Het inrichten van een woning lijkt makkelijker dan het is. Interieurboeken en woonboeken helpen je hierbij. Wij geven je de beste boeken op het gebied van wonen en interieur hieronder. Lees verder…

Snel overzicht: Deze interieur- & woonboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor inspiratieUrban Jungle – Igor Josifovic en Judith de Graaff: Wanneer we op zoek zijn naar een rijke bron van inspiratie, valt ons oog direct op Urban Jungle. Met uiteenlopende Europese stijlen en kleuren, van strak Zweeds design tot charmante Zuid-Europese tegelmotieven, biedt dit boek een schat aan ideeën. Of je nu je kamer opnieuw inricht of je hele woning, dit boek leidt je door het proces met praktische informatie en stijladviezen. >> Check laagste prijs
Beste voor balans en rustSimply elegant – Remy Meijers en Paul Geerts: Het draait allemaal om evenwicht in een interieur, en daar is Remy Meijers een meester in. We zijn onder de indruk van de manier waarop Meijers elk element perfect op elkaar afstemt, wat rust brengt voor de geest. Of je nu inspiratie zoekt voor een herenhuis, vakantiewoning of bedrijfspand, in dit boek ontdek je hoe Meijers zijn magie toepast. >> Check laagste prijs
Beste veelzijdige collectieStijlvol wonen. Magnum edition – Redactieteam Stijlvol Wonen: Wij zijn al langer fan van het interieurblad “Stijlvol Wonen”. Dit boek is als een prachtige bloemlezing van hun beste publicaties. Van nieuwbouwvilla’s tot chique grachtenpanden in Amsterdam, we zijn blij met van de diversiteit en het hoge niveau van architectuur. Het is een waar kijkgenot voor iedereen die van tijdloze en stijlvolle interieurs houdt. >> Check laagste prijs

De interieur bijbel – At home publishers

Dit is de het ultieme naslagwerk voor jouw woning. Hierin vind je alle denkbare materialen voor de afwerking van jouw interieur. Het boek koppelt dit aan mooi beeldmateriaal van realiseerde interieurs. Deze zijn vaak samengesteld door interieurarchitecten.

Wanneer je op zoek bent naar een creatief idee of als je een nieuwe invulling aan je woning wilt realiseren, dan biedt dit boek jou veel. Er staan tal van foto’s in en je krijgt veel tips.

Voor iedere grote of kleine verbouwer is dit boek een absolute must-have.

Urban Jungle – Igor Josifovic en Judith de Graaff

Dit boek staat vol met ideeën om jou te inspireren. Het geeft je uiteenlopende stijladviezen en handige informatie als je bezig bent met het opnieuw inrichten van je kamer of woning.

De look in dit boek is vooral Europees. Dit levert een uiteenlopend spectrum aan Europese stijlen en kleuren op. Van strak, tijdloos Zweeds naar Zuid Europese tegeltjes.

Al met al biedt dit boek je een schat aan ideeën om aan de slag te gaan met jouw inrichting. De praktische informatie in het boek biedt je vele uitkomsten.

Simply elegant – Remy Meijers en Paul Geerts

Evenwicht. Dat is waar het om draait in een interieur, aldus Remy Meijers. Hij is architect op het gebied van interieurs en hij heeft zichzelf de afgelopen jaren internationaal op de kaart gezet.

Voor Meijer is een inrichting geslaagd wanneer alle elementen perfect op elkaar zijn afgestemd. Dit brengt namelijk rust en dat is aangenaam voor de geest.

De afgelopen jaren heeft Meijers veel herenhuizen, landgoederen, villa’s maar ook bedrijven en vakantiewoningen ingericht. In dit boek kun je zien hoe hij dat heeft gedaan.

Stijlvol wonen. Magnum edition – Redactieteam Stijlvol Wonen

Waarschijnlijk ken je het interieurblad Stijlvol Wonen. Het is zeer populair. Iedere keer als het blad uitkomt, staan er weer tijdloze interieurs in, waarmee het blad de lezer weet te verrassen.

De redacteuren vonden dat het tijd werd om al het moois dat zij hebben gepubliceerd, te bundelen in een boek. Hiervoor hebben zij een mooie selectie gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een uniek kijkboek. Drieëndertig gloednieuwe interieurs zijn hierin te bewonderen.

Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwbouwvilla van binnen bekijken, of een gerenoveerde hoeve. Een buitenverblijf in Marbella of een chic grachtenpand in Amsterdam. En wat dacht je van een mooi penthouse in Maastricht. De architectuur is van het allerhoogste niveau.

