles is verloren wat hij liefheeft, vertrekt hij naar Cambridge om het geheim te ontrafelen van het ware geluk. Zal het hem lukken om dit geheim te onthullen en eindelijk echt gelukkig te worden?

9 30 is een schoon getal – Frauke Joossen

Charlie nadert de dertig en zit in een quarterlife crisis. Hoe kan ze ooit gelukkig worden nu ze nog steeds geen relatie, geen carrière en geen perfect lichaam heeft? In dit boek zal ze ontdekken dat liefde het antwoord is op alles.

10 De grote waarheid – Daniëlle Oonk

Wanneer Daniëlle in een diepe crisis belandt, geeft een spirituele ervaring haar het vermogen om haar leven volledig te veranderen. In dit boek lees je tot welke inzichten ze tijdens haar crisis is gekomen.

Bonustip: De bijenkoningin – Cristina Caboni

Angelica leidt een vrij leven waarbij ze veel reist tot een overlijden in de familie haar terugbrengt naar haar geboortegrond. Terug in Sardinië zorgt de confrontatie met het verleden voor spirituele lessen.