Wat zijn de mooiste en beste koffietafelboeken? Je weet wel, van die luxueuze boeken die sfeer toevoegen aan een ruimte. Lees verder voor de beste aanraders…

Het beste aanbod koffietafelboeken: vlugge inkijkjes in verborgen werelden

Trek je schoenen uit, doe een gemakkelijk kloffie aan, ga er lekker bij zitten en geniet van een heerlijk dampend kopje koffie en een koekje (koekske op z’n Brabants). Tijd om te bladeren!

Snel overzicht: Deze koffietafelboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor beginnersEerste Hulp bij fotograferen: Dit boek is ideaal voor de beginnende fotograaf, en zelfs voor de gevorderden. Geschreven door stadsfotograaf Mark de Rooij, bevat het heldere adviezen over camera-instellingen. Dankzij zijn ervaring als docent is het boek pedagogisch opgezet, waardoor complexe zaken eenvoudig te begrijpen zijn. >> Check laagste prijs
Beste voor natuurfotografieDe pracht van de natuur: Geschreven door de autodidact en wereldberoemde fotograaf Dick van Duijn, is dit boek een viering van de natuurlijke wereld. Van prachtige foto’s van dieren tot landschappen, we vinden het een inspiratiebron voor zowel beginnende als gevorderde natuurfotografen. >> Check laagste prijs
Inspirerende portretfotografieAtlas of Beauty: Dit boek door Mihaela Noroc verkent de schoonheid van vrouwen wereldwijd. We zijn vooral onder de indruk van de authentieke portretten die schoonheid in zowel het uiterlijk als het innerlijk laten zien. Een must-have voor liefhebbers van portretfotografie. >> Check laagste prijs

Het koffietafelboek – een toepasselijkere naam hadden ze niet kunnen verzinnen

Dit boek heeft een zeer gelimiteerde oplage (slechts 450 exemplaren), dus wees er snel bij. Het koffietafelboek bevat een selectie van tekeningen en schetsen van Thé Tjong-Khing, de tekenaar van werken als Kleine Sofie & Lange Wapper, Vos & Haas, de Sprookjesverteller en Waar is de taart? Het boek is in groot formaat gedrukt, heeft 120 pagina’s en is volledig in kleur. Een echt collectorsitem dus voor iedereen die van deze tekenaar en tekeningen in het algemeen houdt.

Eerste Hulp bij fotograferen – fotograferen voor dummies en gevorderden

Stadsfotograaf Mark de Rooij heeft dit boek speciaal in het leven geroepen om iedereen, ook de leek – of misschien juist vóóral de leek – om een begrijpelijke manier te vertellen welke instellingen hij bij welke omstandigheid moet gebruiken om de allermooiste foto’s te maken. Hij is ervaren in het lesgeven en heeft als docent talloze cursussen fotografie op zijn naam staan. Leuk om te weten: er is ook een tweede deel verschenen, genaamd Tweede Hulp bij fotograferen.

De pracht van de natuur – knappe kiekjes van een Noordwijkse visboer

Auteur Dick van Duijn werd in één klap wereldberoemd door zijn foto van een eekhoorn die een bloem als een geliefde vastheeft en er aan ruikt. Dat hij nog meer fraaie kiekjes heeft gestaan laat hij met dit boek zien: van vogels, tot machtige tijgers, pasgeboren kalfjes tot wilde vossen. Van Duijn is heel de wereld over gegaan om de geheimen van het koninkrijk van de dieren bloot te leggen. Opvallend: hij is volledig autodidact en als gewone hobbyist begonnen.

The Atlas of Beauty: Women of the World in 500 Portraits – vrouwelijke schoonheid wereldwijd

Auteur Mihaela Noroc legt op zeer treffende wijze de schoonheid en de authenticiteit van vrouwen wereldwijd vast. Het boek komt uit 2017 en laat zien dat schoonheid overal te vinden is, zowel in het uiterlijk, als het innerlijk. Ogen worden niet voor niets de ramen tot de ziel genoemd.

