Wat zijn de beste boeken voor autoliefhebbers? Wij geven je hier de mooiste aanraders over dit fascinerende onderwerp. Lees verder voor de top 10 autoboeken…

De top 10 met beste boeken over auto’s

De echte autoliefhebber kijkt niet alleen graag naar oude of juist nieuwe modellen van zijn favoriete automerk, maar leest er ook graag over. In de onderstaande lijst daarom 8 boeken over auto’s. Nu circuit Zandvoort weer op de kalender staat bij de Formule 1 en Nederland een Formule 1 coureur heeft die goed presteert, zijn ook nog twee titels in dit verband in de top 10 opgenomen.

Snel overzicht: Deze boeken over auto’s raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste diepgaande merkonderzoekScania; speciale voertuigen – de ongekende mogelijkheden, door Wim Boon: Het boek biedt een gedetailleerd inzicht in de speciale voertuigen van het merk Scania. Van op maat gemaakte opbouwen tot aangepaste cabines, we zijn onder de indruk van de maatwerkoplossingen en de prachtige fotografie uit heel Europa. Een absolute must-have voor de Scania-liefhebber. >> Check laagste prijs
Beste historische diepte-analysePorsche 911; 50 Years, door Randy Leffingwell en David Newhardt: Dit boek schetst de evolutie van de Porsche 911 door de jaren heen. Vanaf het eerste ontwerp tot aan de races en de technologie, het heeft alles. We waarderen vooral hoe het de karakteristieke 911 modellen belicht, waardoor het een topkeuze is voor iedereen die de Porsche 911 adoreert. >> Check laagste prijs
Beste visuele gids voor autoliefhebbersDroomauto’s; schoonheid op wielen, klassiek, hedendaags en voor de toekomst, door R. de la Rive Box en Mirco de Cet: Van klassieke iconen tot moderne meesterwerken, dit boek heeft het allemaal. We zijn vooral gecharmeerd van de uitgebreide verzameling van meer dan 700 foto’s verspreid over 320 pagina’s. Een ware traktatie voor iedere autoliefhebber die geniet van visueel prachtige auto’s. >> Check laagste prijs

1. Scania; speciale voertuigen – de ongekende mogelijkheden, door Wim Boon

De titel van dit boek zegt alles. Je leest over de speciale wagens van het merk Scania en voor welke toepassingen ze gebruikt worden. De wagens zijn vaak maatwerk en dan gaat het om speciaal gefabriceerde opbouw of bijvoorbeeld aangepaste cabines. De auteur is door heel Europa gereisd voor de foto’s die je in dit boek ziet.

2. De VW-bus; van toen tot nu, door Wolff Weber en Manfred Klee

Je herkent ze meteen als je er eentje tegenkomt: de VW-bus. Van de allereerste in typische kleuren van die tijd, tot de nieuwe bussen voorzien van de laatste technische snufjes; een VW-bus blijft de aandacht trekken. Waarom? Dat lees je in dit boek van Wolff Weber en Manfred Klee. Zij geven informatie over alle typen die er vroeger waren en nu zijn en door wie ze allemaal gebruikt werden.

3. Porsche 911; 50 Years, door Randy Leffingwell en David Newhardt

De auteur vertelt je in ‘Porsche 911; 50 years’ over de ontwikkeling die de Porsche 911 door heeft gemaakt. Van het allereerste ontwerp van de auto, tot de races die ermee gereden werden en de technologie die erbij een Porsche 911 komt kijken. Alle karakteristieke 911 modellen passeren de revue. Dit boek is dan ook een prachtig exemplaar voor iedereen die de Porsche 911 graag in de spotlight ziet staan.

4. Droomauto’s; schoonheid op wielen, klassiek, hedendaags en voor de toekomst, door R. de la Rive Box en Mirco de Cet

Van iconische modellen als de Nissan 350Z of Fiat Nuova 500 tot bekende merken als Ferrari en Lamborghini, je ziet ze allemaal voorbij komen in ‘Droomauto’s’. Je leest over auto’s van vroeger, maar ook over modellen die nu aandacht verdienen. Met 320 bladzijden en meer dan 700 foto’s is dit een aanrader voor elke autofanaticus.

