Speelt jouw kind ook zo graag met Kapla? Verstopt jouw zoon of dochter zich het liefst heel de dag en avond op zolder met deze vernuftige, houten blokjes? Lees dan vooral verder voor de top tien boeken met de leukste bouwideeën met Kapla.

Snel overzicht: Deze Kapla Boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste uit de testKapla Houten plankjes set rood en oranje 40 st: Deze set bewandelt de gulden middenweg en biedt de perfecte balans voor Kapla liefhebbers. Met zowel een voorbeeldboek met de leukste bouwvoorbeelden als 40 kleurrijke plankjes, is deze set ideaal om de creativiteit van je kind te stimuleren. We vinden het een goede combinatie van kwaliteit en kwantiteit. >> Check laagste prijs
Beste voor de startende bouwerKapla – Bouwblokjes – Boek 1 – Rood: Dit boek zit vol met bouwideeën, speciaal voor jouw kind. Het richt zich op eenvoudige dieren en de voorbeelden zijn toegankelijk voor zowel jonge als oudere kinderen. Wij denken dat dit een fantastische optie is voor kinderen die net beginnen met Kapla en hun bouwvaardigheden willen ontwikkelen. >> Check laagste prijs
Beste Basis setKAPLA Blank met Voorbeeldboek Deel 1 inclusief 280 plankjes: Dit is de ultieme set voor kinderen die klaar zijn om hun bouwcapaciteiten naar een hoger niveau te tillen. Met een uitgebreid voorbeeldboek en maar liefst 280 plankjes, kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Wij zijn onder de indruk van de veelzijdigheid en de hoeveelheid plankjes in deze set, waardoor kinderen urenlang bouwplezier hebben. >> Check laagste prijs

10. Kapla, boek Nr. 2 Blauw: Voor gevorderden

Op nummer tien in de top tien is geëindigd Kapla, boek Nr. 2 Blauw: Voor Gevorderden. Omdat het boek zich richt op de gevorderde bouwer, is het boek ook geschikt voor volwassenen. Doe leuke ideeën op met Kapla, boek Nr. 2 Blauw: Voor Gevorderden. Verstop jezelf op je zolder met Kapla en dit boek en je zult er nog lang niet weg te krijgen zijn.

9. Kapla, boek Nr. 3 Groen: Eenvoudige bouwwerken

Ben je nog niet zo ver gevorderd in het bouwen met Kapla? Begin je liever met eenvoudige bouwwerken, zoals een simpel huisje? Zoek niet verder en bestel nu Kapla, boek Nr. 3 Groen: Eenvoudige Bouwwerken. Anders dan Kapla, boek Nr. 2 richt Kapla, boek Nr. 3 zich op de beginnende speler. Dit is terug te zien in de eenvoudige ontwerpen.

8. Kapla, boek Nr. 1 Rood: Dieren en verschillende constructies

Ben je noch een beginneling, noch een gevorderde bouwer? Zoek je een boekje met voorbeelden om te bouwen met Kapla die qua moeilijkheidsgraad tussen Nr. 3 en Nr. 2 inzitten? Je bent aan het juiste adres bij Kapla, boek Nr. 1 Rood: Dieren en verschillende constructies. Het boek staat boordevol fantastische bouwvoorbeelden waarbij uitgebreide aandacht wordt geschonken aan dieren en constructies die direct of indirect met dieren te maken hebben.

7. Kapla, Boekje met 40 gele en groene plankjes

Geef je creativiteit alle ruimte met Kapla, Boekje met 40 gele en groene plankjes. Het boekje wordt – zoals de titel al doet vermoeden – voorzien van plankjes om mee te bouwen. Zo is jouw kind meteen klaar om aan de slag te gaan. Kunnen wij het maken? Nou en of.

6. Kapla, Boekje met 40 rode en oranje plankjes

Ook dit boekje is te verkrijgen in de meeste speelgoedwinkels. Net als Kapla, Boekje met 40 gele en groene plankjes wordt Kapla, Boekje met 40 rode en oranje plankjes standaard geleverd met 40 plankjes om mee te bouwen, alleen zijn de kleuren ditmaal niet geel en groen, maar oranje en rood. Maak je collectie Kapla compleet door nu ook dit boekje aan te schaffen. Het boekje zal je op leuke ideeën brengen, bijvoorbeeld om een dorp te bouwen.

5. Kapla, Boekje met 40 licht-en donkerblauwe plankjes

Op nummer vijf van de top tien beste boeken over Kapla is een boekje binnengekomen dat in dezelfde traditie staat als nummer zes en zeven. Ook Kapla, Boekje met 40 licht-en donkerblauwe plankjes bevat naast een boekje, 40 plankjes om meteen mee aan de slag te gaan op je zolderkamer.

4. Kapla, Boek Nr. 4 Bruin: Vrolijke en eenvoudige dieren

Kapla, Boek Nr. 4 Bruin: Vrolijke en eenvoudige dieren staat boordevol met de leukste bouwideeën voor jóuw kind. Als het kind ook nog eens een dierenliefhebber is, is hij of zij al helemaal aan het juiste adres. De voorbeelden voor Kapla in dit boekje hebben een relatief laag niveau en zijn daarmee toegankelijk voor jong en oud. Hartstikke leuk voor de (kleinere) kinderen.

3. Kapla, 4 boeken

Voor de échte liefhebber van Kapla is er Kapla, 4 boeken. Deze verzamelset bevat het boek met dieren en verschillende constructies, eenvoudige bouwwerken, het boek voor gevorderden én het boek met vrolijke en eenvoudige dieren. Zo hoef je nooit meer een Kapla voorbeeldboek te kopen, ook niet als je kind ouder wordt, want deze set voorziet je kind van voorbeelden voor alle leeftijden en op alle denkbare niveaus. Ideaal toch?

2. Kapla, Blank met voorbeeldboek deel 1, inclusief 280 plankjes

Nu we hoger in de top tien komen volgt natuurlijk de ene superset na de andere. Wat krijgen we nu weer? Deze verzamelbox is niet alleen voorzien van een voorbeeldboek (deel 1), maar ook maar liefst 280 (!) plankjes om meteen mee aan de slag te gaan. De creativiteit van kinderen zal geen grenzen kennen als je Kapla, Blank met voorbeeldboek deel 1, inclusief 280 plankjes aanschaft.

1. Kapla, Kleur + Voorbeeldboek, 40 plankjes rood & oranje

De nummer één van deze lijst bewandelt de gulden middenweg. Geen peperdure verzamelboxset, maar ook geen klein pakketje waar je kind na twee maanden te oud voor is. Kapla, Kleur + Voorbeeldboek, 40 plankjes rood & oranje is de perfecte aanschaf voor de liefhebber van Kapla. Voorzien van een voorbeeldboek met daarin de leukste voorbeelden, maar ook standaard geleverd met 40 plankjes. Met deze aanschaf combineer je het beste van twee werelden.