Wat zijn de beste boeken over reizen? Reizen doe je niet zomaar. Er zijn zoveel plekken in de wereld. Lees je daarom goed in voor de ultieme reis. Hieronder geven we je de meest inspirerende boeken over reizen.

Snel overzicht: Deze inspirerende boeken over reizen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor veelzijdigheidLonely planet – Ultieme bestemmingen: Dit boek spreekt ons enorm aan vanwege de 500 verschillende plekken op aarde die het belicht. Of je nu op zoek bent naar verborgen juweeltjes of populaire toeristische plekken, je vindt ze hier allemaal. De prachtige foto’s zijn een ware traktatie voor het oog en laten ons wegdromen naar de meest magnifieke bestemmingen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor lokaal reizenNederland – Vakantie in eigen land: We zijn er sterk van overtuigd dat je niet altijd ver hoeft te reizen om prachtige plekken te ontdekken. Dit boek benadrukt dat door de schoonheid van Nederland uit te lichten. Of het nu de rustige natuurgebieden zijn of de pittoreske dorpjes, Jacobs en van Loo delen de parels van ons eigen land. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor stedentripsBucketlist stedentrips: Als je, net als wij, geïnteresseerd bent in de prachtige steden die onze wereld te bieden heeft, dan is dit boek een must-read. Met 25 steden, variërend van Sevilla en Antwerpen tot verder gelegen steden zoals Buenos Aires en Sydney, vinden we dit boek een uitstekende gids voor elke reiziger die zijn horizon wil verbreden. >> Check laagste prijs

Bucketlist Stedentrips – Marloes de Hooge

De wereld loopt over van de mooie steden en vooral in je Europa kun je je hart op. Laten wij daar nu net wonen. Dit maakt dit boek zo leuk. Er staan namelijk 25 steden in waar je een keer geweest moet zijn. Bijvoorbeeld Sevilla en Antwerpen, maar ook steden buiten Europa als Buenos Aires en Sydney.

Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

In dit boek vind je de 500 mooiste plekken op aarde. Het aanbod is heel gevarieerd. Van verborgen parels tot populaire toeristische plaatsen. Wat het boek zo aantrekkelijk maakt is dat werkelijk prachtige foto’s de pagina’s sieren. De wereld is niet samen te vatten in één boek, maar met Ultieme Bestemmingen kom je een heel end.

Nederland. Vakantie in eigen land – Marlou Jacobs en Godfried van Loo

Voor mooie plekken hoef je niet altijd ver weg te gaan, je kunt ze prima vinden in eigen land. Zo zijn er prachtige natuurgebieden te vinden en mooie pittoreske plaatsjes. Jacobs en van Loo geven je de geheimen van ons mooie (vakantie)land.

Wereldwonderen – Lonely Planet

Dit is een fantastisch reisboek waar de mooiste plekken op onze aardbol staan beschreven. Wat denk je bijvoorbeeld van de Taj Mahal of het Great Barrier Reef? En de Chinese muur of de Piramides van Gizeh? Het boek biedt mooie foto’s en handige tips en tricks voor als je er bent. En natuurlijk plekken om te overnachten.

Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Roëll de Ram is reisblogger en gek op backpakken. Haar ervaringen heeft ze in dit boek samengebracht. Het is daarmee een echte must-have. Van Azië tot afgelegen gebieden: de mooiste plekken op aarde vind je in dit boek.

The World – Lonely Planet

Heb je weleens gehoord van Palau, Kribati, Gabon of Saint Kitts? De kans is niet zo heel erg groot. Toch zijn het allemaal landen. Landen waar we misschien niet elke dag bij stilstaan. Bij Lonely Planet deden ze dat gelukkig wel. In The World staan alle landen van de wereld samen met hun hoogtepunten beschreven. Een ideaal boek voor de globetrotter die zijn eigen wereldkaart aan het inkleuren is.

Streets of the world – Jeroen Swolfs

Jeroen Swolfs is fotograaf en van ieder land waar hij is geweest heeft hij het straatbeeld op de gevoelige plaat gelegd. Dit is bijzonder, want het straatleven geeft je een goede indruk van een land. Bij iedere foto heeft hij kort iets geschreven. Dit kijkboek hoort thuis op iedere reislustige keukentafel.

Staycation Guide – Anne de Buck

In een tijd waarin we steeds vaker een bestemming dichtbij huis zoeken, komt Anne de Buck met de Staycation Guide. Dit is een citytrip-gids voor steden dichtbij huis. Dit maakt je trip snel, betaalbaar en duurzaam. En werkelijk waar een lust voor het oog. Want Nederland en België herbergen parels van steden. Wat denkt je bijvoorbeeld van Gent, Brugge, Breda en Haarlem. Of de prachtige vestingsteden als Naarden, Bourtange en Hulst?

