Bol Select: Review & Ervaringen (is Bol Select het waard?)

Bol Select: wat is dat precies? Bij Bol Select kun je kiezen uit een aanbod van ruim 300.000 verschillende artikelen die extra bezorgopties hebben. Je maakt gebruik van onbeperkt bezorgen zonder dat je hiervoor verzend- of ophaalkosten hoeft te betalen. Ook kun je zelf je bezorgdag uitkiezen. Als je op maandag tot en met vrijdag voor 2 uur ’s middags besteld, krijg je de bestelling de volgende dag nog aan huis. Met Bol Select heb je daarnaast recht op avondbezorging (doordeweeks: maandag tot en met vrijdag) en op zondag bezorging. Ook ophalen op de volgende dag is mogelijk als je doordeweeks voor 12:00 uur ’s middags al hebt besteld.

Bol.com afhaalpunt

Je betaalt dus niet alleen geen bezorgkosten als je bent aangesloten bij Bol Select, je krijgt je producten ook razendsnel in huis. Daarnaast kun je ervoor kiezen je producten zelf op te halen wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld als je niet de tijd hebt om thuis te wachten). Je haalt je pakketje op bij een speciaal Bol.com afhaalpunt. Hier wordt het product razendsnel afgezet.

Sparen voor cadeaus

Op deze pagina zagen we dat je via Select ook voor cadeaus spaart:

Het is bij Bol Select mogelijk om te sparen voor speciale en unieke cadeaus. Het mooie is dat je automatisch tegoed opbouwt als je lid bent van Bol Select. Ook spaar je tegoed op voor unieke, verrassende cadeaus. Hoe meer je bestelt via Select, hoe meer tegoed je opspaart. Sparen doe je als volgt: bij iedere 5 euro die je bij Bol uitgeeft, ontvang je 1 uniek Select punt.

Gebruik maken van Select Deals

Op zoek naar unieke aanbiedingen die je als gewone Bol.com klant niet krijgt? Ook daarvoor word je lid van Bol Select. Select Deals geven niet zomaar korting op producten die niet erg populair zijn en aan iemand moeten worden aangesmeerd, maar juist op de aller populairste producten.

Je producten retourneren

Je producten retourneren is vaak een heel gedoe, maar niet via Bol Select. Je kunt het artikel namelijk gewoon thuis bij je laten ophalen. Het mooie is dat je niet eens ophaalkosten kwijt bent. Deze unieke gratis retour ophaalservice is speciaal voor leden van Bol Select en Select artikelen.

Kun je gemakkelijk opzeggen?

Het opzeggen van je Bol Select is vrij gemakkelijk (no strings attached). Het eerste moment om op te zeggen, is al binnen 30 dagen. Vervolgens kun je na 1 jaar lidmaatschap per maand opzeggen.

Hoe word je Bol Select lid?

Je hebt allereerst een Bol.com account nodig en dient je hiervoor in te loggen. Ben je goed en wel ingelogd? Ga dan naar je accountpagina om de stappen te doorlopen. Je klikt op de optie ‘Kies voor Select’. Je doorloopt de stappen, vult je gegevens in. Is alles goed gegaan? Dan volgt de bevestiging. Als je de bevestiging geactiveerd hebt, kun je meteen beginnen met profiteren.

Wat kost Bol Select?

Bol Select kost 11,99 euro per jaar, terwijl een standaard account gratis is. Toch zijn er duidelijke voordelen aan een Select account. Ten eerste hoef je geen verzendkosten meer te betalen (normaal gesproken betaal je verzendkosten voor bestellingen onder de 20 euro). Je krijgt bovendien op de populairste artikelen korting en kun kiezen voor ‘Vandaag Bezorgd’, voor ‘Zondagbezorging’ en ‘Avondbezorging’. Zonder Select account betaal je hier extra voor. Bovendien kun je retourproducten binnen 30 dagen gratis bij je thuis laten ophalen.

Meningen over Bol Select online?

Er staan (nog) weinig tot geen uitgebreide reviews over Bol Select online. Wel kun je op een forum als Bokt.nl lezen hoe Select door gebruikers wordt ervaren. De gebruikers hier zijn eigenlijk allemaal erg positief. Als je veel bestelt, haal je de 11,99 euro aan jaarlijkse kosten er makkelijk uit. De spoeddiensten werken uitstekend en zijn super handig als je een keer haast hebt met een bestelling. De extra service lijkt uitstekend en klantgericht. Toch is het ook met een standaard account en standaard bestelling mogelijk om geen verzendkosten te hoeven betalen. In dat geval moet je gewoon wachten met het doen van je aankoop tot je meerdere aankopen hebt opgespaard, die samen in totaal meer dan 20 euro waard zijn. Ook dan is het gratis.

Kritiek van gebruikers

Uiteraard is er ook opbouwende kritiek van gebruikers van Select. Zo ook van gebruiker M. Enkele belangrijke passages van deze ervaringen:

  • Het is mij in 2 maanden tijd nog niet 1 keer gelukt om een select artikel binnen 2 dagen te laten bezorgen.
  • Ook moet ik altijd thuis zijn, afgifte bij bol.com afhaalpunt is vaak niet mogelijk en post.nl punten zijn er niet meer in dit grote dorp met 7 supermarkten, post.nl pakketautomaat wordt helaas niet gebruikt door bol.com.
  • Toen er een pakket retour moest, kon dit ook niet (zoals beweerd werd) gratis thuis opgehaald worden.
  • Ik heb al meerdere producten van honderden euro’s met select gekocht (helaas werkte de select bezorging voor mij niet zoals eerder beschreven) maar ik heb nog niets gespaard… wordt ook niet aangegeven.
  • Achteraf werd er gezegd dat ik in 2023 punten had gespaard, maar die zijn per 1-1-2024 vervallen, dus daar kon ik niets meer mee, Bol is erg onduidelijk over het sparen voor “niet zelf uit te kiezen cadeau’s”.
  • Je heb minimaal 60 punten nodig om bv 1 waxinelichtje gratis te ontvangen, (dat is 60 keer 5€ uitgeven!!!).

Wij zijn gebruiker M erg dankbaar voor het delen van deze ervaringen.

Conclusie: is het het waard?

Ons oordeel is dat de kwaliteit van ons leven een stukje beter is geworden dankzij Select. Met name vanwege de mogelijkheid om spullen de volgende dag en/of in de avond bezorgd te krijgen. Dit was erg handig voor last minute spullen die we nodig hebben. Ook de extra cadeaus en kortingen zijn erg welkom. Maar ja, onze mening is wel: besteed je energie niet aan allerlei kleine kortingen. Je leven wordt veel beter als je je niet druk maakt om cadeaus en kortingen. Hierdoor ontstond voor ons de vraag: zou je die 11,99 moeten betalen voor Bol Select? Raden wij het aan?

In onze beleving is Bol Select het uiteindelijk toch wel waard. Die 11,99 hebben we zeker bespaard aan verzendkosten, want het heeft ervoor gezorgd dat we niet onnodig veel items in ons winkelwagentje hebben gestopt om maar die drempel van 20 euro te halen voor gratis verzending. Hierdoor konden we gewoon onze vitamine C pillen bestellen zonder allerlei dingen erbij te moeten kopen die we eigenlijk helemaal niet nodig hadden. Wat ons betreft een aanrader gezien de vele voordelen voor eenmalig een tientje!