Wat zijn de beste boeken waarin je vaardigheden leert over make-up, visagie en beauty? Voor veel mensen is het een bijzondere missie om anderen te helpen met hun uiterlijke presentatie. Lees verder voor onze beste aanraders in dit educatieve boekengenre.

Snel overzicht: Deze beauty-, visagie- & make-up-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste complete lifestyle gidsBobbi Brown Beauty from the Inside Out: Bobbi Brown, een gerenommeerde make-up artiest en bestsellerauteur, presenteert een boek waarin ze haar geheimen onthult voor innerlijke en uiterlijke schoonheid. Hierin combineert ze beauty voeding, fitnessoefeningen, en voedingsaanbevelingen met haar filosofieën over goed leven en mindfulness. Wij waarderen hoe dit boek de connectie legt tussen uiterlijke schoonheid en innerlijk welzijn. >> Check laagste prijs
Beste boek met diverse thema’sMake-up – Xexlly Cabau van Kasbergen: Dit boek, samengesteld door Xelly (zus van Yolanthe), belicht verschillende facetten van beauty: make-up, haarstyling en huidverzorging. Na jaren in de visagie deelt Xelly haar expertise, compleet met do’s en don’ts van make-up gebruik, getoond op diverse celebrities. Wat ons hierin ook aansprak, is de aandacht die ze geeft aan de invloed van een gezonde leefstijl op schoonheid. >> Check laagste prijs
Beste historische inkijkFace Paint: Geleid door beauty-expert Lisa Eldridge, duik je in de rijke geschiedenis van make-up. Dit boek neemt je mee door verschillende tijdperken, van het Oude Egypte tot het Victoriaanse tijdperk en Hollywood’s gouden eeuw. Wij zijn onder de indruk van hoe dit boek de evolutie van schoonheid door de eeuwen heen in beeld brengt. >> Check laagste prijs

1. Beauty. From the inside out

De bestseller auteur en wereldberoemde makeup artist Bobbi Brown heeft een spectaculair boek gemaakt. Bobbi Brown is visagiste en zij onthult haar geheimen voor een stralende schoonheid in deze prachtige lifestyle gids.

Ze geeft de beste recepten voor beauty voeding, de beste fitness oefeningen en ze geeft aanbevelingen voor de beste voedingsstoffen voor het lichaam. Haar filosofieën over een goed leven, goede mindfullness en yoga en haar grote kennis komen uitgebreid aan bod.

2. Make-up – Xexlly Cabau van Kasbergen

Xelly, de zus van Yolanthe, brengt in dit boek verschillende thema’s aan bod. Onder meer make-up, haarstyling en huidverzorging worden behandeld. Zelf timmert Xelly als visagist al jaren aan de weg. Al haar kennis bundelt ze nu in een boek. Aan de hand van verschillende celebrities laat Xelly wat de do’s en don’ts zijn op het gebied van make-up. Ze geeft daarbij ook tips over een gezonde leefstijl. Want, zo stelt ze: schoonheid zit van binnen en komt van binnenuit.

3. Face paint. The story of makeup

Lisa Eldrige is een absoluut begrip binnen de wereld van de makeup. Op het gebied van beauty is zij dé specialist. Wat dit boek bijzonder maakt, is dat het de geschiedenis van makeup behandelt. Zo leer je onder meer hoe de oude Egyptenaren zichzelf mooier maakten met makeup. Of hoe dit in het Victoriaanse tijdperk ging en in het oude Hollywood. Alle stijlen en ontwikkelingen komen aan je voorbij.

4. Beauty

Het boek van Lauren Conrad heb je uitgelezen voordat je het in de gaten hebt. Ze heeft met de beste visagisten van de wereld gewerkt. Hierdoor kent ze alle in’s en out’s van het vak.  In deze beauty guide deelt ze alle tips die zij de afgelopen jaren heeft verzameld. Of het nu gaat om dieettips of om de beste technieken op het gebied van make up en eyelining. Als jij er net zo uit wilt zien als Lauren, dan is dit boek je op het lijf geschreven.  

