Zoek je een goed puzzelboek? Misschien wel een Sudoku, Zweedse puzzel, Woordzoeker, Logikwis, Variaboekje of een andere aanrader, bijvoorbeeld van de Denksport-collectie, Puzzeltijd of van Sanders Puzzelboeken? In deze aanrader-lijst vind je de beste puzzelboeken voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Vind hier de beste puzzelboeken

Als je op zoek bent naar de beste puzzelboeken van het moment, ben je hier aan het juiste adres. Van woordzoekers en sudoku’s tot Zweedse puzzels en denkspelletjes: het is maar net wat jij leuk vindt. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

1. Het grote breinbrekers en denkspelletjesboek

Dit zijn de beste puzzelboeken voor iedereen die het leuk vindt om zich volledig te storten in breinbrekers, raadsels en andere uitdagende denkspelletjes. Het bestaat uit verschillende moeilijkheidsgraden, zodat er voor ieder wat wils is.

2. Zweeds 2-3* vakantieboek – Editie 182

Dit dikke vakantieboek van Denksport staat vol puzzels, zoals sudoku’s, kruiswoordpuzzels en woordsommen. Hier vind je hem.

3. Alfadoku puzzelboek

Dit puzzelboek bestaat uit maar liefst 100 alfadoku’s, waarbij het jouw doel is om alle 81 hokjes te vullen met de letters A tot en met I.

4. Kanjer 8 – Woordzoeker

De Kanjer 8 – woordzoeker van Puzzeltijd is de ideale aankoop voor iedere fan van woordzoekers.

5. Dot to dot

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Probeer dan de dot-to-dot-puzzels van David Kalvitis. Kalvitis is een van de meest innovatieve puzzelmakers, met een patent op meerdere nieuwe methoden voor het verbinden van de punten in de puzzels. Als dat jou wel wat lijkt, is dit puzzelboek dus zeker het proberen waard.

6. Dot to dot – Super challenge puzzelboek

Na het success van de eerste editie die eerder werd genoemd, is ook het super challenge puzzelboek van David Kalvitis zeer populair. Met nog meer uitdagingen, nieuwe methoden en unieke ontwerpen kan je je hier uren mee vermaken.

7. Quest puzzelmix

De Quest puzzelmix is een puzzelboek dat elk kwartaal wordt uitgebracht. Het staat vol ingewikkelde breinbrekers, zoals sudoku’s, beeldpuzzels, logikwissen en nog veel meer. Hier vind je ze.

8. Het ultieme puzzelboek

In tegenstelling tot de eerder genoemde puzzelboeken, is Het ultieme puzzelboek meer gericht op het vertellen van de geschiedenis en de huidige staat van alles wat met puzzels te maken heeft. Leer hoe verschillende puzzels tot stand zijn gekomen, hoe je zelf puzzels kunt maken en wat de trend van het moment is. Met dit boek ben je dus niet alleen met je hersenen, maar ook met je handen bezig.

9. Puzzelboekenset

De puzzelboekenset van Denksport bestaat uit vijf verschillende puzzelboeken, elk gericht op een specifiek soort puzzels. Denk hierbij aan sudoku’s, kruiswoordpuzzels en legpuzzels. Daarnaast krijg je ook nog een boek waarin alle type puzzels worden gecombineerd. Genoeg speelplezier dus! Op hun site vind je soms deze mooie sets.