Wat zijn de beste boeken over mode en stijl? Wij lazen en onderzochten met onze redactie de beste boeken in dit informatieve genre en we geven je hier onze beste aanbevelingen. Lees verder voor de top 10…

De top 10 met beste boeken over mode en stijl

Elk seizoen weer op zoek gaan naar de nieuwste trends op modegebied is niet moeilijk met de top 10 over mode die je hieronder kunt lezen. Van het ontwikkelen van een persoonlijke stijl tot het uitkiezen van accessoires, je leest het in deze boeken.

Snel overzicht: Deze mode- en stijlboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor sneakerliefhebbersSneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book: Meer dan 650 bladzijden aan informatie over sneakers verzameld in de afgelopen 20 jaar door de auteur. Dit boek biedt een uitgebreide blik op de geschiedenis en ontwikkeling van sneakers, met een diepgaande beschrijving van bijzondere sneakers en details. Voor de sneaker fanatici is dit boek een echte bijbel. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor historische mode-overzichtenThe Little Guides to Style; A Historical Review of Four Fashion Icons: Deze set bestaat uit vier modeboeken die elk diep ingaan op een specifiek modehuis – Chanel, Dior, Gucci en Prada. Het leest als een reis door de tijd waarbij je de meest iconische ontwerpen en de boeiende geschiedenissen van deze topmerken ontdekt. Voor iedereen die de roots van deze fashion brands wil begrijpen, is dit een must-have. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor persoonlijke stijlontwikkelingFashion is fun; word een ware funshionista! Dit boek helpt je jouw unieke stijl te ontdekken, bewuster te winkelen en meer zelfvertrouwen uit te stralen. Door kennis op te doen over wat je het beste staat, kun je gerichter modeaankopen doen. Het resultaat is een boost in je uitstraling en een beter gevoel. Een ideaal boek voor degenen die hun modegevoel willen verbeteren. >> Check laagste prijs

1. Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book, door Simon Wood

Meer dan 650 bladzijden aan informatie over sneakers die in de afgelopen 20 jaar verzameld is door de auteur, dat krijg je met Sneaker Freaker. De geschiedenis en ontwikkeling van de sneaker zie je duidelijk terugkomen en alle specials hebben een plek gekregen. De kennis die deze verzamelaar heeft over bijzondere sneakers en de details die hij beschrijft zijn weerzinwekkend. Iedereen die gek van sneakers is of zelf al een kleine collectie heeft, zal weg zijn van deze sneaker bijbel.

2. The Little Guides to Style; A Historical Review of Four Fashion Icons, door Emma Baxter-Wright en KarenHomer

In deze set vind je vier modeboeken over toonaangevende modehuizen, namelijk Little Book of Chanel, Little Book of Dior, Little Book of Gucci en Little Book of Prada. In elk exemplaar lees je over de geschiedenis van een van de meest beroemde fashion brands ter wereld. Je ziet de meest tijdloze ontwerpen en leest over de karakters en levens die het merk hebben gemaakt wat het nu nog steeds is. Een absolute must have voor iedere modeliefhebber.

3. Fashion is fun; word een ware funshionista! Ontdek je eigen stijl, leer bewuster shoppen en straal zelfvertrouwen uit, door Edith Dohmen

De titel van dit boek doet precies voor je wat het belooft: door te leren welke stijl goed bij je past en te snappen welke kleding je kunt combineren, kun je gerichter je modeaankopen doen. Het eindresultaat is dat je uitstraling een boost krijgt en dit levert weer een beter gevoel op. De focus ligt veel meer op kennis en minder op gevoel, want die gevoelens die we over mode hebben blijken vaak niet te kloppen volgens de schrijfster.

