Wat is het beste handboek voor fotografie? In dit overzicht vind je onze beste aanraders als het gaat om fotografieboeken. Je vindt hier zowel aanraders voor beginners als gevorderden. Lees verder…

per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste startersgidsEerste hulp bij fotograferen – Mark de Rooij: Dit boek is zeer toegankelijk en praktisch voor beginnende fotografen. Het biedt inzicht in camerainstellingen en oplossingen bij veelvoorkomende problemen. We vinden dit boek ideaal voor starters. >> Check laagste prijs
Beste voor personal brandingPersonal branding voor fotografen – Maurice Jager: Voor fotografen die zichzelf willen profileren in de markt, biedt dit boek waardevolle tips en een duidelijk stappenplan. We waarderen de persoonlijke benadering van Jager in dit boek. >> Check laagste prijs
Beste voor landschapsfotografieLandschappen in digitale fotografie – Michael Freeman: Hierin leer je op een toegankelijke manier prachtige landschapsfoto’s te maken. We zijn onder de indruk van de handige tips en technieken die Freeman deelt voor het vastleggen van de natuur. >> Check laagste prijs

Top 10 beste fotografieboeken

Steeds meer mensen hebben in fotografie een nieuwe hobby gevonden. Of je nu een spiegelreflexcamera hebt of een digitale compactcamera: je wilt natuurlijk de mooiste foto’s maken. Met onze top 10 van de beste fotografieboeken leer je fotograferen als een pro. We hebben zowel praktische inleidingen in de fotografie, tips en tricks voor specifieke onderwerpen binnen de fotografie als boeken vol met iconische werken van topfotografen voor je verzameld. Ook aan de gevorderde fotograaf hebben we bij de samenstelling van deze top 10 gedacht.

1 Eerste hulp bij fotograferen – Mark de Rooij

Eerste hulp bij fotograferen is een zeer toegankelijk en praktisch boek voor de beginnende fotograaf. Het boek gaat in op de camerainstellingen bij het fotograferen van diverse onderwerpen en biedt oplossingen bij veel voorkomende problemen. Wie nog niet veel weet van fotografie kan met dit boek een goede start maken.

Extra tip: op de website van dezelfde auteur is het ook mogelijk om het boek te bestellen én er is uitstekend aanvullend materiaal te vinden, waaronder online fotografie-cursussen per onderwerp. Hier vind je al het cursusmateriaal.

2 Personal branding voor fotografen – Maurice Jager

Fotografen die zichzelf neer willen zetten in de markt, hebben veel aan de tips van Maurice Jager in Personal branding voor fotografen. Jager coacht je op grond van zijn eigen ervaring en die van andere topfotografen bij het uitdragen van je eigen verhaal. Het boek bevat een duidelijk stappenplan.

3 Landschappen in digitale fotografie – Michael Freeman

In dit boek van Freeman leer je op een laagdrempelige manier hoe je mooie landschapsfoto’s kunt maken. Je leert hoe je de natuur in kunt zetten bij het maken van de prachtigste foto’s.

4 Creatief vogels fotograferen – Bill Coster

Coster neemt vogelliefhebbers bij de hand voor het maken van de beste vogelfoto’s. Het boek staat boordevol praktische tips en de schitterendste illustraties. Een boek waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.

5 Digitale fotografie voor dummies – Julie Adair King

De boeken uit de dummies-serie vormen praktische handleidingen, daarop is het boek Digitale fotografie geen uitzondering. Julie Adair King neemt de beginnende fotograaf bij de hand om de kneepjes van het vak bij te brengen. Een goed boek voor beginnende fotografen die de techniek meester willen worden.

6 Focus op fotografie: Sportfotografie – Huub Keulers & Marcel van de Looij

Sportfotografie is een vak op zich, het is nog niet eenvoudig om mooie actiefoto’s te nemen. In deze uitgave leert Huub Keulers je samen met Marcel van de Looij hoe jij net zulke mooie foto’s kunt maken als professionele sportfotografen. Dit boek is geschikt voor beginners en gevorderden.

7 The Iconic Photographs – William Kerry Purcell & Anthony Bannon

Als beginnende fotograaf kun je veel leren over compositie door naar het werk van anderen te kijken. In dit boek zijn de beste foto’s van de Amerikaanse fotograaf Steve McCurry verzameld. Een prachtig boek dat iedere fotograaf zal inspireren.

8 Foto: box – Bookmakers

Ook voor dit boek is een selectie gemaakt van de beste foto’s. Je ziet prachtige werken van de beste fotografen die de wereld ooit gekend heeft. Het boek bevat diverse iconen die iedereen kent. In deze collectie wordt de geschiedenis van de fotografie in beelden getoond.

9 Praktisch handboek fotografie: de mooiste foto’s van uw kind – Me Ra Koh

Een mooie foto maken van je kind is moeilijker dan het lijkt. In dit praktische handboek leer je hoe je de ontwikkeling van je kind op beeld vast kunt leggen. Het boek gaat zowel in op het vastleggen van herinneringen als op de fototechniek om dit goed te doen.

10 Creatieve digitale fotografie – Chris Gatcum

Gatcum geeft tips en trucs die je niet in de standaard naslagwerken tegen zult komen. Zijn creatieve benadering van fotografie en fotobewerking zorgen voor originele foto’s. De eenvoudige benadering maken de instructies ook geschikt voor mensen die net gestart zijn met fotografie.