Wat zijn de beste eenvoudige kookboeken met makkelijke recepten zodat je lekker simpel kunt gaan koken? Onze redactie geeft je de allerbeste keuzes in dit genre. Lees verder voor de top 10…

De top 10 met allerbeste kookboeken met makkelijke recepten

Makkelijke gerechten kunnen gezond of iets minder gezond zijn. Wat je echter zeker weet met onderstaande lijst met kookboeken, is dat het zelfgemaakte gerechten zijn. Of je nu een speciaal dieet wilt volgen of niet, er staat altijd een kookboek bij waar je weer een nieuw favoriet gerecht in ontdekt.

Snel overzicht: Deze kookboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze tegen voedselverspillingLekker & Simpel. 1x kopen 5x koken: Voedselverspilling is iets waar velen van ons wel eens mee te maken hebben. Met dit kookboek leert Sofie Chanou ons hoe je met één keer boodschappen doen, vijf verschillende gerechten kunt bereiden. Dit boek is niet alleen een inspiratiebron voor heerlijke maaltijden, maar het draagt ook bij aan een bewustere omgang met voedsel. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor liefde in de keukenVers! Makkelijke recepten waar je energie van krijgt: Als het gaat om koken met passie en liefde, dan is Donal Skehan je man. Elk gerecht in dit boek weerspiegelt zijn liefde voor eten. Of het nu een soep of een salade is, elk recept is een genot. We waarderen vooral hoe hij benadrukt de juiste ingrediënten te kiezen en echt tijd te nemen voor het kookproces. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor snelle gezonde gerechtenSnel, gezond en lekker: We hebben allemaal die dagen waarop we weinig tijd hebben maar toch een gezonde maaltijd op tafel willen zetten. Dit kookboek van Sue Quinn biedt de perfecte oplossing met recepten die in slechts tien minuten bereid kunnen worden. We zijn dol op de praktische aanpak en hoe het boek ons aanmoedigt om altijd voorbereid te zijn. >> Check laagste prijs

1. Lekker & simpel; 1x kopen 5x koken – 200 recepten, door Sofie Chanou

Merk jij aan het eind van de week dat het meeste dat in je koelkast ligt over de datum is of kom je er na een paar maanden achter dat er in je keukenkastje veel pakjes staan die rechtstreeks en onaangesproken de prullenbak in kunnen? Voedselverspilling is niet alleen zonde van de producten, maar kost ook handen vol geld en daar steekt Sofie Chanou met dit kookboek een stokje voor. Ze leert je hoe je met een enkele keer inkopen doen vijf verschillende gerechten kunt maken.

2. Vers! Makkelijke recepten waar je energie van krijgt, door Donal Skehan

De uit Ierland afkomstige Donal Skehan helpt je met dit kookboek aan een flink aantal makkelijke recepten. Zijn liefde voor goed en lekker eten proef je in elk gerecht terug, of het nu om een maaltijdsoep of maaltijdsalade gaat. Maar er is nog veel meer lekkers en altijd ligt het accent op het kiezen van goede ingrediënten. De lichte maaltijden zullen vast en zeker aanslaan bij jou en je gasten of gezinsleden. Met ‘Vers!’ neem je weer even pas op de plaats en ga je echt de tijd nemen voor het bereiden van je maaltijden.

3. Snel, gezond & lekker; 160 tien-minuten-recepten, door Sue Quinn

De titel van dit kookboek slaat de spijker op zijn kop. Bij alle gerechten draait het er om dat je in korte tijd van gezonde en goede ingrediënten een gezonde maaltijd op tafel zet. Bekijk je voorraadkast en ontdek welke basisingrediënten er bij jou nog ontbreken. Zorg daarna voor een goede mise-en-place en zet de kookwekker maar klaar, want snel, gezond en lekker koken word je nieuwe sport.

4. De snelle bakplaat; 75 recepten uit de oven, door Rukmini Iyer

Wat is er prettiger dan weinig tijd in de keuken door te hoeven brengen om alsnog van de heerlijkste maaltijden te kunnen genieten? De oven helpt je hierbij en met dit boek van Rukmini Iyer draai je je hand niet meer om voor een snelle maaltijd met het gezin of een uitgebreide tafel met gerechten in het weekend of tijdens de feestdagen. ‘De snelle bakplaat’ gaat overigens niet alleen over de avondmaaltijd, want ook ontbijt en lunch zijn bij de 75 recepten inbegrepen.

