Zoek je een goed dagboek, ook al ben je een volwassene? Hier vind je een aantal goede aanraders, zoals een goed leren dagboek, een dagboek met slot of een dagboek met allerlei vragen die je kunt invullen. En het beste nieuws? Je hoeft er niet voor naar de Hema, maar je kunt heel goede dagboeken gewoon bij Bol.com bestelen. Lees verder…

Snel overzicht: Deze Volwassenen-Dagboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor zelfreflectieHet 6 minuten dagboek – Dominik Spenst: We zijn onder de indruk van dit unieke dagboekconcept waarbij je slechts zes minuten per dag nodig hebt. De vragen en inspirerende citaten stimuleren zelfreflectie. Bovendien waarderen we de inzichten uit de positieve psychologie in de inleiding. Hiermee wordt het dagelijkse schrijven een verrijkende ervaring. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor positiviteitDankboek: Dit dagboek draait helemaal om dankbaarheid. We geloven sterk in de kracht van dankbaarheid voor het vergroten van dagelijks geluk. Dit boek helpt je om op een structurele manier stil te staan bij de mooie momenten in je leven. Een perfecte keuze voor iedereen die meer positiviteit wil ervaren. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor emotioneel inzichtHoe ik mij voel – PaperStore: Als je op zoek bent naar een manier om je gevoelens te kanaliseren en te begrijpen, raden we dit dagboek van harte aan. Door regelmatig je emoties op papier te zetten, krijg je meer inzicht in jezelf. We waarderen de eenvoud van dit dagboek waarmee je gemakkelijk je gedachten kunt ordenen. >> Check laagste prijs

Vind hier de beste dagboeken voor volwassenen

Dagboeken voor volwassenen komen in allerlei soorten en maten: helemaal leeg, met richtlijnen of gericht op een specifiek onderwerp. Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste dagboeken voor volwassenen die je online kunt bestellen.

1. Aangeraden lege dagboeken (met slot)

2. Het 6 minuten dagboek – Dominik Spenst

Dominik Spenst heeft een dagboek gecreëerd dat jou op overzichtelijke wijze helpt je leven te organiseren. Het idee is dat je iedere dag 6 minuten de tijd neemt om je ervaringen van die dag op te schrijven. Hierbij word je geleid door interessante vragen en quotes van mensen als Oprah en Agatha Christie. Het bijzondere van dit dagboek is het feit dat Spenst de tijd heeft genomen om een uitgebreide inleiding te schrijven met inzichten vanuit de positieve psychologie. Dit boek hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste dagboeken voor volwassenen.

3. Dankboek

Dagboek voor een gelukkiger leven.

4. Vertellis Chapters mindfulness-dagboek – Vertellis

Dit is een dagboek, notitieboek en inspiratieboek in één. Het boek heeft als doel jou te helpen rust te vinden in het drukke dagelijkse leven.

5. Hoe ik mij voel – PaperStore

Gebruik dit dagboek om op papier te zetten wat je voelt. Het helpt je je gedachten op een rijtje te zetten en hierdoor meer duidelijkheid te krijgen over wat je te doen staat in het leven.

6. Negen maandenboek – dagboek voor de zwangerschap

We zetten dit boek in deze lijst omdat het zo fijn wordt gevonden door alle nieuwe moeders. Maak een unieke herinnering aan een unieke tijd!

7. 999 vragen aan jezelf

Zoals de titel al doet vermoeden, bestaat dit dagboek uit 999 vragen. Het gaat hierbij om allerlei soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, enzovoort.

8. Celestial one line a day

Schrijf elke dag één zin over wat je hebt gevoeld, meegemaakt of gedaan.

9. Dankbaarheid dagboek – Voor Positiviteit

Waar ben jij eigenlijk dankbaar voor? Dat is een vraag die we onszelf niet vaak genoeg stellen. Dit dagboek brengt daar verandering in door jou de ruimte te geven om 60 dagen lang, iedere dag op te schrijven wat goed en mooi is in jouw leven.

10. Start where you are – Meera Lee Patel

Start where you are staat boordevol prachtige citaten en opdrachten die jou inspireren na te denken over jezelf en het leven dat je leeft.

