Wat zijn de beste boeken over het vergroten van je zelfvertrouwen, zodat je meer zelfvertrouwen kunt opbouwen – voor jezelf of voor je kind? Laten we eens kijken naar de beste mindset-boeken om zelfverzekerder te worden door zelfstandig aan je zelfvertrouwen te werken.

Snel overzicht: Deze zelfvertrouwen-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor praktijkNLP Praktijk Doe-Boek: Wij vinden dat het boek zich onderscheidt doordat het niet alleen gaat over praten, maar vooral over doen. Het biedt 129+ acties die je direct kunt toepassen om je zelfvertrouwen te vergroten. Wij raden het boek sterk aan voor iedereen die op zoek is naar een praktische benadering van zelfvertrouwen. >> Check laagste prijs
Beste voor innerlijke rustEr gaat niets verkeerd – Saskia Teppema: Dit boek heeft ons overtuigd omdat het helpt bij het doorbreken van negatieve patronen, gedachten en ervaringen. Wij geloven dat het verkrijgen van innerlijke rust een sleutel is tot echt zelfvertrouwen, en dit boek biedt de lezers de handvatten om dat te bereiken. >> Check laagste prijs
Beste inspiratieverhaalDINO – Jandino Asporaat: Hoewel het misschien verrassend is om dit boek op een lijst van zelfvertrouwen-boeken te zien, hebben we gemerkt dat Jandino’s verhaal een bron van inspiratie is. Vanuit een moeilijke jeugd heeft hij de kracht gevonden om zijn dromen na te jagen, en wij vinden zijn boodschap krachtig: Sta op en ga ervoor. >> Check laagste prijs

Vind hier een overzicht van de beste boeken over zelfvertrouwen

Voor iedereen die graag wat meer in zichzelf wil geloven, volgt hier een overzicht van de beste boeken over zelfvertrouwen.

1. Het #1 zelfvertrouwen-boek is Het NLP Doe-Boek van Rubin Alaie

Wat is voor velen de beste methode gebleken voor meer zelfvertrouwen? NLP. Waarom? Omdat NLP niet draait om praten, maar om doen. Het NLP Doe-Boek belichaamt dit compleet en raden wij sterk aan. Je vindt in dit boek 129+ simpele doe-stapjes die je kunt uitvoeren om je zelfvertrouwen op te krikken. Test er steeds eentje uit en ga bij jezelf na wat het met je zelfvertrouwen doet.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

2. Er gaat niets verkeerd – Saskia Teppema

Bevrijd je van negatieve patronen, gedachten en ervaringen.

3. Dino – Jandino Asporaat

Het is misschien niet per se een boek dat je op deze lijst zou verwachten, maar het is wel degelijk een verhaal van zelfvertrouwen. Jandino had een moeilijke jeugd, maar heeft alle tegenslagen overwonnen om uiteindelijk zijn grote droom waar te maken: een carrière als stand-upcomedian. Zijn motte? Stop complaining and get the fuck up.

4. Leven met wind mee – Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd.

5. Van dromen naar doen – Petra van Dreumel

Heb jij dat laatste zetje in je rug nodig om je dromen werkelijkheid te maken? Dan is dit boek van Petra van Dreumel iets voor jou. Zij beschrijft aan de hand van toegankelijke oefeningen en herkenbare verhalen hoe je in slechts 40 dagen kunt ontdekken wat je echt wilt en hoe je het zelfvertrouwen kunt verzamelen om hier voor te gaan.

6. How to stop feeling like shit – Andrea Owen

14 manieren om zelfdestructieve gewoonten te veranderen.

7. De Chimp Paradox – Steve Peters

Professor Steve Peters gaat in dit boek in op de Chimp Paradox, een bewezen methode die je helpt angsten te overwinnen en met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan.

8. Patronen doorbreken – Hannie van Genderen

Zonder zelfvertrouwen is het lastig om verder te komen in je leven. Maar de gedragspatronen waar je zo gewend aan bent geraakt, maken het soms lastig om stappen te maken. Daarom helpt Hannie van Genderen je bij het doorbreken van die patronen.

9. Laat je zien! – Rachel Hollis

Volgens Rachel Hollis is het tijd om de leugens over jezelf achterwege te laten en je echt te laten zien.

10. Kill it with kindness – Shahroo Izadi

Wees aardig voor jezelf en verander je gewoontes voor altijd met de Kindness-methode.

Het beste e-boek over zelfvertrouwen

Laten we doorgaan met de beste aanrader over zelfvertrouwen in e-boekvorm. Het voordeel van e-boeken is dat je niet op de post hoeft te wachten en dat het wat goedkoper is. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Versterk Je Zelfvertrouwen: Het Handboek – De Sleutels Tot Het Vergroten Van Je Zelfvertrouwen, Zelfbeeld & Zelfacceptatie Met 101 Tools, Tips & Technieken Om Je Zelfvertrouwen Te Oefenen”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens prachtige quotes over zelfvertrouwen bevat. Bekijk hem hier >>

Bonustip: Zal ik ooit genoeg goed genoeg zijn – Karyl McBride

In dit bijzondere boek schrijft Karyl McBride over narcistische moeders en hoe die je leven kunnen beïnvloeden. Ze vertelt herkenbare verhalen die allemaal leiden naar één ding: vergeving. Het gaat er niet om dat je iemand de schuld kunt geven, maar juist dat je die persoon kunt vergeven. Dit zal uiteindelijk een positieve invloed hebben op je eigen leven. Dat is dan ook de reden dat dit boek op de lijst van beste boeken over zelfvertrouwen staat.

Bonustip: Goede Videocursus Zelfvertrouwen

Tot slot raden we je deze vriendelijk geprijsde videocursus aan waarin je gestructureerd leert om aan je zelfvertrouwen te werken, inclusief begeleiding. Hiermee neem je proactief stappen om je zelfvertrouwen te verhogen. Een uitstekende aanvulling naast bovenstaande boeken.

Op jouw succes!