Wat zijn de beste boeken over de menopauze, oftewel overgang? In dit overzicht vind je de beste aanraders die ingaan op alle vragen die vrouwen zouden kunnen hebben rondom de overgang. Onder andere voeding, beweging, overgangsklachten, figuurverandering, de menoblues, opvliegers en adrenaline komen aan bod. Waarom de overgang, hoe lang duurt het en hoe kun je het tegengaan?

Snel overzicht: Deze boeken over de menopauze/overgang raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene gidsMenopauze – Herman Depypere: Dit boek is uitvoerig en informatief. Prof. Dr. Herman Depypere gaat diep in op de overgang en ontkracht veelvoorkomende misverstanden. Wij vinden het een essentieel boek voor diegenen die alle nuances van de menopauze willen begrijpen. >> Check laagste prijs
Beste positieve benaderingStralend door de menopauze – Leen Steyaert: Leen Steyaert presenteert de menopauze als een nieuw en spannend hoofdstuk in het leven van een vrouw. Door haar eigen ervaringen te delen, helpt ze de lezer de overgang in een positief licht te zien. We waarderen haar frisse en optimistische blik op dit natuurlijke proces. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor voeding en hormoonbalansHet energieke vrouwen voedingskompas – Marjolein Dubbers: Voor wie gefascineerd is door de connectie tussen voeding, hormonen en welzijn, is dit boek een must-read. Marjolein Dubbers biedt praktische adviezen om de hormoonbalans via voeding te optimaliseren. We zijn onder de indruk van de manier waarop ze voeding koppelt aan welzijn tijdens de menopauze. >> Check laagste prijs

Lees de beste boeken over de menopauze/overgang

Laten we gaan kijken naar de beste boeken over de menopauze/overgang voor iedereen die meer te weten wilt komen over dit onderwerp.

1. Menopauze – Herman Depypere

Dit boek van prof. Dr. Herman Depypere bevat alle informatie die je moet weten over de overgang. Van veelvoorkomende misverstanden tot tips voor het verminderen van de vervelende symptomen. Menopauze verdient dan ook zeker een plekje op de lijst van beste boeken over de menopauze/overgang.

2. Stralend door de menopauze en de andere boeken van Leen Steyaert

Veel vrouwen kijken op tegen de menopauze. Dat geldt niet voor Leen Steyaert. Zij is van mening dat deze periode het begin van een nieuw en spannend hoofdstuk van je leven inluidt. Ze vertelt over haar eigen ervaringen en geeft tips over hoe je met behulp van natuurlijke middelen de symptomen kunt verminderen.

3. Een gelukkige menopauze – Grazia Sferrazza Callea

Vrij van ongemakken en vooroordelen in de overgang.

4. Menopower – Martine Prenen

Presentatrice en gezondheidscoach Martine Prenen combineert wetenschappelijk informatie met tips voor het op natuurlijke wijze omgaan met de menopauze. Ze bespreekt onderwerpen als voeding, fysieke en mentale gezondheid en de achterliggende mechanisme met betrekking tot de overgang.

5. Het energieke vrouwen voedingskompas – Marjolein Dubbers

Het energieke vrouwen voedingskompas is een absolute aanrader voor iedereen die meer wilt weten over de werking van hormonen. Marjolein Dubbers leert je hoe je jouw hormoonhuishouding onder controle krijgt aan de hand van een gezond en gebalanceerd dieet.

6. De overgang – José Rozenbroek en Jos Teunis

Het no-nonsense handboek.

7. De overgang als bron van kracht – Christiane Northrup

Christiane Northrup ziet de overgang als een bron van kracht die vrouwen zouden moeten aangrijpen om een nieuwe bladzijde in hun leven om te slaan. Het boek staat vol praktijkvoorbeelden van vrouwen die hun leven compleet omgooiden tijdens de overgang en hier enorm veel energie uithaalden.

8. Wegwijs in de overgang – Irene Lelieveld

Gezond, fit en slank met voeding.

9. Herstel je hormonen in 10 stappen – Vivian Reijs

Voedingscoach en hormoontherapeut geeft je de handvatten om jouw hormoonbalans in slechts 10 stappen te herstellen. Aangezien de hormoonbalans effect heeft op onder andere je gewicht, je humeur en je uiterlijk, is het geen slecht idee om je te verdiepen in manieren om jouw hormoonhuishouding onder controle te krijgen.

10. Omgaan met de overgang – J. Kragten en Henk van der Horst

Dit boek beantwoordt de vragen: wat is de overgang, wat zijn overgangsklachten en wat kunt u er zelf aan doen?

Bonustip: goede premium e-boeken over omgaan met de overgang

Naast bovenstaande boeken raden we ook een tweetal goede premium e-boeken aan over de overgang/menopauze. Deze e-boeken bevatten erg veel zinvolle bonussen, video’s en extra bestanden die jou ondersteunen bij de overgang. Aanraders!

>> Overwin je overgang
Iedere vrouw krijg er op een gegeven moment last van: de overgang. Dit gaat gepaard met allerlei klachten waar je helemaal gek van wordt. Maar gelukkig is er nu de cursus Overwin je Overgang, waarin je leert hoe je in minder dan een maand van al deze klachten af komt. Zo maken minder suiker en meer ontspanning al een groot verschil. Deze cursus is zeker de moeite waard.

Het is een complete gids voor alle klachten en biedt oplossingen, tips en oefeningen aan om daar beter mee om te gaan. Het behandelt onderwerpen zoals depressiviteit, seksualiteit, prikkelbaarheid, opvliegers en geheugenverlies en oplossingen zoals voedingsstoffen, meditatieoefeningen en erkenning van je klachten.

>> Slank door de overgang
In Slank door de Overgang beschrijft de auteur heel duidelijk hoe vrouwen van 40 jaar en ouder het beste voor zichzelf kunnen zorgen tijdens de overgang. Met 50 lekkere recepten met natuurlijke fyto-oestrogenen krijg je minder last van overgangsklachten en val je ook nog eens af. Je immuunsysteem systeem verbeter en je maakt jezelf weer gezond van binnenuit. Dit is echt een aanrader voor iedere vrouw in de overgang.

Op jouw geluk!