Wat zijn de beste boeken over breien? Wij laten je hier zijn welke aanraders wij in onze top 10 hebben geselecteerd. Lees verder en start lekker met breien…

Onze top 10 breiboeken

Mini handboek breitechnieken – Vikki Haffenden

Dit is een praktische breigids speciaal voor beginners. Je leert er de steken, de patronen en de technieken. Voor de beginnende breier is dit daarom een absolute must-have.

Stap voor stap laat de auteur je in het boek zien hoe je alle breisteken en breitechnieken meester wordt. Ze geeft je daarnaast ook een overzicht van de benodigdheden en de materialen. Je beste breinaalden en de mooiste garens staan in het boek. Duidelijke foto’s maken het boek een mooi geheel.

Kabels breien – Lynne Watterson

Kabels maken de trui. Wanneer je iemand met een trui ziet, kun je eindeloos turen in de verschillende kabels. Maar hoe maak je deze?

Lynne Watterson schreef er een eenvoudig handboek over. Hierin onthult ze de geheimen van de gedraaide breisteken waardoor kabels ontstaan. Dit boek is gericht aan breisters en breiers van alle niveaus. Je leert er alle kabelsteken, van smalle tot ingewikkelde kabels en patronen.

Zo maak je de mooiste sjaals, plaids, kussens, tassen en veel meer. De beschrijvingen en teltekeningen in het boek zijn heel duidelijk en zorgen ervoor dat jij het kabels breien goed onder de knie krijgt.

Brei je zen. Breien stap voor stap, 15 stijlvolle patronen

Brei je zen. Breien stap voor stap, 15 stijlvolle patronen

Vrolijke sokken breien

Sock you two

Ons breiboek

De favorieten van Arne & Carlos. Met 15 nieuwe patronen. Breien, haken & borduren

Mama baby breiboek. 27 breiprojecten voor een goed buikgevoel

150 Scandinavian Knitting Designs