4. Kleed jezelf gelukkig; kraak de code achter kleding en weet voor altijd welke stijl bij jou past, door Manon Meijers

Kleding kan het verschil maken volgens Manon Meijers, die een van Nederlands meest bekende persoonlijkheden op modegebied is. Stapsgewijs leert ze je hoe je je kleding in je voordeel kunt laten uitpakken, waardoor je je gelukkiger voelt in wat je draagt. Ze heeft een vlotte methode ontwikkeld, waar je niet uren lang voor Pinterest hoeft af te struinen en dat helpt. Je leert je eigen, unieke lichaam accepteren door het zo te kleden dat het zowel bij je innerlijk als bij je uiterlijk past.

5. A Man and His Watch; Iconic Watches and Stories from the Men Who Wore them, door Matthew Hranek

In dit prachtige boek – geschreven door een ware horlogeverzamelaar – lees je alles over de meest iconische horloges die ooit bestaan hebben en de wereldberoemde dragers ervan. De verhalen nemen je mee terug naar elk van de 76 karakteristieke horloges en de periode waarin ze een rol hebben gespeeld. De teksten zijn tot stand gekomen doordat Matthew Hranek de hele wereld over heeft gereisd om persoonlijke interviews af te nemen. Als echte horlogefanaat mag je dit boek dan ook niet missen.

6. Fashion Embroidery; Embroidery Techniques and Inspiration for Haute-Couture Clothing, door Jessica Pile

Alle technieken van het borduren worden stap voor stap besproken in dit boek. Het gaat van de kleinste details die je zelf wilt toevoegen aan een kledingstuk, tot grotere elementen om je garderobe te verfraaien. De illustraties zijn de moeite waard en prikkelen je ideeën om aan de slag te gaan. Weet je niet welke stof te gebruiken? Zelfs voor beginners zijn er praktische projecten om het borduren in de vingers te krijgen.

7. A Sustainable Wardrobe; Maak met jouw outfit het verschil, door Stephanie van den Sigtenhorst

Duurzaamheid is een term die je overal om de oren vliegt, maar in reclames claimen dat je als modemerk duurzaam bent of het ook daadwerkelijk zijn, daar zit nog wel een groot verschil in. Met dit boek van Stephanie van den Sigtenhorst leer je zelf hoe je duurzaam naar kleding kunt winkelen en hoe je zo lang mogelijk plezier van je verzamelde mode-items hebt. Met nieuwe kennis over de modewereld heb jij nu de touwtjes in handen om verandering aan te zwengelen.

8. Fashion Bag Design; A Handbook for Accessoiries Designers, door Fashionary

Bijna iedereen heeft meerdere tassen in huis: eentje voor naar de sportschool, eentje voor naar je werk, eentje voor wanneer je de stad in gaat om te shoppen of voor een avondje uit. Soms kun je echter in een winkel niet vinden waar je naar op zoek bent en als jij dan handig bent, kun je met Fashion Bag Design je eigen creaties ontwikkelen. Het ontwerp wordt besproken, maar ook het materiaal en hoe je tas te maken.

9. Fabric for Fashion; The Swatch Book, Second Edition, door Amanda Johnston

Elke fashionista wil meer leren over stoffen, of je nu alleen de drager bent of ook de ontwerper. Met Fabric for Fashion leer je over traditionele stoffen, maar ook over nieuw ontwikkelde stoffen, zoals stoffen van alternatieve planten zoals bamboe of hennep. Het helpt je dus niet alleen te leren over de diverse kenmerken van stoffen, maar stimuleert je ook na te denken over de alternatieven die mogelijk zijn.

10. Mode is niet moeilijk; Basisregels om er altijd stijlvol uit te zien, door Janice

Wat je graag zou willen dragen en wat beter bij jouw lichaamsvormen past, kan ver uit elkaar liggen. Dat maakt zaken veel te gecompliceerd volgens Janice. Met Mode is niet moeilijk leer je je eigen stijl vinden en met die stijl in je achterhoofd ook je kledingstukken en accessoires te kopen. Zodra je snapt waarom iets je goed staat, wordt het dus ineens heel erg simpel om in de winkel niet meer verleid te worden door items die juist niet bij jouw figuur passen. Zo besteed je je kledingbudget beter, heb je langer plezier van wat je koopt en weet je hoe je items kunt combineren.