Top 10 Minecraft boeken

Minecraft: De strip – Sfé R. Monster

Om de lijst te starten: een populair stripboek waar menig Minecraft speler herkenning in zal vinden. In de strip komen verschillende aspecten naar voren, denk aan wapens, wezens en locaties.

De net verhuisde David kan het maar niet vinden in zijn nieuwe woonplaats. Minecraft biedt de kans om af te spreken met zijn oude vrienden. Na het beleven van verschillende avonturen, gaan David en zijn vrienden de ultieme uitdaging aan: het verslaan van de Enderdraak…

Dit boek is voor zowel ouder als kind een eyeopener dat Minecraft verder gaat dan het overleven en bouwen in een digitale wereld. De strip is een perfect cadeau voor iedere Minecraft speler, ongeacht de mate van ervaring.

Minecraft Blockopedia – Stephanie Milton; Paul Soares

Het succes van Minecraft valt al jaren niet meer te ontkennen. Het weet de aandacht te trekken van zowel jonge als oudere spelers. Voor ieder van deze spelers is er Minecraft Blockopedia; de meest complete Minecraft encyclopedie.

Minecraft bestaat uit blokken, maar de verschillende blokken hebben elk een eigen doel, vorm of functie. Waar sommige blokken materiaal geven of helpen bij het bouwen, kunnen andere blokken iets in werking zetten. Met Minecraft Blockopedia word jij een échte blokkenexpert.

Vanaf het moment dat jij het boek opent, waan jij jezelf in de meest complete Minecraft gids. Het taalgebruik, de vormgeving en aanwezigheid van details maakt het boek voor zowel de beginnende als doorgewinterde Minecraft-fan.

Strijd om Elementia 1 – Sean Fay Wolfe

Strijd om Elementia 1 is het eerste boek van een succesvolle serie boeken. Naast het lezen van een superspannend verhaal, leer je genoeg over het spel zelf. Het boek zorgt voor de nodige herkenning, mede dankzij de aanwezigheid van diverse elementen van Minecraft.

Stan en Charlie zijn complete beginners als het op Minecraft aankomt. In het begin van het boek horen zij dat er een nieuwe wet is aangenomen waarbij nieuwelingen die er niets van bakken worden verwijderd – zonder uitzondering. Zij bundelen hun krachten met Kat en beginnen de ‘Strijd om Elementia’.

De boeken in de ‘Strijd om Elementia’-reeks zijn perfect voor fantasierijke Minecraft spelers.

Pas op voor de tor! – Rian Visser

‘Pas op voor de tor!’ is een kinderboek voor startende lezers. In het boek belandt de hoofdpersoon (Zar) in een spel, dat duidelijk gebaseerd is op Minecraft.

Zar zit in Minecraft en maakt van alles mee. In ‘Pas op voor de tor!’ trekt Zar ten strijde tegen grote torren. Perfect om de fantasie van jouw jonge lezer te verrijken.

Minecraft voor beginners – Stephanie Milton

De titel spreekt boekdelen; ‘Minecraft voor beginners’ is hét boek voor de startende speler. De duidelijke en overzichtelijke gids helpt jou in jouw Minecraft avontuur.

Stephanie Milton leert je in het boek de basisvaardigheden van Minecraft aan. Je leer materialen en grondstoffen verzamelen, hier producten van te maken en deze in te zetten. Je hebt immers voedsel en een slaapplaats nodig.

In jouw avontuur zul je tal van wezens en locaties tegenkomen; van dorpelingen tot ondergrondse monsters. Met dit boek ben je op alles voorbereid en klaar om jouw Minecraft-avontuur te beginnen!

Minecraft 2: Nacht van de vleermuizen – Nick Eliopulos

‘Nacht van de vleermuizen’ is het tweede deel van de allereerste offciële Minecraft boekenserie.

Ash en haar vrienden belanden wederom in Minecraft. Het boek laat een mooie overgang zien van het echte leven naar de digitale Minecraft-wereld. Nadat de vrienden op school een zwerm vleermuizen het lokaal binnendringen, vinden ze een horde zombies in hun Minecraft-dorp.

De vrienden proberen samen met Ash de reden achter deze raadselachtige aanvallen te vinden. De ‘Avonturen of Woodsword’-serie wordt met wederom een mysterie vervolgd in het tweede boek…

Minecraft Mobestiarium – Alex Wiltshire

Met Minecraft Mobestiarium weet jij alles over de wezens in Minecraft. Van gewoontes en eigenschappen tot uiterlijk en leefomgeving. Leer de wezens beter kennen dan wie dan ook, geen ezel, dorpeling of Shulker is jou onbekend.

Alex Wiltshire heeft in Minecraft Mobestiarium alle informatie en details van ontdekte wezens gebundeld – zijn levenswerk. Minecraft Mobestiarium is een bron aan verborgen kennis.

Slechts een deel van de informatie in dit Minecraft boek is bekend onder spelers. Blader door het boek, bereid je voor en wapen jezelf tegen de gevaren op jouw Minecraft-reis!

Minecraft: Epische basis – Thomas McBrien

Wil jij met fantastische bouwwerken indruk maken op familie en vrienden? Met ‘Minecraft: Epische basis’ laat jij zien een echte meesterbouwer te zijn. In dit boek vind je tal van verbazingwekkende bouwwerken, inclusief plannen die jij stap voor stap kunt volgen.

Van luchtschepen tot gebouwen onder water; het boek dient als bom van inspiratie. De unieke gebouwen met duidelijke instructies zijn geschikt voor beginnende en doorgewinterde spelers.

Minecraft: alles over oceanen

In de wereld van Minecraft bestaan grote delen van de map uit water. Net als op planeet aarde houden de diepe wateren grotere geheimen schuil.

In ‘Minecraft: alles over oceanen’ leer je alles wat je moet weten over de onderwaterwereld. De oceanen bieden nieuwe ervaringen: van vissen en verborgen schatten tot gevaren die je op het droge niet zult vinden.

Met dit officiële Minecraft boek krijg jij de beste tips en tricks mee over hoe jij gebruik maakt van de oceanen. Leer zo lang mogelijk onder water te overleven en doe er je voordeel mee!

Minecraft: mini-bouwwerken – Thomas McBrien

De naam verraadt al het één en ander: dit boek bevat mini-bouwwerken. Je leert hoe je binnen no-time 20 kleine bouwwerken ontwerpt en bouwt.

Het boek zit bomvol geïllustreerde instructies, bouwtips en -hacks om jouw bouwvaardigheid te verbeteren. Ook na het bouwen van alle werken in dit boek, neem je de vaardigheden voor altijd met je mee. Oefening baart kunst; door te blijven oefenen maak jij binnen de kortste keren indruk op jouw vrienden.

Wil jij stap voor stap een brandweervliegtuig, boomhut of zelfs een vliegschool voor superhelden leren maken? Wil jij jouw fantasie op de proef stellen en beter worden in het bouwen in Minecraft? ‘Minecraft: mini-bouwwerken’ is het boek dat je móet hebben!