5. De originele Citroën CX, door Michael Buurma

Dit boek is bijzonder, omdat er niet alleen echte uitvoeringen in terecht zijn gekomen. Je leest namelijk ook over modellen of interieurs die geschetst zijn, maar nooit realiteit zijn geworden. De details zijn overvloedig aanwezig: technische gegevens, productiecijfers en carrosseriekleuren, alles wat je ooit wilde weten over de Citroën CX lees je hier.

6. The Classic Cars Book, door auteur Jurgen Lewandoski en met foto’s van René Staud

‘The Classic Cars Book’ is gevuld met prachtige afbeeldingen die elke bijzondere auto op een unieke manier weergeeft. Dit boek is een must have voor iedereen die dol is op klassieke auto’s of genoeg geld heeft om een verzameling ervan in de garage te stallen. Je leest over de geschiedenis van classic cars en de meest populaire auto’s onder de klassiekers.

7. EV2021; hét elektrisch autojaarboek 2021, door Jasper Engel en Joeri van Dam

Er is geen ontkomen meer aan, de elektrische auto is geen tijdelijke trend meer, maar vast onderdeel van het nieuwe straatbeeld geworden. Een jaarboek over elektrische auto’s mag dan ook niet ontbreken. Lees niet alleen over allerlei basisinformatie over elektrisch rijden (bijvoorbeeld verkrijgbare subsidies of milieuvriendelijkheid), maar bekijk ook alle gegevens van de 49 elektrische auto’s die beschreven worden. Dit is een interessant boek voor iedereen die overweegt elektrisch te gaan rijden en wil weten welk aanbod er is en waarin de modellen overeenkomen en verschillen.

8. Het geheim van Hitler’s Volkswagen; het geesteskind van de joodse ontwerper Josef Ganz, door Paul Schilperoord

In ‘Het geheim van Hitler’s Volkswagen’ staat niet de auto zelf centraal, maar het verhaal over hoe deze auto tot stand is gekomen. Hitler heeft namelijk iedereen laten denken dat hij de auto voor het gewone volk had ontworpen, maar pas veel later bleek dat de schetsen van een joodse ingenieur kwamen. Zijn naam was Josef Ganz en natuurlijk was zijn leven in gevaar als niemand mocht weten dat hij de man achter het concept Volkswagen was. Dit boek vertelt je alles wat je moet weten over het leven van Josef Ganz, zodat de waarheid eindelijk aan het licht komt. De auteur weet overigens goed waar hij zijn verhaal op baseert, want hij heeft het privé-archief van Josef Ganz gevonden. Hierin zaten alle oorspronkelijke ontwerpen en foto’s die nog nooit gepubliceerd zijn. Een boeiend verhaal voor zowel de Volkswagen fan, als de geïnteresseerde in Hitler en hoe hij de wereld lange tijd voor de gek heeft weten te houden.

9. Max; het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit, door Andre Hoogeboom

Dit zal zeer zeker niet het laatste boek zijn dat over Max Verstappen geschreven wordt. In dit verhaal van André Hoogeboom hoor je van iedereen die geïnterviewd is wat voor bijzonder talent Max Verstappen is en hoe dit uiteindelijk een keer zal leiden tot het worden van wereldkampioen in de Formule 1. De vraag is nu alleen nog wanneer dit gaat gebeuren. (Deze editie bevat informatie tot augustus 2018.)

10. Formule 1 WC-pedia, wederom door André Hoogeboom

In deze tweede titel van André Hoogeboom praat hij je bij over alles wat je moet weten over Formule 1, maar heeft hij ook veel leuke en gewoon interessante feiten over deze autosport. Lees over records, de meest beroemde rijders en de pitstops met – vaak dramatische – bandenwissels. Heb je een Formule 1 fan in de familie? Dan is dit zeker een mooi cadeau voor hem of haar.