Wat zijn de beste boeken over het opvoeden van je puppy of volwassen hond? In dit artikel hebben we de beste aanraders voor je op een rijtje gezet, inclusief een overzicht van beste boeken per hondenras. Lees verder om alles te leren over puppy’s…

Dit is het #1 beste algemene boek voor het opvoeden van een puppy

In Het Grote Puppyboek leert hondenexpert Geert Vanzant je alles over het opvoeden van je puppy. Hier kun je hem direct digitaal aanschaffen met zinvolle bonussen die alle aspecten van puppy’s met je bespreken.

Onze lijst met de beste opvoedboeken per hondenras

 • Labrador Handboek
  Ben je de recente eigenaar van zo’n schattige labrador en wil je op de allerbeste manier voor hem zorgen? Dan is het Labrador Handboek heel sterk aan te raden. In dit handboek vertelt de auteur, die zelf 25 jaar ervaring met labradors heeft, je alles over de omgang en de verzorging van deze trouwe honden. En hoe probleemgedrag veroorzaakt wordt en hoe je dit kan voorkomen.

  Met het Labrador Handboek verander je je Labrador in een gehoorzame lieve hond. De auteur, Jan Jakobs, deelt de kennis die hij heeft opgebouwd in zijn 25+ jaren als verzorger en opvoeder van Labradors. Daarmee los je probleemgedrag op en leer je op een verantwoorden manier te zorgen voor je Labrador. Dat is handig als je al een Labrador hebt, of als je een Labrador aan wilt schaffen.
 • Het complete handboek voor de Jack Russell
  Het complete handboek voor je Jack Russel bevat alle informatie die je nodig hebt om niet alleen zeker te weten dat je voor deze hond wil kiezen, maar ook om hem op de juiste manier op te voeden. Van de belangrijkste commando’s tot de beste voeding en momenten om hem uit te laten. Met dit complete handboek heb je alle kennis in huis.

  Als jij een Jack Russell wilt kopen, of je hebt al een problematische Jack Russell, dan is dit Handboek ideaal voor jou. Jan Kramer, de auteur, deelt 25+ jaar kennis en ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Jack Russells. Daarmee voorkom of verhelp je probleemgedrag en leer je verantwoord voor je Jack Russell te zorgen.
 • Border Collie Geheimen
  Indien je de trotse eigenaar bent van een schitterende border collie kan ik je het boek Border Collie Geheimen ten zeerste aanraden. Dit boek staat vol met nuttige tips om er voor te zorgen dat jij, samen met jouw border collie, een gelukkig stel zal worden. Over hoe je hem opvoedt tot een lieve en gehoorzame hond en hoe je het beste spelenderwijs met hem om kan gaan.

  Het e-boek Border Collie Geheimen staat vol met tips, advies en informatie waarmee je leert verantwoord voor je Border Collie te zorgen. De auteur, Henk Bakker, heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, verzorgen en opvoeden van dit hondenras. Heb jij een Border Collie of wil je een Border Collie aanschaffen, dan voed je met dit e-boek een lief en trouw beest op.
 • Labradoodle Geheimen
  Ze zien er zo ontzettend schattig uit, de labradoodles. Maar om ze zo lief en schattig te houden zul je ze wel op juiste manier moeten opvoeden. De auteur van Labradoodle Geheimen heeft ruim 25 jaar ervaring met deze honden en deelt zijn kennis en ervaringen graag in dit boek. Voor een paar tientjes kun jij dit e-book downloaden en er heel veel nuttige informatie uithalen.

  Wil jij een Labradoodle kopen, of heb je een Labradoodle die probleemgedrag vertoont, dan is dit e-boek een uitkomst. Labradoodle Geheimen staat vol informatie, tips en adviezen voor het verantwoord opvoeden van deze hond. De auteur, Piet de Jong, heeft meer dan 35 jaar ervaring in het opvoeden, trainen en verzorgen van Labradoodles. Leer verantwoord opvoeden en je krijgt er een trouw en gehoorzaam huisdier voor terug.
 • Beagle Geheimen
  Ben je nieuwsgierig naar de redenen waarom jouw Beagle zich gedraagt zoals hij doet? Dan is er nu het boek vol Beagle Geheimen. Hierin wordt uitgelegd waarom jouw Beagle opspringt en blaft als je er even niet bent. Maar ook krijg je tips over welke vragen je aan de fokker kan stellen voor je een pup koopt en hoe de socialisatiefase verloopt. Dit boek is een must voor iedere Beagle liefhebber.

  Beagle Geheimen is een e-boek dat vol informatie staat over het opvoeden, trainen en verzorgen van Beagles. Met dit e-boek tover je een probleemhond om in een trouw en gehoorzaam huisdier en leer je hoe je vanaf dag 1 verantwoord voor je Beagle zorgt. De auteur Frans de Vries heeft meer dan 25 jaar ervaring met dit hondenras en deelt dat in dit handige e-boek.
 • Golden Retriever Geheimen
  Als je als hondenliefhebber echt alles te weten wil komen over de Golden Retriever dan moet je absoluut het boek Golden Retriever Geheimen aanschaffen. Dit boek bevat alle tips en informatie, die de auteur tijdens zijn eigen ervaringen in de afgelopen 35 jaar heeft verzameld. Een zeer nuttig naslagwerk, dat je zeker moet downloaden. Het is de lage prijs meer dan waard.

