Wat zijn de meest grappige en humoristische boeken waar je vrolijk van wordt? Soms is zo’n boek geweldig voor jezelf, maar een grappig boek is ook een ideaal cadeau. We nemen je mee in een overzicht van de meest grappige Nederlandse literatuur. Lees verder om de beste, luchtige boeken met goede humor te ontdekken.

Een overzicht van grappige en humoristische boeken

Tijd voor een hilarisch boek? Voor iedereen die op dit moment wel wat lachbuien kan gebruiken, is dit overzicht met grappige en humoristische boeken ideaal!

1. Nederland onder het systeemplafond – Marcel van Roosmalen

Dit is droge humor ten top! Kostelijke, leuke verhalen over hoe sommige mensen zich soms wel héél groot voelen. Weer een topper van Marcel van Roosmalen.

Nederland onder het systeemplafond

2. Taal voor de leuk – Paulien Cornelisse

Humor kan allerlei vormen aannemen. Dat bewijst ook Paulien Cornelisse met haar boek Taal voor de leuk. Ze schrijft op een vrolijke manier allerlei grappige taalvernieuwingen, gesprekswendingen, versprekingen en miscommunicaties op en het boek leest dan ook enorm makkelijk weg. Het hoort dus zeker thuis in het overzicht van grappige en humoristische boeken.

Taal voor de leuk

3. Pessimisme kun je leren – Lévi Weemoedt

Een geweldige combinatie van zelfspot, liefde voor taal en ellende, allemaal gebundeld in prachtige poëzie.

Pessimisme kun je leren!

4. Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen

Hendrik Groen neemt je op luchtige wijze mee in het leven van een bewoner van een verzorgingshuis. Ondanks de soms ontroerende en aangrijpende verhalen, weet Groen het boek met een goede dosis humor toch op deze lijst te plaatsen.

Pogingen iets van het leven te maken

5. Het NLP Praktijk Doe-Boek – Rubin Alaie

Allemaal leuk, al die grappige boeken, maar wat nou als je wilt leren om zelf grappig te zijn? En als je daarmee ook nog eens ene positievere energie inbrengt waarmee je mensen van hun probleem afhelpt? Wil je iets leren over hoe je positiever communiceert om zo een lach op iemands gezicht te toveren, dan raden we dit praktische NLP-boek aan.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

6. Grappige uitspraken uit de zorg – Nicole Seegers

Nicole Seegers heeft een boek geschreven met maar liefst 250 uitspraken die zij heeft opgevangen in de zorg. Grappige uitspraken uit de zorg is het perfecte cadeau voor iedereen die werkzaam is in de zorg en het verdient eens even lekker te lachen.

Grappige Uitspraken uit de Zorg

7. Manège à Trois – Charlie Hedo

Humoristische en hilarische erotische verhalen.

Manège à Trois

8. Daar heb je vrienden voor – Astrid Harrewijn

Als je op zoek bent naar een luchtige, humoristische roman, is Daar heb je vrienden voor absoluut iets voor jou. Dit boek volgt de 40-jarige Joost, die zijn leven helemaal om wilt gooien, maar hier toch een beetje moeite mee heeft.

Daar heb je vrienden voor

9. De bonusmoeder – Nicolien Brzesowsky

Bonusmoeder: het woord is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en verwijst naar vrouwen die een moederrol zijn gaan vervullen voor het kind van hun partner. Dit gaat niet altijd zonder horten of stoten en Nicolien Brzesowsky laat dat in dit boek op humoristische wijze zien. Een echte aanrader voor iedereen die zich in een dergelijke situatie bevindt.

De bonusmoeder

10. Geen beste dag voor horror – Jeff Strand

Hoewel de meeste boeken in deze lijst bedoeld zijn voor volwassenen, wilden we ook een aanrader voor tieners toevoegen. Geen beste dag voor horror kon dus ook echt niet ontbreken. Dit boek staat vol grappen en slapstickhorror waar je niet genoeg van zult krijgen.

Geen beste dag voor voodoo

Bonus-tip: 900 supermaffe raadsels voor kinderen – Greet Bauweleers

Oké dan, nog één boek voor kinderen. Greet Bauweleers heeft de grappigste raadsels voor kinderen verzameld in dit boek.

Raadselboeken 0 – Meer dan 900 grappige raadsels

Bonustip: Wat als? – Randall Munroe

Serieuze wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen.

Wat als?

Dit was de top-lijst met beste komische boeken. Veel leesplezier met deze boeken met humor!