5. Lekker & makkelijk koolhydraatarm; de allerlekkerste recepten voor een gezonde leefstijl, door Anna-Karina van Denderen

Bij het eten volgens een bepaald dieet kan het soms erg gaan vervelen, omdat variëren in je bestaande recepten vaak lastig is. Je bent gewend geraakt aan een gerecht en gebruikt hiervoor vaste ingrediënten die binnen je leefstijl passen. ‘Lekker & makkelijk koolhydraatarm’ geeft je weer nieuwe inspiratie en laat je zien hoe je wel kunt variatie kunt aanbrengen. Dit boek is daarnaast prima te gebruiken door mensen die diabetes type 2 hebben en dat kan net even dat steuntje in de rug zijn om je manier van koken aan te passen en je weer fitter te voelen.

6. Home Made Basics; makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken, door Yvette van Boven

Koken begint bij het kennen van de basis en tegenwoordig heeft niet iedereen die kennis op zak. Yvette van Boven – ook bekend van haar televisieprogramma waarin ze je meeneemt naar allerlei unieke plekjes in Nederland en waar ze ingrediënten vandaan haalt voor haar gerechten – weet haar passie voor koken duidelijk op je over te brengen in dit kookboek. Ze leert je om je eigen makkelijke maaltijden te maken in plaats van de kant-en-klaar gerechten in de supermarkt te kiezen. Hoe je dit doet? Ze legt het je in duidelijk te nemen stappen uit, waardoor je zelf leert koken.

7. Chicks Love Food; het 20 minutes or less kookboek, door Nina de Bruijn en Elise Gruppen-Schouwerwou

Koken met weinig ingrediënten en toch gezond en lekker eten, dat is waar kookboek Chicks Love Food om draait. Bereid zelf binnen twintig minuten (of zelfs nog minder) een ontbijt, lunch of avondmaaltijd voor thuis, op je werk of onderweg. Niemand kan meer zeggen dat koken en lekker eten veel tijd kost, want deze auteurs laten je prima zien hoe je dit wel voor elkaar krijgt.

8. Het ketodieet: de snelle recepten; 100 gemakkelijke low-carb recepten voor een maximaal gewichtsverlies en een betere gezondheid, door Martina Slajerova

Zelfs als het jou niet om het afvallen gaat, kan het ketogeen dieet je goed bevallen. De pure ingrediënten die op gevarieerde wijze worden toegepast, maken de recepten in dit boek gezond en lekker. De snelle recepten gaan over alle maaltijden op een dag, dus ook het ontbijt en snacks vind je in dit kookboek terug. Ervaar zelf hoe de gerechten je honger zullen stillen en verzadigd zullen laten voelen, zonder dat je snakt naar allerlei ongezonde voeding.

9. Het poké kookboek; 50 overheerlijke poké bowl recepten uit de keuken van Poké Perfect, door Quinta Witzel en Gerrit Jan Witzel

De poké bowl is heerlijk voor de lunch bij je favoriete restaurantje, maar weet je dat je deze voedzame maaltijd ook heel makkelijk zelf thuis kunt maken? Je kunt volop variëren met verse ingrediënten en je kunt zelfs – als je niet zo van vis houdt – voor de vleesvariant kiezen of een vegetarische bowl maken. Dit kookboek van broer en zus Witzel scoort hoge ogen door de basis van een diverse poké bowls te presenteren, maar kan je ook lekker maken vanwege de dressings en toppings die het elke keer weer een plaatje maken. Lekker, makkelijk en gezond gaan hand in hand met de poké bowl.

10. Week Light; snelle recepten voor een goed gevoel, door Donna Hay

Donna Hay is bij velen favoriet vanwege haar ongecompliceerde wijze van maaltijden bereiden. In Week Light zet ze deze trend door, maar nu voor makkelijke, doordeweekse gerechten die – net als vanouds – weer prachtig gepresenteerd worden. Groente voert de boventoon in dit kookboek en Donna Hay doet het op zo’n manier, dat je een bord vol smaak hebt. Een drukke werkweek kan nu geen excuus meer zijn om niet lekker en voedzaam voor jezelf te koken. Week Light laat je prima zien hoe je het wel voor elkaar krijgt en de recepten hebben nog een korte bereidingstijd ook.