Ken jij Europa al op je duimpje? Vaak heb je wel een favoriet vakantieland binnen Europa, maar er is meer over te lezen en er valt meer te zien. Kijk maar eens naar de volgende boeken…

De top 10 van de meest interessante boeken over Europa:

1. Met de camper door Europa van Lannoo

De camper is immens populair en elk jaar wordt er weer een record verbroken van het aantal verkochte campers in Nederland. Wanneer je met de camper op pad gaat – zeker wanneer dit voor langere tijd is – wil je een goede reisgids. Michelin heeft in deze praktische gids een overzicht gegeven van de beste routes, per land voorzien van diverse routekaarten, algemene informatie en interessante weetjes over plekken waar je kunt slapen, eten, winkelen en ontspannen.

2. Mythische fietstochten in Europa van Lonely Planet

Reizen die minder belasting voor het milieu vormen, zijn steeds meer in trek. Overweeg je een fietsvakantie binnen Europa te gaan doen? Dan vind je in dit boek 50 van de meest indrukwekkende fietsroutes. De foto’s zullen je enthousiasmeren voor deze andere manier van reizen.

3. Motorboek Europa van Lannoo

Als jij een motor hebt, weet je het al langer: je motor geeft je een gevoel van vrijheid. Met de 35 routes met bijbehorende kaarten in dit motorboek gaat het niet om de eindbestemming, maar om de reis op zich. Wat je ook kiest – langs de kust, door de bergen of off road -, deze bundel heeft alles wat je nodig hebt.

4. Wanderlust Europa van Gestalten

Gestalten staat bekend om zijn meestal avontuurlijke boeken. Dat zie je ook terug in dit boek over Wanderlust Europa. Er staan korte, maar ook langere wandeltochten in, voor de beginnende en gevorderde wandelaar, die je leiden door de meest bijzondere natuurlandschappen. Kijk alleen al naar de foto’s en je krijgt zin om je nieuwe wandelschoenen in te lopen.

5. 101 Romantische weekenden in Europa van Sarah Woods

Staat er binnenkort een stedentrip – of andere Europese bestemming – op de kalender als romantisch uitje? Met deze gids heb je genoeg opties. Kiezen zal nog moeilijk worden, aangezien er 101 leuke bestemmingen met even boeiende activiteiten beschreven worden. Europa blijkt toch nog verrassingen voor je in petto te hebben.

6. 500+ Droombestemmingen Europa van Henning Aubel

Wie in de winter al een beetje weg wil dromen bij zijn volgende vakantie, kan met dit boek prima uit de voeten. De beschrijvende teksten en foto’s van prachtige locaties in Europa (eilanden, bergen, kusten, steden, et cetera) brengen je direct in vervoering.

7. Verliefd op Europa van Roëll de Ram

Een roadtrip binnen Europa of met je rugzak op pad? Met dit boek van een reisblogger als auteur kan het niet mis gaan. Bekende en onbekende bestemmingen komen aan bod.

8. In Europa van Geert Mak

Ga mee op reis met Geer Mak, die een jaar van zijn leven door Europa heeft gezworven. Maar let wel: dit boek gaat niet alleen over reizen, maar ook over de geschiedenis en waar het met Europa naartoe moet.

9. Over oude wegen van Mathijs Deen

Ga terug de geschiedenis in en ontdek hoe men vroeger – en soms nu nog – over oude wegen in Europa zijn bestemming bereikte, of het nu te voet, met paard en wagen of veel later met de auto was.

10. The Strange Death of Europe van Douglas Murray

Dit Engelstalige boek – dat ook in het Nederlands verkrijgbaar is onder de titel “Het opmerkelijke einde van Europa” – is geschreven door een Brit en beschrijft hoe Europa in politiek opzicht en onder invloed van terrorisme zichzelf steeds meer de das omdoet. Goed of fout leiderschap, emigratieproblematieken en cultuurverschillen binnen Europa; het passeert allemaal de revue. Kan het tij nog gekeerd worden, voordat het echt te laat is?