  Heb jij een Golden Retriever die zich niet goed gedraagt of ben je van plan om een Golden Retriever te kopen? Dan is het e-boek Golden Retriever Geheimen vast nuttig voor jou. De auteur Gerard de Goede deelt alle tips en tricks uit zijn 35+ jaar ervaring met dit hondenras. Zo leer je hoe je jouw Golden Retriever verantwoord opvoedt en er een trouwe viervoeter van maakt.
 • Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog
  Zodra je besluit om Het Complete Handboek Voor de Franse Bulldog te bestellen weet je ook meteen dat je de juiste beslissing hebt genomen. Het boek staat boordevol informatie over alles wat met de Franse Bulldog te maken heeft. Bovendien is de alles in het boek geverifieerd door een dierenarts en twee fokkers, waardoor zeker weet dat je alleen maar nuttige tips tegen zal komen.

  Met dit e-boek leer je hoe je op een verantwoorde manier voor je Franse Bulldog moet zorgen. Dat is onmisbaar als je een hond hebt die probleemgedrag vertoont of als je een Franse Bulldog aan wilt schaffen. De informatie in het e-boek is samengesteld door Piet de Wit en is gebaseerd op 35+ jaar ervaring met het opvoeden en verzorgen van dit hondenras.
 • Chihuahua Handboek
  Chihuahua’s zijn ontzettend schattige kleine hondjes, die door mensen graag aangekleed worden en in handtassen worden gedragen. Maar vinden de hondjes dit wel zo prettig? Of hebben ze andere behoeftes? En hoe leer ik ze het best om alleen te zijn en zindelijk te worden? Alle antwoorden op deze en andere vragen kun je vinden in het Chihuahua Handboek. Een e-book vol handige tips.

  Het Chihuahua Handboek is een e-boek dat iedereen die een Chihuahua heeft of die een Chihuahua wil kopen niet mag missen. Auteur Peter Plasman heeft meer dan 25 kaar ervaring met deze honden en deelt dat in dit handboek met jou. Zo leer je niet alleen hoe je problematisch gedrag corrigeert, maar ook hoe je je Chihuahua verantwoord opvoedt.

Hieronder gaan we door met de algemene top 10 beste boeken over het opvoeden van puppy’s en honden

Een puppy in huis – Martin Gaus en Sacha Gaus

Wie aan Martin Gaus denkt, denkt aan honden. Hij kan je daarom als de beste vertellen hoe je puppy’s moet opvoeden. Dit doet hij in dit handige boek. Het vertelt je alles over de eerste maande van je kleine rakker.

Puppy’s voor dummies – Sarah Hodgson

Wil je je beknopte kennis over je trouwe viervoetertje altijd bij je hebben? Dan is Puppy’s dummies ideaal. Het richt zich met name op je relatie met je opgroeiende hond en het gedrag van je hond. Dit alles doet de schrijver met een vleugje humor.

Hersenwerk voor honden – Marleen van Baal en Inge van Harte

Je hond vindt het fijn om de hersens te kunnen kraken. De hond ziet dit namelijk als een uitdaging. Met simpele materialen, zoals huishoudelijk, kun je al aan de slag. De auteurs leggen je uit hoe je dit kunt doen.

50 hondenspelletjes

Omdat honden van spelen en van spelletjes houden, geeft dit boek in zes thematische hoofdstukken de leukste spellen. Je hond blijft zo energiek en vol levenslust. Op deze manier wordt je hond gezond en blij oud. In het boek lees je over verschillende manieren van apporteren, voetballen met je hond en je hond verborgen schatten laten vinden.

Help mijn hond trekt! – Turid Rugaas

Veel honden willen hard aan het touw trekken. Met name de grotere, sterkere honden kunnen je zo omver trekken. Om dit af te leren, is dit boek geschreven. Op een hond vriendelijke manier kun je je hond leren om meer ontspannen aan de lijn te lopen. De methodiek hiervoor staat in dit boek beschreven.

Blafgedrag van honden – Turid Rugaas

Veel honden vertonen blafgedrag. Dit kan overlast geven voor de baas en voor anderen, zoals buren. Dit boek geeft je meer kennis over het waarom van het blaffen. Als je dit begrijpt, kun je er beter mee omgaan. Je hond en jij leren elkaar aan de hand van de methode uit dit beter aanvoelen, waardoor je het blafgedrag van je hond ook beter kan controleren.

Door de ogen van de hond – Jos Oosting

Dit boek laat je letterlijk door de ogen van de hond kijken. Het uitgangspunt is om te begrijpen waarom een hond in een bepaalde situatie op een bepaalde manier denkt en doet. Als je je hond beter leert begrijpen dan kun je ook beter met het gedrag omgaan.

De psychologie van de hond – S. Coren

In dit boek kom je meer te weten over de wetenschappelijke onderbouwing van het denken van de hond. We vergelijken een hond vak met de mens, maar de denkpatronen zijn heel anders. Door hier meer inzicht in te verkrijgen, kun je de hond beter helpen met het welzijn, problemen oplossen en nieuwe informatie opnemen.

De Labrador Retriever – Cindy Schwering

Het is de meest populaire hond van Nederland: de Labrador Retriever. Cindy Schwering vertelt je er alles over in haar boek. De Labrador Retriever heeft een zachtaardig karakter en is heel intelligent. Aan de hand van mooie foto’s leer je de karaktereigenschappen beter kennen.

Puppymanieren – Martin Gaus en Sacha Gaus

Dit is hét opvoedboek voor puppy’s en hun baasjes. Want ook het baasje moet veel leren wanneer het een opgroeiende pup in huis heeft. Van week tot week staat beschreven over hoe je je pup het beste kunt opvoeden. Dit gaat gepaard met interessante weetjes en feitjes.