Wat zijn interessante en bijzondere boeken over bijna-doodervaringen? Op deze pagina vind je onze lijst met aanraders over dit onderwerp. Lees verder…

Bijzondere boeken over bijna-doodervaringen

Voor iedereen die meer wilt weten over hoe het voelt om een bijna-doodervaring mee te maken, is deze lijst van boeken over bijna-doodervaringen een echte aanrader.

1. Eindeloos bewustzijn – Pim van Lommel

Cardioloog Pim van Lommel heeft de wetenschappelijke visie op bijna-doodervaringen op papier gezet. Zijn boek is bedoeld voor mensen die zelf geen wetenschappelijke achtergrond hebben en het is dus makkelijk leesbaar. Bovendien heeft hij zijn inzichten aangevuld met verhalen van mensen die een BDE hebben meegemaakt. Het is dus een absolute aanrader als je op zoek bent naar boeken over bijna-doodervaringen.

2. Levensvreugde na BDE’s – Penny Sartori

Wat bijna-doodervaringen ons kunnen leren.

3. Terugkeer uit de dood – G.G. Ritchie

Georgie Ritchie had zelf een bijna-doodervaring. Hij “stierf” aan een dubbele longontsteking, maar kwam toch weer tot leven. In zijn boek vertelt hij over zijn ervaringen en hoe deze de rest van zijn leven compleet hebben veranderd.

4. Bevrijd van jezelf – Timothy Keller

De weg naar echte christelijke blijdschap.

5. De oversteek – William Paul Young

Dit is het verhaal van Anthony Spencer, die in coma raakt en wakker wordt in een compleet andere wereld.

6. De jongen die in de hemel was – Todd Burpo

Deze bestseller gaat over Colton, het driejarige zoontje van Todd Burpo, die maar net een zware operatie weet te overleven. Net op het moment dat het leven weer een beetje terug gaat naar normaal, begint Colton te vertellen over zijn avonturen in de hemel. Een bijzonder verhaal dat voor iedereen aan te raden is.

7. 90 minuten in de hemel – D. Piper

Een waargebeurd verhaal over dood en leven.

8. Over de dood en het leven daarna – Elisabeth Kübler-Ross

Elisabeth Kübler-Ross heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen van mensen die op sterven liggen. Ze heeft ontelbare uren met hen doorgebracht en al haar bevindingen verzamelt in dit boek. Het resultaat is een bijzonder boek met een nog bijzonderder uitgangspunt: dood is niet dood, maar een overgang naar een nieuwe bewustzijnstoestand.

9. Wat gebeurt er als je dood gaat? – Hans Stolp

Dit spirituele boek beschrijft stap voor stap wat er gebeurt met je lichaam, maar vooral ook met je ziel wanneer je dood gaat. Volgens Hans Stolp is dit geen moment van verdriet, maar van pure vreugde.

10. Bijna-doodervaringen – B. Coppes

B. Coppes verbindt de boodschap van BDE’s met religieuze opvattingen. Hij bespreekt de vijf grote religies en hoe hun standpunten overeenkomen met het onderzoek naar bijna-doodervaringen.