Hoe krijg ik een heerlijk huis. 5 sleutels om zelf toe te passen – Doret Schulkes

Dit is een boek met een filosofie: een heerlijk huis moet voor iedereen bereikbaar kunnen zijn. Deze filosofie is eveneens de missie van Doret Schulkes. Iedereen kan in een heerlijk huis wonen maar je moet weten  waarop je moet letten.

Schulkes leert het je. In het boek vind je enorm veel tips en trucs om je huis nog mooier te maken.

Aan de hand van prachtige foto’s zie voorbeelden van huizen waarbij dit perfect gelukt is. Huizen die tot in de puntjes zijn gestyled. Doret helpt je anders te kijken naar je huis. Zodat ook jouw huis straks perfect aanvoelt.

Restyle je huis. 1000 inspirerende ideeën voor elke ruimte – Holly Becker en Joanna Copestick

Als je je huis wilt restylen, weet je vaak niet waar je moet beginnen. Met name als je budget beperkt is. En vaak heb je al veel accessoires, die je niet meteen wilt weggooien. Dit boek helpt je verder.

In het boek staan namelijk ideeën van bekende stylisten.  Zij vertellen je hoe je je woonruimte het beste op een creatieve en persoonlijke manier in kunt richten. Ze helpen je bij het krijgen van ruimtelijk in zicht, het vinden van je eigen stijl. Ook leren ze je hoe je en moodboard maakt en welke kleurencombinaties goed werken.

Een huis vol planten. Kennis en inspiratie voor je eigen Urban Jungle – Iris van Vliet

Mama Botanica aka Iris van Vliet helpt je met dit boek bij het inrichten van je huis met planten.  Mama Botanica is een van de bekendste plantenbloggers van Nederland. Ze heeft meer dan 65.000 volgers op Instagram en meer dan een miljoen views op YouTube. Niet de eerste de beste dus.

Als je een plant in de kamer zet, moet je met veel zaken rekening houden. Bijvoorbeeld met hoeveel licht een plant nodig heeft. Iris van Vliet helpt je hierbij. Zodat je het junglegevoel in huis krijgt.

Love colour. Wooninspiratie voor kleur in je interieur – Anna Starmer

Kleuren in je interieur zijn o zo belangrijk. Wat kleur voor je interieur kan doen, ontdek je in dit boek. Kleuren zeggen namelijk veel over ons. Wie we zijn, waar we van houden. Hoe we willen leven.

Anna Starmer is kleurexpert. In haar boek toont zij je haar passie voor kleur. Met behulp van de juiste kleuren kun je je interieur op een niet al te moeilijk manier omturnen naar een interieur met een veel hogere leefbaarheid. Deze gids bevat een uitneembare kleurstalengids, zodat je alle mogelijke kleuren mooi kunt combineren.

Het grote interieurboek. De ultieme gids voor het inrichten van je huis – Frida Ramstedt

Dit boek is dé gids voor het inrichten van jouw huis. Omdat wij over het algemeen maar weinig weten over de basisprincipes van interieur en styling, heeft Ramstedt dit boek geschreven.

Ze leert je wat wel werk en wat niet zo goed werkt. Ook vertelt ze je het waarom hierachter. Moet je bijvoorbeeld kiezen voor een grote bank of voor een kleine bank? Moet de muur effen zijn of kan je deze beter kleurrijk maken?

Frida Ramstedt is een van de meest succesvolle interieurbloggers van Scandinavië. Volgens haar volgen we bij ons interieur veel te veel de huidige trends. In plaats daarvan moeten we kiezen voor onze eigen smaak, voor onze eigen persoonlijkheid.

Industriële vintage interieurs – Maria Eugenia Silva

Een van de meest invloedrijke trends op het gebied van interieurs is de laatste jaren die van industriële vintage. Opvattingen in meubelontwerp veranderden na de tweede industriële revolutie, die plaatsvond tussen pakweg 1870 en 1910.

Functionaliteit, ruwe en eerlijke materialen werden populair in arbeidswoningen. Er werden nieuwe materialen gebruikt en de massaproductie nam toe. Dit resulteerde tot het industriële uiterlijk dat wij nu industrieel vintage nomen.

Dit boek is hiervoor de ideale inspiratiebron. Je leert over de meest invloedrijke namen van dit genre en je doet de mooiste ideeën op aan de hand van authentieke ontwerpen.