Wat zijn de beste boeken over kwantumfysica, oftewel de kwantumtheorie? In deze boekenlijst vind je de meest interessante boeken over dit onderwerp. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over kwantumtheorie/kwantumfysica raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste introductie tot kwantumfysica m.b.t. bewustzijnKwantumfysica, informatie en bewustzijn – Paul J. van Leeuwen: Dit boek wordt door ons gezien als een toegankelijke manier om het complexe vakgebied van kwantumfysica te verkennen. Je hoeft niet iedere zin te lezen om het grotere geheel te begrijpen, wat ideaal is voor beginners. >> Check laagste prijs
Historisch belangrijksteEinstein: Mijn theorie – A. Einstein: Het is algemeen bekend dat Einstein essentieel was voor de ontwikkeling van de kwantumtheorie. Dit boek geeft inzicht in zijn belangrijkste bijdragen en wordt door ons gewaardeerd om zijn historische relevantie. >> Check laagste prijs
Beste inzicht in het universumDe melodie van de natuur – Ivo van Vulpen: Dit boek neemt je mee op een fascinerende reis naar de bouwstenen van het heelal. We waarderen de diepgaande, doch begrijpelijke uitleg over hoe het universum in elkaar zit. >> Check laagste prijs

Ontdek de beste boeken over kwantumtheorie / kwantumfysica

Wij hebben een overzicht opgesteld van de beste boeken over kwantumtheorie / kwantumfysica voor iedereen die meer te weten wilt komen over dit interessante onderwerp.

1. Kwantumfysica, informatie en bewustzijn – Paul J. van Leeuwen

Dit boek is een goede introductie in het vakgebied van de kwantumfysica. Je hoeft geen speciale wetenschappelijke kennis te hebben om het te begrijpen, maar het vereist wel dat je je hersenen gebruikt. Met name het principe dat niets is wat het lijkt, dat objectiviteit onmogelijk is, staat centraal. Paul J. van Leeuwen heeft het boek zo geschreven dat je niet elke zin hoeft te lezen om het grote geheel te snappen. Daarom past zijn werk goed thuis op de lijst van beste boeken over kwantumtheorie/kwantumfysica.

2. Einstein: mijn theorie – A. Einstein

Iedereen die zich een beetje heeft verdiept in de kwantumfysica, weet dat Albert Einstein een enorme bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de kwantumtheorie. Het is dan ook niet gek dat dit boek een plaatsje heeft gekregen op onze lijst.

3. De melodie van de natuur – Ivo van Vulpen

De zoektocht naar de bouwstenen van het heelal.

4. Kwantum ontrafeld – Frank Verstraete en Karel van Acoleyen

Topfysici Karel van Acoleyen en Frank Verstraete weten als geen ander hoe ingewikkeld de kwantumtheorie echt is. In Kwantum ontrafeld komen allerlei onderwerpen langs: van praktische toepassingen van kwantumfysica tot manieren waarop het ons kan helpen de werkelijkheid beter te begrijpen. Het is dus een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

5. Kwantum – Manjit Kumar

De kwantumtheorie is tot stand gekomen met behulp van ontdekking van verschillende wetenschappers. Hierbij staat de discussie van Niels Bohr en Albert Einstein in 1927 centraal. Waar Bohr van mening was dat er geen wereld bestond buiten onze waarneming, stelde Einstein dat objectieve realiteit wel degelijk kenbaar was. Hoewel Bohr destijds in het gelijk werd gesteld door de wetenschappelijke gemeenschap, is dit vijftig jaar na de dood van Einstein alsnog teruggedraaid. Manjit Kumar vertelt dit bijzondere verhaal in zijn boek Kwantum.

6. Een kleine geschiedenis van bijna alles – Bill Bryson

Als je geïnteresseerd bent in meer wetenschappelijke onderwerpen dan alleen de kwantumtheorie, dan is dit boek van Bill Bryson zeker iets voor jou. Bryson heeft zich de enorme taak gesteld vrijwel alle wetenschappelijke ontdekkingen van de afgelopen eeuwen in het kort uit te leggen. Het eindresultaat is een prachtig boek dat door iedereen te lezen is.