Welke boeken over feitjes en weetjes zijn echt het meest interessant en leukst? Wij beoordeelden de beste feitenboekjes en laten je hier de aanraders zien. Lees verder voor de top 10 beste boeken over feitjes

Ben jij ook zo dol op feitjes? Wil je precies weten hoeveel meter de Grote Kerk van Breda is? Geniet je van de scheurkalender die op het toilet hangt en je elke dag een grappig feitje verteld? Lees vooral verder voor de top 10 boeken over feitjes.

Snel overzicht: Deze boeken over feitjes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor stripboek liefhebbersPhilip Ardagh – Het leuke weetjes stripboek: Dit boek combineert humor met educatieve informatie en maakt het daardoor uitermate geschikt voor kinderen die van stripboeken houden. Met behulp van stripplaatjes neemt Ardagh de lezer mee op een boeiende reis door de wereld van de meest interessante feitjes. Een geweldig alternatief voor de gebruikelijke stripboeken en een mooie manier om jonge lezers te stimuleren. >> Check laagste prijs
Beste boek voor jongensLottie Stride – Het megacoole jongens weetjesboek: In dit boek deelt Stride allerlei spannende en fascinerende feiten specifiek gericht op jongens. Of het nu gaat om spiongadgets of auto’s, dit boek heeft alles om de interesse van elke jongen te wekken. Wij vinden dit boek een must-have voor elke jongen die dorst heeft naar kennis. >> Check laagste prijs
Beste boek voor meisjesLottie Stride – Het superleuke meisjes weetjesboek: Dit boek richt zich specifiek op meisjes en behandelt onderwerpen variërend van winkelstraten tot persoonlijke verzorging. We zijn van mening dat de kleurrijke manier waarop Stride schrijft elke jonge lezeres zal boeien. Het is een prachtig cadeau voor elk meisje dat houdt van lezen en leren. >> Check laagste prijs

10. Herman Boel – 999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt

Dan beginnen we meteen maar met feitenkoning Herman Boel. Voor de hardcore feitenliefhebber. Hij heeft feitjes verzameld die vrijwel geen nut hebben om te weten in het dagelijkse leven. Maar dat maakt de feitjes alleen maar beter, toch? Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse taal geen rijmwoord heeft voor twaalf? Heb je er iets aan dat te weten? Nee. Is het leuk om te weten? Jazeker.

9. Hein Meijers – De encyclopedie van nutteloze feiten

In De encyclopedie van nutteloze feiten noemt Hein Meijers het ene nutteloze feitje na het andere op. Voor de echte liefhebber. Opvallend is de breedheid van de thema’s die Meijers aansnijdt, alsook de relatieve diepgang die hij de feitjes weet mee te geven. Een topboek dat ook als naslagwerk gebruikt kan worden.

8. Herman Boel – 555 feiten waar je helemaal niets aan hebt

Op nummer 8 duikt feitenkoning Herman Boel weer op. Dit keer niet met 999 feiten waar je (meestal) niets aan hebt, maar 555 feiten waar je helemaal niets aan hebt. Herman Boel is een grote vis in een kleine vijver en weet zijn naam geldig te maken in de top 10 boeken over feitjes met zijn aanstekelijke humor en haarscherpe schrijfstijl.

7. Randall Munroe – XKCD 1 – Wat als? Serieuze wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen

Om in het thema van nutteloze informatie te blijven is dit boek op nummer 7 gezet. Randall Munroe gaat op een komisch serieuze manier in op wetenschappelijke vraagstukken die nooit in de werkelijkheid beantwoord kunnen worden. Zou verkoudheid stoppen te bestaan als mensen massaal meters afstand houden? Dit en meer in Wat als? Serieuze wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen.

6. Saskia Martens – Weetjesboeken 0 – 1000 knotsgekke weetjes

Saskia Martens somt 1000 weetjes op in haar Weetjesbijbel met zeer verschillende thema’s. Bijvoorbeeld flora en fauna. Maar ook piraten komen aan bod en waarom ze oorbellen droegen. Saskia Martens heeft gevoel voor entertainment en weet de lezer keer op keer te verrassen. Het leuke is dat iemands wereldbeeld echt kan veranderen door zo’n weetjesboek te lezen. Keer op keer zet Martens je wereld op zijn kop. Huh? Is dat echt zo?

5. Adam Frost – Het supercoole boek met coole weetjes over je lichaam: ’s werelds vetstefeiten in plaatjes

Het boek van Adam Frost is weliswaar bedoeld voor kinderen, maar ook voor volwassenen leuk om te lezen. Want weet jij hoe hard de hardste boer ooit is? Frost zoomt in op allerlei leuke weetjes over het lichaam en laat zijn licht schijnen over de meest vreemde fenomenen. Een mooie aanwinst in elke collectie boeken over feitjes.

4. Adam Frost – Het supercoole boek met coole weetjes over de ruimte

Vind je het lichaam maar een saai onderwerp? Niets is zo interessant als de ruimte. Niets is ook zo onbegrijpelijk. Frost gaat los met vraagstukken over tijd, sterren en planeten. Hij laat je hoofd suizen met hoofdstukken die je verbeelding prikkelen. Altijd toegankelijk geschreven. Maar er zit ook een hoop diepgang in dit vlotte boek van Frost.

3. Philip Ardagh – Het leuke weetjes stripboek

Bedoeld voor jonge lezers, maar ook leuk voor ouders. Met behulp van stripplaatjes geeft Ardagh de welwillende lezer een rondleiding door de wereld van de gekste feitjes. Dit maakt het boek uitermate geschikt voor kinderen die van stripboeken houden. Wil je jouw kind verrassen en motiveren een keer iets anders te lezen dan de Donald Duck? Schuif hem of haar eens dit boek in handen.

2. Lottie Stride – Het megacoole jongens weetjesboek

Ook in het werk van Lottie Stride staat noninformatie centraal. De meest nutteloze, maar wel leuke, informatie om voor altijd in jouw hoofd op te slaan. Is jouw kind een echt jongetje? Zit hij bij de welpen, of speelt hij alleen maar met auto’s? Stride gaat in op de gadgets van spionnen en andere jongensachtige thema’s.

1. Lottie Stride – Het superleuke meisjes weetjesboek

Ben je niet cool maar leuk? Houdt je niet van auto’s maar van barbiepoppen? Als Het megacoole jongens weetjesboek in de top 10 staat mag de meisjesvariant natuurlijk niet ontbreken. Niemand schrijft zo kleurrijk over weetjes als Lottie Stride. In dit boek behandelt ze onder meer winkelstraten en diverse manieren om jezelf te verzorgen. Een heerlijk boek voor jouw dochter dat ze niet meer weg zal kunnen leggen.