Atlas Obscura – Joshua Foer, Dylan Thurus en Ella Morton

Je hebt misschien vast weleens van de gelijknamige blog gehoord. De makers reisden meer dan vijf jaar de wereld rond. Dit deden ze om de 700 meest eigenaardige plekken op de globe vast te leggen. Vier plekken hiervan bevinden zich in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soort Stonehenge, midden in het regenwoud van de Amazone? Of de Mount Roraima in Venezuela? Voor de nieuwsgierige en avontuurlijke reiziger die op zoek is naar verborgen plekken is dit boek een echte aanrader.

Before they pass away – Jimmy Nelson

Tijdens onze reizen kwamen we erachter dat mens en natuur het mooiste onderdeel waren van onze trip. De een deed niet voor de ander onder. In een snel veranderende wereld anno nu worden veel inheemse stammen echter bedreigd in hun voortbestaan. In Before they pass away heeft fotograaf indrukwekkende portretten samengebracht van stammen over de hele wereld. De foto’s zijn stuk voor stuk adembenemend.

De beste backpackersgidsen per land

 • Backpackgids Australië
  De backpackgids Australië is een fantastisch boekwerk dat iedereen die overweegt om te gaan backpacken in Australië gelezen moet hebben. De auteur is een echte wereldreiziger die allemaal mooie routes heeft vastgelegd die aan te bevelen zijn voor een ieder die door Australië gaat reizen. Met deze gids kun je ervoor zorgen dat jouw reis door Australië ook echt een droomreis wordt.
 • Backpackgids Azië
  De backpackgids Azië bevat een hele hoop nuttige informatie die je zeker kan helpen bij het samenstellen van je reis door dit schitterende werelddeel. De gids is samengesteld door een wereldreiziger, die hierin niet alleen zijn kennis deelt, maar ook de kennis die hij via anderen heeft verkregen. Deze gids staat vol van bezienswaardigheden, mooie routes en do’s en dont’s waar je zeker rekening mee moet houden.
 • Backpackgids Zuid-Amerika
  Ben jij van plan om binnenkort te gaan backpacken in Zuid-Amerika, dan moet je zeker gebruik maken van de backpackgids voor Zuid-Amerika. De auteur heeft zelf een groot deel van de wereld gezien en deze gids gevuld met informatie die ervoor gaat zorgen dat jouw reis een groot succes zal worden. De gids is uiterst scherp geprijsd en is feitelijk een must-have voor iedere backpacker.
 • Backpackgids Indonesië
  De auteur heeft zelf, door niets te plannen, niet altijd het maximale uit zijn reis kunnen halen is daardoor begonnen met het uitgeven van de backpackgidsen. De backpackgids Indonesië leid je langs de indrukwekkende rijstvelden, tempels, drukke steden en hagelwitte zandstranden. Wil je tijdens je reis niet voor verrassingen komen te staan, maak dan gebruik van de tips die je in de backpackgids Indonesië kan vinden.
 • Backpackgids Japan
  In de backpackgids van Japan neemt de auteur je voor een klein bedrag mee langs de mooiste routes en naar de verschillende eilanden die bij Japan horen. Het bevat tevens de hoogte- en dieptepunten van zijn persoonlijke reizen, waardoor je een goed beeld krijgt van wat je kan verwachten. Doordat de gids is zo uitgebreid is, hoef je het wiel zelf niet opnieuw uit te vinden en dat scheelt ontzettend veel tijd.
 • Backpackgids Bali
  Wil je optimaal kunnen genieten van je reis door Bali, dan is het zeer sterk aan te raden om de backpackgids over Bali aan te schaffen. De auteur heeft zelf een tijdje op Bali gewoond en wijst je niet alleen te toeristische bezienswaardigheden, maar ook de plaatsen waar je fantastische ongerepte natuur kunt vinden. Met tips om ervoor te zorgen dat je reisschema niet te vol zit, kun je optimaal van deze unieke reis genieten.
 • Backpackgids Nieuw-Zeeland
  In de backpackgids Nieuw-Zeeland is echt alle informatie verzameld die je nodig hebt om van jouw reis een groot succes te maken. Van de beste periodes om het land te bezoeken en een dag-budget wat je ongeveer nodig hebt, tot de plaatsen die je absoluut gezien moet hebben. Ga je aan een reis door Nieuw-Zeeland beginnen, dan kun je met deze gids zeker je voordeel doen.
 • Backpackgids Thailand
  Lekker backpacken door Thailand? dat kan met deze allernieuwste reisgids die helemaal up to date is voor wie dit jaar naar Thailand wil reizen. Aanrader!

Op jouw reisgeluk!