Wat zijn de meest interessante en beste boeken over psychologie – en boeken die op prettige wijze gebruikmaken van toegepaste psychologie en het menselijk gedrag? Lees verder…

De beste psychologie-boeken op een rijtje

Bekijk hier ons overzicht van de beste psychologie-boeken.

1. De kunst van het verstandige doen – Rolf Dobelli

52 dwalingen die je beter aan iemand anders kunt overlaten.

2. Neuropsychologische diagnostiek – Uitgeverij Boom

Hoewel dit boek geschreven is voor opleidingsdoeleinden, is het ook voor lezers die simpelweg geïnteresseerd zijn in dit onderwerp een zeer goede optie.

3. De moed van imperfectie – Brené Brown

Brené Brown maakt gebruik van psychologische vindingen met betrekking tot perfectionisme om haar lezers te helpen dit gedrag los te laten. Imperfectie is niet negatief en hoort er nu eenmaal bij. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit zelf gaat geloven?

4. Cognitieve gedragstherapie met kinderen en jeugdigen – J.M. Cladder

Oplossingsgericht, protocollair en specialistisch.

5. De kleine cognitieve gedragstherapie voor dummies – Rob Willson en Rhena Branch

Dit boekje uit de Voor dummies-reeks is een zeer toegankelijke introductie op het onderwerp van gedragstherapie. Rob Willson en Rhena Brach doen aan zogenaamd ‘psychologisch tuinieren’, wat inhoudt dat alle overbodige informatie wordt geruimd en plaatsmaakt voor dingen die een verrijking zijn voor je leven.

6. Huh?! – Berthold Gunster

De techniek van het omdenken.

7. Je ongekende vermogens – Anthony Robbins

Dit boek legt uit hoe je aan de hand van een duidelijke innerlijke voorstelling van het doel dat je wilt bereiken het eindresultaat positief kunt beïnvloeden. Deze neuropsychologische benadering helpt de lezer verbeteringen door te voeren in zijn leven en tegelijkertijd meer zelfvertrouwen te krijgen. Daarom hoort dit boek zeker thuis in het rijtje van beste pscyhologie-boeken.

8. Houd me vast – Sue Johnson

Sue Johnson introduceert in haar boek Houd me vast zeven gesprekken die je met je partner kunt voeren om de relatie hechter en veiliger te maken. Dankzij haar achtergrond als klinisch psycholoog weet Johnson precies de juiste aspecten te benadrukken, waar jij als lezer van kunt profiteren.

9. Het puberende brein – Eveline Crone

Als je graag een beter begrip krijgt van wat er nu eigenlijk gebeurt in het hoofd van een puber, is dit boek van Eveline Crone een absolute aanrader. Crone is hoogleraar Neurocognitieve ontwikkelingspsychologie en weet dus precies waar ze het over heeft. Dankzij haar toegankelijke schrijfstijl en unieke perspectief is dit een boek dat je zo wegleest.

10. Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit – Bianca Toeps

Bianca Toeps heeft in dit boek haar ervaringen als vrouw met autisme opgeschreven. Ze vertelt onder andere over de misverstanden, vooroordelen en hoe ze hiermee omgaat.

Bonustip: Extreem toegepaste psychologie in Het NLP Praktijk Doe-Boek

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

Weet je waarom we een NLP-boek in deze psychologie-lijst hebben gezet als bonustip? Omdat NLP de meest praktijkgerichte manier is om met psychologie te spelen. Dit boek bevat 129+ NLP doe-technieken waarmee je je psychologie hands-on aan het ontdekken en veranderen bent. Een uitstekend no-nonsense boek!
Bestel dit werkboek hier >>