De mens is dol op zijn/haar huisdieren. Maar hoeveel weet je eigenlijk van ze? We hebben de beste boeken over (huis)dieren voor je verzameld. Lees verder…

De beste boeken per hondenras

 • Labrador Handboek
  Wil jij ook dat jouw hond goed luistert, niet tegen mensen opspringt en niet steeds aan de riem trekt als je buiten loopt met hem? Dan is het Labrador Handboek echt iets voor jou. Dit boek is specifiek afgestemd op het karakter van de labrador en staat boordevol tips en andere wetenswaardigheden die je heel goed van pas zullen komen bij het opvoeden van jouw labrador.
 • Het complete handboek voor de Jack Russell
  Na zelf jarenlang Jack Russels te hebben gehad, en zo ongeveer tegen alle voorkomende problemen te zijn opgelopen, besloot de auteur om Het Complete Handboek voor de Jack Russel te schrijven. Zijn ervaringen en hoe te handelen in diverse situaties staan duidelijk beschreven. Schaf dit handboek aan en je kan je volledig toeleggen op de allerbeste opvoeding van je hond.
 • Border Collie Geheimen
  Je doet je uiterste best om jouw Border Collie vol liefde op te voeden, maar toch luistert hij niet goed. Of hij vraagt om extra aandacht. Dan is het prettig om te weten waarom hij dit doet en hoe je dit kan voorkomen. Door het lezen van Border Collie geheimen kom je alles te weten over de beste manieren om jouw hond op te voeden.
 • Labradoodle Geheimen
  Je Labradoodle luistert tijdens de training prima, maar na een paar dagen thuis lijkt hij alles weer vergeten te zijn. Hoe is dat mogelijk vraag je jezelf dan af. Schaf je het boek Labradoodle geheimen aan, dan zal alles je heel snel duidelijk worden. Niet alleen waarom je Labradoodle zich zo gedraagt, maar ook hoe jij dit gedrag kan veranderen.
 • Beagle Geheimen
  Ben je op zoek naar een boek dat je in staat stelt om je Beagel door en door te begrijpen? Een boek dat door een ervaringsdeskundige, die al meer dan 25 met Beagels omgaat, is geschreven? Dan is Beagle Geheimen een boek dat je absoluut moet kopen. Het boek staat vol met informatie en nuttige tips, die echt betrekking hebben op de Beagel.
 • Golden Retriever Geheimen
  De Golden Retriever is echt een familiehond. Maar net zoals alle andere hondenrassen heeft ook hij een gebruiksaanwijzing die niet standaard bij de aankoop door de fokker wordt meegeleverd. Gelukkig ben jij in de gelegenheid om voor een klein bedrag het boek met Golden Retriever Geheimen aan te schaffen, waardoor de opvoeding van je hond uiteindelijk geen geheim meer is.
 • Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog
  Als je alles, maar dan ook echt alles over de Franse Bulldog te weten wil komen, dan kun je er eigenlijk niet omheen om Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog aan te schaffen. In dit boek lees je alles over de zindelijkheidstraining, de voeding en het gedrag. Hoe je hem leert om alleen te zijn en niet tegen mensen op te springen. Dit boek is een absolute aanrader.

Laten we doorgaan met de top 10:

Jouw konijn, jouw geluk – Vianne Scharloo

Scharloo leert je alles over het konijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je een konijn als huisdier gaat houden. Er staan handige weetjes in zoals hoe je het konijn verzorgt en welke middelen je hiervoor nodig hebt. Gezond eten en een fijn verblijf zorgen ervoor dat je konijn gezond en gelukkig is.

Vogels in je tuin – Daniella Strauss

In dit boek praat Strauss je bij over alle vogelsoorten die je in je tuin kan aantreffen. Ze biedt hiervoor een mooi overzicht. Onder meer het gedrag van de 44 meest voorkomende inheemse vogels leer je op deze manier beter begrijpen. Met handige tipt kun je van je tuin een waar walhalla voor vogels maken.

Zoetwatervissen van Europa

Europa kent enorm veel verschillende zoetwatervissen. Alle 179 soorten kan jij herkennen met dit boek in de hand. De mooie tekeningen geven een gedetailleerde beschrijving van het uiterlijk. Ook lees over de levenswijze van de vis en andere specificaties. Dit boek is kunststof gevoerd, zodat het tegen water kan.

Cavia’s houden – Fritz-Dietrich Altmann

Een cavia is een bijzonder dier. Het geniet dan ook een bijzondere verzorging. Alles wat je wilt weten over cavia’s kun je vinden in dit boekje. Bijvoorbeeld hoe cavia’s in de natuur met elkaar communiceren en waar ze zich fijn bij voelen. Je vindt in dit boek veel tips en adviezen.

Het gedrag van paarden beter begrijpen – Gerry M. Neugebauer

Zoals bij elk dier is het ook bij paarden belangrijk om hun gedrag goed te kunnen begrijpen. Bij paarden is dit extra van belang omdat het hele gevoelige dieren zijn. Ze spreken veel met nu lichaam en dit boek leert je om hun lichaamstaal te lezen.

Over dieren. De hamster – auteur onbekend

Een hamster is een kwetsbaar beestje. Dit boek geeft je de juiste informatie omtrent de beste huisvesting en verzorging voor je hamster. Ook kun je in dit boek lezen wat een hamster lekker vindt om te eten en waar je hamster gezond van wordt. 

Geiten. Praktijkreeks hobbydieren – H.L. Schippers

Geiten zijn leuke, intelligente dieren. Om ze beter te kunnen begrijpen biedt dit boek jou een uitkomst. Je leest er over het gedrag, de gezondheid en over wat geiten fijn vinden. 

Dan neem je toch gewoon een nieuwe – Anoinnette Scheulderman

Scheulderman schrijft in haar boek over de relatie tussen mensen en dieren. Het leven maar ook de dood speelt daarin een grote rol. Omdat de band tussen mens en dier intens kan zijn, valt het overlijden van het dier vaak zwaar. Scheulderman bereidt jou hier op voor.

De filosofie van een kat – John Gray

Wat kunnen we van katten leren? Wij mensen zijn bezig met een voortdurende zoektocht naar geluk. Heiligt het doel wel de middelen? Als we naar katten kijken, dan kunnen we daar veel van leren, vindt John Gray. Katten zijn namelijk helemaal niet op zoek naar geluk. Ze zijn gewoon zichzelf en zijn daar blij mee. Dit en andere vergelijkingen tussen mens en kat beschrijft hij in zijn boek. 

Kattig of poeslief? Opvoedgids voor kittens – Liestbeth Puts

Als je je kitten goed aanvoelt, en je je kitten jou goed aan leert voelen, dan kun je hier veel profijt van hebben. Je creëert zo een evenwichtige en ontspannen kat. Liesbeth Puts is kattengedragstherapeut en zij schreef dit boek om je te leren omgaan met je jonge kat. Beloning en straf, maar ook verzorging, gedrag afleren en spelen zijn hierin heel belangrijk.

De beste boeken voor gevogelte als huisdier

Op jouw geluk met je huisdier!