Bonustip: Elke dag een vraag – Diverse auteurs

Hoe lijkt het jou om ieder jaar op dezelfde datum dezelfde vraag te beantwoorden? En dat vijf jaar lang? Dit bijzondere experiment geeft jou de mogelijkheid te ontdekken hoe je door de tijd heen verandert.

Onze zoektocht naar het beste dagboek met slot

Een dagboek met slot? Als je niet wilt dat je gedachten gelezen worden is een slot een verstandige keuze. Natuurlijk is een dagboek voor volwassenen anders dan een dagboek voor kinderen. Al zul je in de winkel niet veel verschil zien: twee boekjes met blanco vellen. Een volwassene zal eerder gedachten dan gevoelens kwijt willen in het dagboek. Plus er bepaalde bevindingen en to-do taken in zetten. Hoe we dat weten? Uit eigen ervaring natuurlijk.

Onze dagboek met slot expertise

Ja, ook wij maken gebruik van volwassenen dagboeken. Het fijne van zulke dagboeken is dat je ze voor heel wat zaken kunt gebruiken. Het is heus niet zo dat je er alleen je gevoelens in kwijt kunt. Je kunt kiezen tussen talloze modellen dagboeken. In dit artikel focussen wij op dagboeken met slot. Wist je dat we voor ons onderzoek uitgebreid het internet hebben afgespeurd?

Een beetje kritisch op het aanbod dagboeken voor volwassenen

Dagboeken bestaan sinds jaar en dag. Er zijn heel wat verschillende varianten op de markt te krijgen. De één beter dan de anderen. Je kunt de kwaliteit van een dagboek natuurlijk op verschillende manieren beoordelen. Uiteindelijk is het ook gewoon een kwestie van smaak.

Dagboeken voor volwassenen: scepsis

Heeft een volwassene wel een dagboek nodig? Dat is wat je je misschien afvraagt. Dat is wat wij ons in eerste instantie ook afvroegen. Om eerlijk te zijn, is een volwassenen dagboek een combinatie van een ‘traditioneel’ dagboek en een agenda: je combineert zowel gevoelens als data. Met een volwassenen dagboek kun je verrassend veel kanten op. Dat is precies wat er leuk aan is.

Op de criteria beoordelen wij een goed dagboek met slot

Een goed dagboek met slot moet wat ons betreft aan het volgende voldoen:

  • Het dagboek moet een fraai ontwerp hebben (van binnen en van buiten)

  • Het slot moet goed en soepel werken

  • Er moet genoeg ruimte zijn om je gedachten en andere gegevens kwijt te kunnen

  • Het dagboek moet handig zijn mee te nemen

  • Het dagboek moet niet te duur zijn.

Beste dagboek met slot volgens Vriendenmoment.nl

Vriendenmoment.nl heeft een selectie gemaakt van een aantal van de beste volwassenen dagboeken met slot:

  • Het WiseGoods Luxe Dagboek met Slot is een luxe dagboek met een cijferslot. Je verzint zelf een keuze. Het design van marmer en roze is erg fraai. In totaal heeft het dagboek 100 pagina’s, dus 200 op te schrijven bladzijden.

  • Het Leaves dagboek voor volwassenen heeft ook een cijfer slot. Ook hiervan is het ontwerp erg fraai.

  • Het Luxe Vintage Dagboek is voorzien van een codeslot bestaande uit drie cijfers. Deze luxe uitgave heeft een fraaie afwerking en een hoge kwaliteit kraft pagina’s.

  • Victoria’s Journals Hush-Hush bidet een dagboek met een slotje en sleutel. Het dagboek is fraai ontworpen, ongedateerd en geeft je de kans je fantasie de vrije loop te laten. Het dagboek is speciaal ontworpen voor vrouwen en meisjes, met hartvormig slot.

Jouw dagboek met slot vervolgstap

Dus: ben je op zoek naar een mooi volwassenen dagboek en het liefst eentje met een slot? Dan zul je merken dat je hier aan het juiste adres bent. In dit artikel hebben we alle beste volwassenen dagboeken besproken en verteld welke soorten sloten beschikbaar zijn. Ook weet je nu waar je het beste dagboek kunt vinden en hoe je zelf een dagboek van kwaliteit kunt herkennen. De bal ligt nu bij jou: welk volwassenen dagboek ben je van plan aan te schaffen?

Veel succes!