5. Beauty Bible

De mensen achter ICI Paris XL hebben al hun kennis en passie samengebracht in een prachtig boek. Dit boek mag met recht een bijbel worden genoemd. Alles wat je wilt weten op het gebied van parfum, cosmetica en huidverzorging wordt hier besproken.

Hun jarenlange expertise komt in dit boek sterk terug en ze delen dit graag met de rest van de wereld. Leuk aan dit boek is, dat het is opgedeeld in drie categorieën: dit zijn parfum, huidverzorging en make-up. Het maakt niet uit of je nu vijf minuten of een uur voor de spiegel staat. Deze gids weet raad met jouw schoonheid. Het is voor mannen en vrouwen.

6. Make Up – Michelle Phan

Als een van de bekendste beauty bloggers ter wereld breng Phan dit fenomenale boek uit. Haar doel is om elke vrouw te transformeren in een zelfverzekerder mens. Door je nog mooier te laten voelen met make-up.

In dit boek krijg je tips op het gebied van make up, krijg je tutorials. Maar ook persoonlijke verhalen en verhalen over ondernemerschap passeren de revue. Met haar motto ‘your life guide to beauty, syle and succesonline and -off’, verovert Michelle de wereld en jij misschien straks ook!

7. Miles of M.A.C. – M.A.C. Cosmetics

M.A.C. is als cosmeticamerk opgericht in de jaren ’80. Oorspronkelijk komt het uit Canada en het staat bekend om de kleurrijke en creatieve make up. En natuurlijk om de reclamecampagnes, die altijd uitmuntend zijn. Het merk werkte samen met onder meer Lady Gaga, Rupaul en Hello Kitty.

In dit boek staan meer dan 200 kleurenfoto’s met daarin het allermooiste  van wat M.A.C. Cosmetics heeft voortgebracht. Voor iedereen die fan is van het merk of van de stijl waarin zij schoonheid brengen, is dit boek een absolute aanrader.

8. Happy Go Beauty! – Tom Sebastian

Tom Sebastian is een Nederlandse visagist. Hij heeft enorm veel ervaring op het gebied van visagie. Daarnaast beschikt hij over een enorme expertise wat betreft gezondheid. Zijn kennis en tips deelt hij met je in zijn mooie boek. Als je je zelfverzekerder wilt voelen, dan leert Tom Sebastian je hóe. Dit doet hij onder meer aan de hand van het bespreken van meditatie, de 5-minutenmetmorfose, seks en gezonde maaltijden. Dit boek is niet alleen aan de vrouw gericht, maar ook voor mannen geschreven.

9. The wah nails book of nail art – Sharmadean Reid

Nagelstyliste Sharmadean Reid is een echte icoon op het gebied van nail art. Ze houdt er een heel bijzondere stijl op na. Wat dacht je bijvoorbeeld van de emoticons van WhatsApp op je nagel, of je favoriete huisdier. Nail art is populairder dan ooit. En omdat haar stijl zo geliefd is, besloot Reid haar skills te bundelen in dit boek. In het boek vind je enorm veel inspiratie, zodat je het ook zelf kunt.

10. Natuurlijke cosmetica. Praktisch handboek – Margit Benes-Oeler

Voor wie genoeg heeft van alle middeltjes uit de drogist waarvan je niet precies weet wat er in zit. De recepten in dit boek zijn puur natuur. Je leert met dit handige en bovenal mooie boek om zelf de beste verzorgingsproducten te maken. Of het nu gaat om voedende crèmes, shampoos of om zuiverende lotions en scrubs: het kan allemaal.

Het voordeel van zelfgemaakte cosmetica is dat ze zuiver zijn, veel voedingsstoffen bevatten en ongeraffineerd zijn. Verder zijn er uiteraard geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Dit boek leert hoe je met basis ingrediënten jezelf het hele jaar lang doelgericht kunt verzorgen.

Op jouw succes!