The Watch Book – alles dat je over Rolex wilde weten

Dit boek is uitgegeven in 2017, door Gisbert Brunner, een professional op het gebied van alles wat klokmechanismen en met name polshorloges te maken heeft. Zijn passie voor het verzamelen van foto’s leidde tot zijn eerste publicaties in tijdschriften in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Inmiddels heeft hij meer dan 15 boeken over zijn unieke vakgebied geschreven. Dit boek brengt alles over Rolex aan het licht – zowel uit het verleden als het heden – dat je ooit wilde zien.

Expeditie Achtertuin – op onderzoek in de Hollandse rimboe

Het duo reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand-de Jong gaan op onderzoek uit in ons eigen kleine landje. Ze trekken een jaar lang rond en doen verslag van hun bevindingen via Instagram. Het duo toont aan dat je niet ver van huis hoeft te gaan om mooie foto’s te maken. Over al om je heen is schoonheid te vinden: van Limburg tot aan Groningen, de Achterhoek tot Zeeland. Ontdek het kleine Nederland zoals je het nooit eerder hebt gezien.

Instaproof in 15 stappen – speciaal voor de jeugd en de jeugdigen van geest

Een koffietafelboek van Kirsten Jassies voor iedereen die insta(nt) succes wil behalen op Instagram. Kirsten Jassies is ervaren in het onderhoud van sites, blogs en kanalen van sociale media. Ze bracht invloedrijke bloggers, merken en magazines bij elkaar. Ook is ze coach voor bloggers die de kwaliteit van hun inhoud willen verbeteren en zet ze marketing strategieën uit. Kortom: een vrouw die van wanten weet. Dit boek is voor iedereen die succesvol wil zijn op Instagram.

Snap! Fotograferen met je smartphone – fotografie voor iedereen

Anki Wijnen, blogger ontwerper én fotograaf laat je zien hoe je heel gemakkelijk met je smartphone razend mooie foto’s kunt maken. Ze heeft inmiddels een eigen productlijn en ontwerpbureau en deelt haar fotografiegeheimen nu met iedereen die er oor voor heeft. Een eerder boek van haar hand is Shoot! waarin ze haar insights al een keer met de wereld deelde.

Slow Living basisboek – ontspannen leven: wie wil dat nu niet?

Creatief en simpel, dat zijn de kernwoorden in dit boek van Eva Krebbers uit 2020. Je stuit op talloze tips en ideeën om op creatieve wijze aan de slag te gaan. Tijd is geen issue. Je bent gewoon lekker ontspannen met je handen bezig: niemand vertelt je of je iets goed doet of juist niet. Tijd om terug naar de basis te gaan en tijd voor jezelf te maken. Wijd je aan simpele, maar heerlijk relaxende activiteiten als wildplukken, ecoprinten en het brouwen van cider.

Pop & Art: 60 popmuzikanten over het kunstwerk van hun leven

Wat een fraai en stijlvol boek is dit! Wat gebeurt er als je met 60 bekende muzikanten in gesprek gaat over kunst? Wij merkten dat de kunst opeens ging leven. Opeens was het niet zomaar kunst aan de muur of op een cd-album, maar nu zat er steeds een boeiend verhaal achter. Als je 60 x wilt genieten van meeslepende kunst, vanuit het perspectief van popmuzikanten, dan moet je dit boek absoluut op je koffietafel zetten.

Bonustip: 70’s Het levensgevoel van de jaren zeventig in advertenties – een tijdvak in reclames toegankelijk gemaakt

Dit boek is ontstaan uit de samenwerking van Roelof Bouwman (historicus) en Minke de Vogel (Kunsthistoricus), die allebei hun vakkennis hebben aangesproken om een fraai koffietafelboek over de jaren zeventig in elkaar te zetten. Design en slogans in overvloed.