Wat zijn de beste boeken over het heelal & astronomie? Wij hebben onze aanraders hieronder op een rijtje gezet. Lees verder en kies jouw volgende astronomie-boek hier uit…

Snel overzicht: Deze boeken over het heelal & astronomie raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene inleidingHet heelal – Stephen Hawking: Stephen Hawking, een van de grootste astrologen ooit, legt op een begrijpelijke manier zijn theorieën over de astronomie uit. We vinden dit boek een must-read voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderwerp. >> Check laagste prijs
Meest unieke theorieDe twaalfde planeet – Zecharia Sitchin: Dit boek biedt een intrigerende kijk op de oorsprong van de mensheid. Volgens Sitchin stammen we af van de Nefilim, een ras van een andere planeet. We waarderen de alternatieve en goed beargumenteerde theorie van Sitchin, wat dit boek een interessante leeservaring maakt. >> Check laagste prijs
Beste voor snelle inzichtenSterrenkunde voor mensen met haast – Neil Degrasse Tyson: Tyson geeft in dit boek beknopte en heldere antwoorden op complexe vragen over het heelal. We vinden het ideaal voor diegenen die snel inzicht willen krijgen in belangrijke concepten van de astronomie. >> Check laagste prijs

De selectie van de beste heelal- en astronomieboeken

Wat zijn echt de meest iconische, mooie en fascinerende boeken over het heelal? Hieronder vind je de selectie met de beste astronomieboeken.

1. Het heelal – Stephen Hawking

Stephen Hawking wordt beschouwd als een van de grootste astrologen ooit. Hij zette het werk van Einstein voort en verwierf faam met zijn model over zwarte gaten. Dit boek is een aanrader om te lezen omdat Hawking op een voor het brede publiek toegankelijke wijze uitleg geeft aan zijn theorieën omtrent de astronomie.

2. De twaalfde planeet – Zecharia Sitchin

In ons contemporaine postmodernistisch denken moet er plaats kunnen zijn voor ieder goed beargumenteerde theorie. Het is immers de taak van de wetenschap om het tegendeel te bewijzen en niet aan ons ‘gezond verstand’. Daarom geven wij dit boek van Sitchin een plaats in de lijst. Volgens hem zijn wij als mens een afstammeling van de Nefilim. Dit is een ras op een andere, twaalfde planeet genaamd Mardoek. De eerste mensen waren volgens hem astronauten die huwden met prehistorische vrouwen en zo het mensenras Homo Sapiens stichtten. Een interessante inkijk in een alternatieve theorie.

3. Sterrenkunde voor mensen met haast – Neil Degrasse Tyson

Als geduld in het lezen niet je sterkste kant is, dan komt Tyson bij je om de hoek kijken. Met zijn boek biedt hij een gids voor allerhande vragen die wij hebben ten opzichte van het heelal. Denk hierbij aan de vragen wat ruimte, tijd en donkere materie zijn. Hoe wij binnen het universum passen en het universum binnen ons.

4. R.I.P. HEELAL – Ans Hekkenberg

Ooit zal het heelal uitdoven. Er komt dan een eind aan de uitdijing zoals die vanaf de oerknal is ontstaan. Natuur- en sterrenkundige Hekkenberg is hiervan overtuigd. Hoe zal dit eindigen? En moeten wij ons zorgen gaan maken? Binnen dit boek probeert zij hier antwoord op te geven. De verschillende theorieën hieromtrent beschrijft ze zorgvuldig in dit pocketboekje.

5. Een kleine introductie in de sterrenkunde – Govert Schilling

Hij is een graag geziene gast binnen Nederlandse talkshows: Govert Schilling. Als wetenschapsjournalist schrijft hij onder meer over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor tijdschriften en kranten. Dit doet hij op luchtige, behapbare wijze. Zo ook bij dit boek. Met name voor de beginnende ‘astronoom’ is dit boek zeer fijn om te lezen.

6. Christiaan Huygens in de onvoltooid verleden toekomende tijd – Vincent Icke

Ook Icke kennen we van zijn vertellingen op de Nederlandse televisie. De hoogleraar heeft dit boek geschreven als ode aan de zeventiende -eeuwse Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens. Hij vertelt wat Huygens betekend heeft voor de astronomie van vandaag de dag.

7. Einstein: Mijn theorie – Albert Einstein

Voor de pro’s onder ons hebben we hier het originele werk van Albert Einstein. De meester zelve is aan het woord en dit maakt het de lezer niet makkelijk, maar wel heel interessant. Einstein bepreekt in dit boek onder meer zijn relativiteitstheorie.