Wil je leuke en goede (populair-)wetenschappelijke boeken kopen? Hier vind je onze aanrader-lijst met de beste literatuur over wetenschap, waaronder boeken over biologie, natuurkunde, geschiedenis en psychologie. Lees verder…

Snel overzicht: Deze (Populair-) Wetenschappelijke Boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste humoristische kijkWat als? – Randall Munroe: De auteur presenteert heldere en tegelijkertijd hilarische antwoorden op intrigerende ‘wat als’-vragen. De illustraties in het boek voegen een speels element toe. Wij vinden dit boek vooral vermakelijk omdat het op een lichte manier ingaat op vragen die we onszelf waarschijnlijk nooit zouden stellen. >> Check laagste prijs
Meest informatieve keuzeIn Europa – Geert Mak: Geert Mak is een gerenommeerde historicus, en zijn diepgaande blik op de geschiedenis van Europa is volgens ons essentieel voor iedere boekenplank. We waarderen zijn gedetailleerde benadering van historische gebeurtenissen en vinden dit een onmisbaar werk voor iedereen die geïnteresseerd is in Europese geschiedenis. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor alfawetenschappenDe vergeten wetenschappen – Rens Bod: Dit boek belicht belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen door alfawetenschappers, en biedt ze de erkenning die ze verdienen. We zijn van mening dat dit boek een fascinerend inzicht geeft in de bijdragen van de humaniora aan onze wereld en het is volgens ons een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschapsgeschiedenis. >> Check laagste prijs

(Populair)wetenschappelijke boeken: dit zijn de leukste

Populairwetenschappelijke boeken maken wetenschappelijke kennis niet alleen makkelijk om te begrijpen, maar zijn ook nog eens leuk om te lezen. Wij hebben de leukste populairwetenschappelijke boeken voor je op een rijtje gezet in onze top 10.

1 Wat als? – Randall Munroe

In Wat als? geeft de auteur heldere, maar ook hilarische antwoorden op ‘wat als-vragen’. De tekeningen in het boek zijn een leuke aanvulling. Een luchtig boek dat antwoord geeft op vragen die je zelf nooit zal bedenken.

2 In Europa – Geert Mak

Geert Mak is misschien wel de bekendste historicus van het land. Zijn boek over de geschiedenis van Europa mag dan ook eigenlijk niet in jouw boekenkast ontbreken.

3 De vergeten wetenschappen – Rens Bod

Subtitel: Een geschiedenis van de humaniora. Belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen door alfawetenschappers krijgen in dit boek de aandacht die zij verdienen.

4 De melodie van de natuur – Ivo van Vulpen

Subtitel: De zoektocht naar de bouwstenen van het heelal. De auteur neemt je mee in een spannend avontuur waarbij de zoektocht centraal staat. Recent heeft de wetenschap op dit gebied grote stappen gemaakt.

5 Wij zijn ons brein – Dick Swaab

Dick Swaab neemt je mee in zijn onderzoek naar de werking van het brein en in hoeverre het brein ons gedrag en gevoel bepaalt. Bovendien leer je wat er gebeurt wanneer het brein niet naar behoren functioneert.

6 Best of Quest: 75 hoogtepunten uit 15 jaar Quest

In dit boek zijn de hoogtepunten uit het tijdschrift Quest verzameld. In dit tijdschrift worden maandelijks alledaagse fenomenen vanuit wetenschappelijk oogpunt belicht.

7 Wetenschappelijke parels

In Wetenschappelijke parels vertellen 193 genieën wat zij het meest interessante of belangrijke wetenschappelijke nieuws ooit vinden. Op die manier zijn diverse wetenschappelijke parels verzameld en gebundeld in een uiterst leerzaam boek.

8 Een kleine geschiedenis van bijna alles – Bill Bryson

Een interessante geschiedenis van het leven op aarde. Bryson vertelt op een meeslepende wijze over onze geschiedenis en haalt daarbij wetenschappelijke feiten uit de geologie, paleontologie, astronomie en scheikunde aan.

9 Reality is not what it seems – Carlo Rovelli

Subtitel: The journey to quantum gravity. Dit boek dat gebaseerd is op de kwantumfysica zal jouw kijk op de wereld en de werkelijkheid voorgoed veranderen.

10 Psychologie voor dummies – Adam Cash

Dit praktische boek vormt een goede inleiding in de psychologie. Een leuk boek om op een laagdrempelige manier meer kennis te verkrijgen over het doen en laten van de mens.